Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
eveline_B schreef:In Zwolle zit een slager die paardenvlees verkoopt.
Paloedie schreef:ik volg even, ik woon ook in deventer en ben ook op zoek naar paardenvlees
JoyCiej007 schreef:Paloedie schreef:ik volg even, ik woon ook in deventer en ben ook op zoek naar paardenvlees
Heej wat grappig!
Ik Schalkhaar om precies te zijn ik zie ook Epe bij je woonplaats staan.
Daar ben ik vaak te vinden voor de EP4D maar ook gezellig vakantie vieren en zelfs een beetje "wonen" zo nu en dan, op de camping.
Tot nu lijkt Aalvink mij een hele goede. Mooie professionele website ook; en dus ook blijkbaar op de markt in Olst (al staat daar geen dag bij).
Tessa_93 schreef:Kans heel erg groot dat het import is....
Tessa_93 schreef:Vaak alles uit de supermarkt, of het is bio industrie
Citaat:Geachte heer, mevrouw
Na een lange zoektocht via Google vond ik dan eindelijk een online slagerij-webshop waar paardenvlees wordt verkocht;
Ik kwam op uw website www.aalvink.nl terecht, welke mijn serieuze interesse heeft gewekt.
Helaas vind ik bij mij in de buurt (omgeving Deventer, Overijssel) weinig tot geen slagerijen waar ze een ruime keuze aan paardenvlees hebben.
Als groot paardenliefhebber, maar óók als groot liefhebber van het eten van paardenvlees (ik heb meerdere keren de paardenslachterij van dhr. van Veen in Nijkerk bezocht)
Had ik enkele vragen over uw paarden/veulenvlees:
- Wat is het land van herkomst van dit vlees?
- Verkoopt u enkel veulenvlees of ook volwassen paardenvlees?
- Is het veulenvlees dan ook malser/sappiger van smaak en textuur?
- Wat is doorgaans de gemiddelde leeftijd van een slachtveulen? Ik neem aan hooguit 1 jaar oud?
In afwachting van uw antwoord, en hopelijk binnenkort een trouwe klant van u,
Met vriendelijke groet,
WeCo schreef:In Almelo ook. Hier kwamen ze van heinde en verre om paardenvlees te halen. Mooi ouderwets ambachtelijk slagertje.
Citaat:Onze slagerij is van alle moderne technieken voorzien en leent zich uitstekend voor de verwerking van onder andere runder-, varkens- en kippenvlees tot panklare vleesgerechten. De ideale combinatie van slagerij en worstmakerij maakt dat we een breed assortiment aan vleesproducten kunnen aanbieden.
Ons vlees kopen wij in, zonder tussenkomst van groothandels en dergelijke, bij veehouders uit de omstreken van de gemeente Twenterand. Dit maakt dat wij kwalitatief goed vlees tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden.
Bij een moderne slagerij speelt hygiene een belangrijke rol. Door vaste procedures en controles wordt de hygiene optimaal gehouden.
Citaat:In 2010 ben ik samen met mijn vrouw Aalvink vleesspecialiteiten gestart om een kwalitatief hoogstaand stukje vlees aan te bieden voor een redelijke prijs met gegarandeerde afkomst. Alles wat met het slagersvak en Low & Slow bbq te maken heeft, is mijn passie. Daarom ben ik Aalvink vleespecialiteiten gestart. Ik wil mijn klanten laten genieten van een (h)eerlijk stuk vlees uit eigen regio. En dat met de service dat het netjes gekoeld en gevacumeerd thuis wordt afgeleverd. Wij hechten veel waarde aan dierenwelzijn en duurzaamheid. Daarom maken wij de weg van wei tot op het bord zo klein mogelijk; al ons vlees komt uit de regio. Zo kunnen wij altijd de beste kwaliteit leveren tegen een malse prijs.
Citaat:Dag Joyce,
Herkomst is NL twente
Van wat wij slachten is rond een jaar oud.
Jong veulen is wat malser, smaak vind ik minder.
We slachten deze eens in de maand voor vaste klanten en ik dan dit veulen ook snel de deur weer uit heb
Vaak heb ik dit alleen op de zaterdagmarkt in enschede dit in de toonbank liggen. verder gaat het op bestelling en kan ik het versturen of meenemen naar de markt.
gr jan.