Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

 
 

Waar komt jouw vlees vandaag?

Ik eet geen vlees, ik ben bewust vegetarisch.
127 (24%)
Ik eet vlees en dat koop ik in de supermarkt. Ik koop zo goedkoop mogelijk. Kortom: vlees uit de bio-industrie.
173 (32%)
Ik eet vlees en koop biologisch vlees in de supermarkt.
146 (27%)
Ik eet vlees en koop dat bij een biologisch bedrijf.
47 (8%)
Ik eet vlees van eigen dieren en deze dieren hebben een perfect leven gehad.
35 (6%)

Totaal aantal stemmen: 528


_Anneruth

Berichten: 5095
Geregistreerd: 15-03-07
Woonplaats: Annerveenschekanaal

Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-16 23:11

Naar aanleiding van een discussie ben ik benieuwd naar hoe bewust mensen (bokkers) met vlees omgaan en welke keuzes je maakt. Ikzelf ben me bewust van waar vlees vandaan komt. Ik keur de Bio-industrie af en eet bij voorkeur vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Maar het komt ook weleens voor dat ik een willekeurig stukje vlees uit de supermarkt op mijn bord krijg wat dan waarschijnlijk uit de bio-industrie afkomstig is.

Ik denk dat veel mensen helemaal niet bezig zijn met de herkomst van het vlees wat ze kopen. Ik denk dat 80-90% gewoon vlees koopt zonder er bij na te denken en het liefst zo goedkoop mogelijk. Zijn deze mensen niet bezig met het welzijn van de dieren of zijn ze van mening dat dieren het in de bio-industrie helemaal niet slecht hebben? Met deze discussie hoop ik eigenlijk dat blijkt dat ik het helemaal mis heb.

Ik ben benieuwd hoe jullie met vlees omgaan. Hoe bewust ben je bezig met de herkomst van het vlees en hoe handel je daarnaar en waarom? Speelt het milieu aspect ook mee?

Kadjar <3 Vincent Maranello x Vivaldi L § Rhodos <3 Flemmingh x Zuidpool gepensioneerd bospaard § Gideon <3 Tuschinski x OO Seven x Ferro 17-09-2018 Y;(
[ITP] Gideon - Tuschinski x OO Seven van veulen tot heus rijpaard


Mizora

Berichten: 17078
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Oudenhoorn

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:12

Ik eet zowel scharrelvlees danwel ekovlees uit de supermarkt als vlees van eigen dier. Eigen dieren zijn overschot (lees: mannen).

Wie doet er mee! Applaus voor de zorg en andere hulpverleners. Dank jullie wel voor jullie inzet, ik sta achter jullie.

Ipsilonka

Berichten: 5549
Geregistreerd: 08-09-02
Woonplaats: buiten Uitgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:13

Wij zijn ondernemers van een supermarkt. Ik eet vlees wat bijna uit de schappen moet. Eet het liever zelf op dan dat het de vuilnisbak in gaat.

SuperDet 12-04-2006 / 26/03/2019, ik mis je zo
Joze B + 5 en veel plezier!
Banjer, een kanjer van Shetlander

NatasjavE

Berichten: 30734
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:14

Ik heb een tijdje alleen vegetarisch gegeten. Moet bekenden dat ik zou willen dat ik het kan volhouden. Maar ik ben een slapjanus :o

Mijn optie staat er nu niet tussen.

Ik eet bewust minder vlees. Probeer niet meer dan 1 x per week vlees te eten. En dan biologisch.
Ik doe dit voor het milieu. Vlees eten is heel slecht voor het milieu.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

shiroihebi
Berichten: 1951
Geregistreerd: 13-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:16

Ik ben er té veel mee bezig, merk dat ik zo onderhand niks meer kan zonder te denken "maar hier is een dier slecht voor behandeld, dit komt van de andere kant van de wereld etc."

In mijn omgeving merk ik voornamelijk dat mensen het weten en het als onzin zien, of dat ze het niet willen weten, omdat ze anders vlees op moeten geven. Dus bewust onwetend blijven (ookal weten ze het eigenlijk wel...).

Ik probeer zo min mogelijk luxe te gebruiken, eet al superveel uit eigen tuin. Daarnaast haat ik het idee dat wij mensen onszelf zo geweldig vinden dat we mogen beslissen wanneer een dier dood moet. Dus nee, voor mij niet meer. Ben geen veganist, maar ik probeer zo ver mogelijk te gaan zonder iedereen weg te jagen :')

Chubby

Berichten: 13744
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:19

Wij eten heel beperkt vlees en vis en wat we eten is biologisch. Ook dierlijke producten zoals zuivel en eieren zijn van biologische afkomst. En groenten, fruit en aardappelen, rijst en pasta ook biologisch trouwens.

Ik schaam me wel eens bij de kassa van de supermarkt, want daar haal ik praktisch alleen het vlees en vis plus de ongezonde dingen (spa, koekjes, chipjes, etc). De rest komt bij de bio-winkel (regionaal samenwerkingsverband van biologische boeren) vandaan.

Het gaat ons overigens zowel om dierenwelzijn als duurzaamheid/ milieubelasting. We gaan vanaf komend jaar ook meer zelf verbouwen in een ecologisch moestuintje. Da's nog minder "footprint".
Laatst bijgewerkt door Chubby op 01-12-16 23:22, in het totaal 1 keer bewerkt


Mama van Floris sinds 27 augustus 2011, Hidde 30 september 2013 en Karlijn 7 augustus 2019

purny

Berichten: 22413
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:20

Ik eet vlees uit de bio industrie. Reden dat ik dat doe is omdat ik biologisch vlees te duur vind. Dus die optie miste ik.
Zou een kipfiletje nou de helft goedkoper kosten dan zou ik het overwegen.

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

JumpingWolf
Berichten: 60
Geregistreerd: 06-12-11
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:21

Ik eet bewust minder vlees, en als ik het budget heb biologisch. Maar bio-vlees komt net zo hard uit de bio-industrie als niet bio-vlees. Die dieren hebben misschien wat meer ruimte, en er wordt strenger gekeken naar medicijngebruik, maar het blijft een industrie die net zo schadelijk is voor het milieu (misschien wel meer aangezien er vaak meer water wordt gebruikt) dan goedkoper vlees.

__Elizabeth

Berichten: 2882
Geregistreerd: 04-10-07
Woonplaats: Nackawic, New Brunswick, Canada, World

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:23

Ik ben me heel erg bewust waar vlees vandaan komt. Wij hebben namelijk vlees koeien en varkens.
Wij proberen zo veel mogenlijk naar het dier welzijn te kijken maar zullen nooit biologisch worden. Simpelweg omdat biologisch niet diervriendelijk hoeft te betekenen. Onze koeien (en stieren) staan 24/7 buiten en hun kalfjes staan er tot ongeveer 9mnd oud bij. Krijgen geen graan en alleen mineralen.

Wij hebben grass-fed vlees en verkopen dit zo veel mogenlijk locaal. Het is duurder omdat simpelweg de dieren langer leven en dus meer eten en meer kosten. Supermarkt vlees word voornamelijk groot 'geblazen' met graan om zo snel mogenlijk zo veel mogenlijk vlees te produceren.

Jammer genoeg hebben wij niet genoeg klanten om van te kunnen bestaan dus word een gedeelte van onze kalvers alsnog naar een feedlot verkocht. Nou moet ik wel zeggen dat een feedlot niet zozeer niet diervriendelijk is maar het vlees is anders en smaakt minder lekker.

Wij verkopen halve of kwart koeien en dozen waar 20kg in zit. Ik weet niet of dit in nl ook gedaan word maar op deze manier bespaar je veel geld en het vlees is nog lekkerder ook!
Laatst bijgewerkt door __Elizabeth op 01-12-16 23:26, in het totaal 1 keer bewerkt

Yv_
Berichten: 18641
Geregistreerd: 14-12-03
Woonplaats: Westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:25

Ik haal mijn vlees voornamelijk bij de supermarkt, maar absoluut niet "alleen zo goedkoop mogelijk" en ook echt niet alleen "biologisch". Poll is imo dus niet helemaal compleet :).

Ik denk er verder nooit zo heel erg bij na, maar eet ook niet zo heel veel vlees. Varkensvlees vind ik over het algemeen niet lekker en gehakt word ik misselijk van. Blijft er sowieso al niet al te veel over. En als ik bij de vleesschappen sta en ik zie al die smerige vetranden of die peesjes enzo nog aan het vlees, word ik instant misselijk en ga ik weer zonder vlees naar huis en loop ik langs de visboer :').

Wild vind ik wel héél erg lekker, maar is niet heel best verkrijgbaar hier.
Boerderijen hebben we nauwelijks hier (ergens hartje randstad).

Wel eet ik heel erg graag biltong (Zuid Afrikaans gedroogd vlees), mijn vader haalt dan vlees, kruidt en marineert het en hangt het in zijn droogkast. Maar dat is vlees wat normaliter niet verkrijgbaar is, want hij moet het bestellen bij de slager. Weet niet precies om welk stuk het gaat, maar het is iig koe.

♥ Rewrite the Stars ♥

Rawr

Berichten: 2401
Geregistreerd: 21-01-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-16 23:59

Ik eet letterlijk elke dag vlees. Als broodbeleg sowieso maar ook altijd als avondmaaltijd, vis tel ik ook als vlees.

Ik eet veel kip en ik hecht wel waarde aan het beter leven keurmerk en zoek bij voorkeur naar minimaal 2 sterren maar het liefst toch 3, dan kost het maar wat meer. Ook ben ik fel tegen verspilling en nutteloze dood van dieren dus neem ik ook vaak afgeprijsd vlees mee zodat die dieren niet gestorven zijn om in de container te verdwijnen. Bijkomend voordeel voor mij als uitgesproken carnivoor is dat ik hierdoor ook vaak vlees eet wat ik zelf erg lekker vind. De AH XL prijst 'wild' buiten de decembermaand om al 3 dagen van tevoren af en dit vlees is vanwege de vacuümverpakking ook nog eens heel geschikt om in te vriezen dus als er bijvoorbeeld 3 eendenborstfilets met 35% sticker liggen dan gaat er 1 de pan en gaan er 2 de vriezer in.

                  

connie64
Berichten: 1333
Geregistreerd: 17-03-11

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 00:11

matig met vlees,misschien 3x per week,vind t gewoon niet lekker meer.t vlees halen we hier verderop bij de boer die stieren en varkens lekker eten geeft,stro,appels,staan buiten enz enz.1x in de zoveel tijd slacht hij varken dan wel stier,er hangt een kaartje daar op stal wanneer en wat er geslacht wordt en zo kan je je vlees bestellen.Het weinige vlees wat ik dus eet komt dus van een dier wat een kort maar wel goed leven heeft gehad.Af en toe toch puur uit gemaktzucht wel eens vlees uit supermarkt ;(

Verder werk ik zelf in de vis dus ja dat eten we ook wel eens ;)

Barbet

Berichten: 10569
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord Veluwe

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 00:18

Meestal vlees van de slager, zelden uit een supermarkt.
Varkensvlees heel soms in gehakt, maar verder alleen rundvlees.
Gemiddeld 5 x in de week vlees en 2 x in de week vis.

Iets heel anders, maar bij het hondenvoer voor m'n honden heb ik er wel op gelet. :+
Ze krijgen Acana (canadees merk), en daar wordt geen vlees gebruikt uit de bio industrie.

Willeke_

Berichten: 2968
Geregistreerd: 19-09-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 00:22

Hee wat leuk dit topic! Ik denk dat je inspiratie komt uit het kersttopic waar ik iets heb geroepen over bewuster zijn van de herkomst van het stuk vlees op je bord.

Een paar jaar geleden ben ik tijdens kerst gestopt met het eten van vlees. Eerst met stukken vlees omdat ik de gedachte gewoon vies vond dat ik op een beest zat te kauwen. Daarna ook met gehakt ed. Sindsdien merk ik dat mijn visie op vlees ook heel erg is veranderd. Ik merk dat ik het niet nodig heb om vlees te eten en begin het nu ook vreselijk te vinden stinken. Kipfilet snijden probeer ik ook te mijden.. voelt zo vies als je het nooit meer doet.

Reden voor het stoppen is ook het dierenleed dat er achter schuil gaat. Als ik op de snelweg langs een vrachtwagen met op elkaar gepropten dieren rij, lopen soms de tranen over mijn wangen (en ja, dan gaat de auto wel even langs de weg hoor). Ik vind het echt naar dat we in zo'n vreselijke consumptiemaatschappij leven.
Mensen die bewust minder vlees eten en die er mee bezig zijn, ben ik altijd wel blij mee :-)

Initiatieven als 'deel een blonde' enz kan ik wel waarderen. Dan lopen de koeien in kuddes in de wei. Jongen lopen ook bij hun moeder. Zodra er voldoende mensen hebben ingeschreven voor het vlees, wordt er pas een koe geslacht.
Zo'n dier heeft in mijn ogen wel een fijn leven gehad.

tamary

Berichten: 25679
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 00:44

Afprijs haal ik meestal, bio als het er is. Menu wordt aangepast op wat er te krijgen is. Verder negeer ik de advieshoeveelheden in recepten en gooi er ipv 500gr/4personen ong. 300 + bak champignons in. Vlees is smaakmaker niet de hoofdmoot in een maaltijd. Wat eigen (vlees)vee staat in de planning, maar dat zal nog even duren.

[o]
Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –

ingeb0rg

Berichten: 850
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: IJmuiden.

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 01:06

Mijn optie staat er niet bij! Ik ben actief in de jacht en qua vlees eet ik enkel wat geschoten wordt tijdens het seizoen of met schadebestrijding. Reewild, eenden, ganzen, konijnen, hazen, zwijnen enzovoorts. Hebben we dit voor handen eet ik geen vlees. Biologischer is er niet en aangezien ik vaak met hond op jacht ga zou ik het hypocriet vinden om naast het geschoten wild naar de supermarkt te rennen. Ik maak het allemaal ook zelf schoon. Behalve grofwild, dat wordt vaak ter plekke al ontweid.

Wat we wel eens doen is een hele koe opkopen met een groep vrienden, heel zelden maar de koe wordt dan enkel geslacht als hij helemaal verkocht is, en dan wordt het vlees verdeeld. Die een goed leven heeft gehad :D

Palmera

Berichten: 8818
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 01:37

Tussen 'ik ben bewust vegetarisch' en 'ik eet vlees op wat voor een wijze dan ook' bestaat ook nog de optie: ik eet heel weinig vlees, dus ik denk er óók over na. :)

Deze poll is voor mij niet compleet. Ik koop voor mij thuis geen vlees. Een enkele keer 100 gram kalkoenfilet of 100 gram ham. Misschien 2 keer per maand.
Iedere maandag ga ik met mijn lief ergens lunchen. Soms aan de kust. Verse vis dus. Soms elders. Dat houd in soms vega, soms vlees....

Ik denk er over na. Als ik afgelopen maandag een entrecôte heb gegeten zal ik dat komende maandag zeker niet doen. Ik mis het dan ook niet, voor mij is vlees iets wat ik met mate moet eten en zeker niet nodig heb. Het is af en toe lekker :)

amyke

Berichten: 688
Geregistreerd: 04-11-05
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 01:42

Ik eet heel weinig vlees, niet uit ecologische overweging, maar gewoon omdat ik het niet zo lekker vind. Mijn vriend daarentegen is een echte vleeseter en eet elke dag vlees. Het maakt voor hem niet uit vanwaar het vlees komt of welke soort het is, zolang hij maar elke avond vlees op zijn bord heeft is hij gelukkig.

Didn`t you feel me lock my arms around you
Why`d you turn away?

__Sannne
Berichten: 5402
Geregistreerd: 12-10-12

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 02:07

Over het algemeen eten mijn vriend en ik niet veel vlees. In ieder geval lang niet zo veel vlees als wat ik in Nederland normaal gesproken at. In Nederland aten we wel alleen biologisch vlees tho.

Hier haal ik als vleeswaren op brood enkel ham, voor mijn vriend, maar verder is het echt veel te duur voor mij om vlees voor op brood te halen. Ik kook verder niet bewust vegetarisch, maar gebruik veel minder vlees dan wat ik in Nederland zou gebruiken, simpelweg omdat het behoorlijk duur is. (lees; waar ik in Nederland twee stukken kipfilet gebruik voor een maaltijd, gebruik ik hier "maar" 1)

Buiten de ham, bacon, en zo nu en dan een worstje, koop ik geen varkensvlees omdat ik er geen fan van ben. Eigenlijk eten we alleen kip, rundergehakt en zo nu en dan een biefstukje.

Eerlijk toegegeven heb ik geen idee hoe mijn vlees behandeld is toen het nog een dier was. Het komt wel allemaal enkel uit Nieuw Zeeland. Je hebt hier verder, buiten kip, ook geen keuze in verschillende soorten vlees. (met betrekking tot biologisch of niet etc.) Wil binnenkort zeker wel even rondkijken of ik meer achter de oorsprong van het vlees te weten kan komen.

ElineS
Berichten: 5507
Geregistreerd: 10-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 02:52

Mijn vader heeft een klein pensioen en al mijn geld gaat naar het paard. Hierdoor kopen we goedkoop vlees. Echter eet ik zelf weinig vlees. 1 a 2 keer in de week omdat ik het onnodig vind om het elke dag te eten en omdat het goedkoop vlees is van een niet zo fijne afkomst. Daarnaast vind ik het ook niet zo lekker dat ik perse vlees moet eten. Mijn vader is alleen van het idee, dat er elke dag vlees op het bord moet. Omdat ik niet mee eet meestal, doet hij in ieder geval langer met vlees en koopt hij minder.

Toen ik op mezelf woonde kocht ik alleen vlees van de slager, van Nederlandse bio dieren. Duur voor een student, maar omdat ik meestal vegetarisch at kon het wel uit om voor 1 a 2 avonden per week dat vlees te eten.

In principe kan ik zonder vlees, qua smaak, maar ik ben een slechte eter en lust weinig en als ik vlees compleet uitban, gaat mijn gezondheid achteruit.

Ik heb het dan ook opgegeven en eet zo min mogelijk en diervriendelijk mogelijk.

Ik zou later graag vlees willen eten van eigen gefokte dieren of de jacht. Ik kan slachten. Mijn pensionhoudster krijgt soms een konijn of twee of een ree, die we dan samen slachten. Ook vangt mijn hond per ongeluk wel eens wat als hij op het erf rondloopt. Ook dat word niet verspild. Ik heb daar minder moeite mee omdat ze uit het wild komen en het in de natuur ook gebeurd dat ze ten prooi vallen. Zelf doden kan ik niet, maar slachten en opeten wel.

Alleen had ik het wel moeilijk toen de twee schapen van de overburen, Kebab en Shoarma, die ik elke dag de fles gaf toen ze lammetjes waren, en die hartstikke mak waren, werden geslacht. Toch, ze waren erg lekker en ze hadden een mooi leventje gehad, al dan kort. Toch eet ik die liever dan vlees uit de supermarkt.

Supervixen

Berichten: 9979
Geregistreerd: 28-04-11

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 06:08

Wij eten de laatste tijd bewust minder vlees en als we vlees eten is ook de hoeveelheid minder (1 kipfilet met 2 personen bijvoorbeeld). Ook vervang ik vaker vlees met een vleesvervanger. Liefst zou ik helemaal geen vlees eten, maar ik kan ook wel genieten van een goed stukje vlees. Ik koop de helft ongeveer biologisch.

Life starts at the end of your comfort zone. Volg me op instagram @trail_running_tessa

Jennyj01
Berichten: 4907
Geregistreerd: 25-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 06:22

Ik eet ongeveer 2 x per week vlees. En dat haal ik bij de biologische supermarkt. Soms, wanneer ik bv uit eten ga, dan eet ik vlees wat niet biologisch is. Dit omdat vagatarisch slecht vertegenwoordigd is in veel restaurants en de eeuwige geitenkaas niet m'n favoriet is. Wel gebruik ik de producten van de vegetarische slager veel. Het rul gehakt en de burgers zijn hier geliefd. En uiteraard zijn kaas en zuivel hier ook minimaal en biologisch.
Biologisch is duurder. Maar ik besef ook dat je minder consumeert omdat je (althans ik) al die broodjes en zo onderweg niet meer eet. Neem nu vaak zelf m'n lunch mee. En ben ik dus eigenlijk net zo veel geld kwijt.

moonsparkle
Berichten: 17082
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 07:06

Er reageren alleen maar mensen die er eigenlijk wel bewust op letten en ik ben trots op jullie :P . Ik geef eerlijk toe dat ik gewoon in de supermarkt koop en er niet op let. Ik heb het ook niet zo breed en ik vind vlees gewoon lekker. Bij lidl is volgens mij het assortiment beter leven vlees ook heel beperkt en dat is de supermarkt die het dichtst bij zit. Misschien zou ik vlees meer als luxe product moeten zien, maar ik mis het echt als ik iets kook zonder vlees. :o

Maar ik gok dat sommige niet zouden durven te reageren omdat er tot nu toe allemaal reacties staan waarbij mensen er wel echt bewust mee omgaan.

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

Anoniem

Re: Vlees eten. Hoe bewust ga jij daarmee om?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 07:13

Ik eet bewust vegetarisch, maar dan vooral als ik in m'n eentje eet. Juist vanwege het milieu aspect. Met anderen eet ik nog wel eens vlees (soms ook niet, dan eten vrienden vegetarisch met mij mee). Om eerlijk te zijn ben ik me er dan vaak ook niet van bewust waar het vlees vandaan komt. Vaak kopen we dit dan gewoon in de supermarkt. Dat heeft dan weer vooral te maken met de kosten.
Hoe dan ook heb ik geen keuze gemaakt in de poll. Ik eet over het algemeen heel bewust geen vlees, maar durf mezelf geen vegetariër te noemen.

__Sannne
Berichten: 5402
Geregistreerd: 12-10-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 07:19

moonsparkle schreef:
Er reageren alleen maar mensen die er eigenlijk wel bewust op letten en ik ben trots op jullie :P . Ik geef eerlijk toe dat ik gewoon in de supermarkt koop en er niet op let. Ik heb het ook niet zo breed en ik vind vlees gewoon lekker. Bij lidl is volgens mij het assortiment beter leven vlees ook heel beperkt en dat is de supermarkt die het dichtst bij zit. Misschien zou ik vlees meer als luxe product moeten zien, maar ik mis het echt als ik iets kook zonder vlees. :o

Maar ik gok dat sommige niet zouden durven te reageren omdat er tot nu toe allemaal reacties staan waarbij mensen er wel echt bewust mee omgaan.


Dit heb ik ook hoor! Ik vind vlees echt het hoofdproduct in een (avond)maaltijd. Ik zou dan ook niet snel een vegetarisch gerecht koken, gewoon omdat er in mijn beleving dan iets zou missen. Zit natuurlijk allemaal tussen mijn oren maar ja. Denk ook niet dat mijn vriend er blij mee is als ik geen vlees meer haal. Hij houdt bijvoorbeeld erg veel van kip, dus dat is dan ook het vlees wat ik het meeste haal. Maar dan dus wel minder dan meeste recepten aangeven (1 kipfilet voor 2 personen bijvoorbeeld)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Eefsel2109, irene_sarah en 15 bezoekers