Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
pien_2010 schreef:Vanavond hebben wij heerlijk gegeten. Restjes én nogmaals de venkel geprobeerd klaargemaakt volgens recept van May_far (met port en honing laten stomen). Ik vond het vurukkuluk mijn man vond het ça va. Vorige keer heb ik waarschijnlijk selderie gepakt ipv venkel en toen ik de venkel knol zag liggen wist ik gelijk dat ik dom was geweest (zij was een beetje dom ).
8nnemiek schreef:Dat is goed nieuws! Ik zie dat er ook groentesoep komt met vega balletjes. Al snap ik het nut niet zo van de balletjes, die viste ik er vroeger zelfs al uit toen ik nog wel vlees at Nooit lekker gevonden haha.
De laatste tijd viel het me op dat ze steeds meer juist mét vlees hebben. Een aantal jaren geleden had je zo veel vega soorten.. De blikken champignonsoep, groentesoep en tomatensoep waren vroeger gewoon vegetarisch. Ik hoop dat er meer vega soep terug komt!
Jackytje schreef:Ik ben een stille meelezer, maar geniet zo van jullie handige tips en gerechtjes! Zelf een beetje een flexitariër. Eet heel soms nog eens wat kip thuis en vis eet ik ook nog. Voor de rest zo goed als vegetarisch en dat heeft ook mijn voorkeur. Op 'kot' kook ik bijna altijd vegetarisch voor mijn vriend en ik.
Wou al heel lang een gerechtje maken die normaal met kip is en dan de kip vervangen met een vleesvervanger. Vandaag had ik tijd genoeg om het eens te testen en moet zeggen dat het goed geslaagd is!
Het gerechtje is dus veggie kip op Normandische wijze en is heel eenvoudig om te maken. Zelf heb ik dit gebruikt voor 2 pers:
- Greenway Chick' pieces (vegan) 2 pakjes
- Half flesje cider (pakweg 20 cl)
- 1,5 appel
- 1 rode ui
- Eetlepel maïzena
- Half flesje soya room
- Rozemarijn, tijm, peper & zout
- Suiker en kaneel (voor de appeltjes)
En zelf hebben we er kroketjes bij gegeten, maar puree/ovenaardappeltjes/rijst/etc. kan ook prima uiteraard! Beetje appelmousse past er ook lekker bij. Ik denk dat je het recept ook prima kan omtoveren naar vegan, maar ben geen kenner.
De bereiding doe je door de Chick' pieces eerst voor te bakken in een pan met wat olijfolie, vervolgens de rode ui erbij. Dan de cider en laten uitkoken tot de helft ervan weg is. Tussendoor kan je dan in een andere pan de appeltjes stoven met kaneel en suiker (met beetje boter). Bij de kip en cider voeg je dan de appeltjes toe, het geheel lekker kruiden en dan de saus aandikken met maïzena (evt. ook met mosterd, maar die hebben wij weggelaten). Wij voegen er zelf dan ook de room aan toe om een lekker sausje te hebben.
[ [url=m/6ZX0K6.jpg]Afbeelding[/url] ]
deksel schreef:Sporen van is helemaal niet erg . Dat betekent dat het in dezelfde fabriek is gemaakt. Dat zetten ze er op voor kruisbesmetting voor mensen die heel allergisch zijn. Maar voor mij, en eigenlijk bijna alle veganisten is dit geen probleem .
chimello schreef:en graag.Als ik weer eens de moeite doe uitgebreid te koken zal ik een receptje plaatsen
anjali schreef:Je bent niet de enige, ik heb dat ook. Dan pak ik liever een lekkere echte kip burger bijvoorbeeld .Ik heb een probleem met voedsel wat er uitziet als vlees,of de naam van vlees heeft,al is het geen vlees.
deksel schreef:Hier heb ik zo om moeten lachen! Heel erg leuk.
0091 schreef:Ga ik zeker maken. Belangrijk is wel om daarbij te noemen dat als je paardenbloem salade maakt, je dit alleen kunt maken van groen van de paardenbloem die NIET in bloei is! Dat weet ik van mijn Franse vriendin wiens beroep tuinieren is.Paardenbloem salade:
Bladen een uur in water laten weken. Daarna olie en balsamico naar smaak toevoegen.