Ik meld mij hier ook even! Ik ben zelf niet vegetarisch/veganistisch, maar er wil in geïnteresseerd. Mijn vriend is vega dus zodoende eten we samen ook altijd vega. Hij wil ook naar vegan toe uiteindelijk. Zelf heb ik niet echt een overtuiging dus komt het voor dat als ik alleen eet ik ook wel eens vega eet (serieus verslaafd aan vervangers ) maar ook net zo lief wel een stukje vlees of vis.
Ik lees al een tijdje mee en er komen echt heerlijke dingen voorbij. Ik wil ook graag lekker ''leren' koken, zodat zowel de vegetariërs als niet-vegetariers het lekker vinden! (mijn fam. is nogal van vlees, vlees en nog meer vlees )
Vooral dat receptje met de bietenlasagne en cashewsaus ben ik heeel benieuwd naar. En natuurlijk die biefstuk
Welkom Aight! Leuk dat je meer vegetarisch wil koken Hier zijn de echte vleeseters altijd erg blij met de oesterzwam empanada’s, dat recept heb ik hier ook al eens geplaatst dus ben je misschien al tegen gekomen. Oh en gisteren weer broodjes visburger van SoFine gemaakt, daar kun je echt mensen mee voor de gek houden
Ik had er zelf een sausje bij gemaakt van mayo, citroensap, dille, peper, zout en knoflookpoeder.. heerlijk!
Met mijn wortelrestjes heb ik uiteindelijk risotto gemaakt, met champignons, echt prima gelukt
Ik heb ook de biefstuk gegeten. Heel eerlijk vind ik het totaal geen biefstuk. Ik vind het toch meer een hamburger, maar...dan wel een hele lekkere hamburger. Je moet m niet te lang doorbakken en dan is hij echt heel lekker sappig! Bij mij staat deze als burger echt op nummer 1 nu. Ik heb m gegeten met beetje rode wijnsaus en champignons, echt heerlijk hoor!!
Ik word onderhand wel nieuwsgierig naar dat ding door jullie
Deze week schreef ik iets over boba thee. Dat is thee met (gezoete) melk en 'parels' gemaakt van tapioca/cassave meel. Deze worden doorzichtig en gelatine-achtig van structuur en worden gezoet en eventueel van kleurstof voorzien bij de thee gedaan. Je eet/drinkt dit samen. Komt oorspronkelijk uit Taiwan, daar heb ik het jaren terug ook leren kennen. Een beetje een herinnering dus. Heel blij dat het was gelukt dus En en passant ook gecondenseerde kokosmelk ontdekt in de toko! Eindelijk weer dulce de leche op brood
Je hebt echter ook kleine tapioca parels en daar kun je echt héérlijke pudding mee maken. Vandaag heb ik dit in elkaar gefabriekt en het was echt jummie! Vette aanrader als je een eigen tuin hebt en nu hoeveelheden fruit hebt waar je U tegen zegt. Fruitsoorten kun je dus vervangen.
- kleine tapioca parels (toko) -> verhouding met water om te koken 1 op 4, ten dele mengen met kokosmelk voor extra kokossmaak. Het wordt ongeveer 3 - 4 keer zoveel. - kokoscrème, van die hele lobbige (toko) - gecondenseerde kokosmelk (toko of zelf maken) - honing / suiker - vruchten naar keuze - ik had frambozen en kersen - munt
Gooi de parels in kokend water, laat koken en blijf roeren tot ze doorzichtig zijn. Het wordt ook een beetje glibberig. Laat afkoelen en mix de kokosmelk erdoor (zoveel als lekker is ), plus eventueel gecondenseerde kokosmelk. Pureer munt en vruchten (of zonder munt) en neem een bierglas of iets dergelijks. Vul het tot de helft met vruchtenzooi en neem dan een grote lepel om voorzichtig het bovenste deel met de afkoelende tapioca. Zet enkele uren in de koelkast. Garneer met munt en de betreffende vruchten en eventueel met een klodder gecondenseerde kokosmelk. Smakelijk!
Die biefstuk ben ik ook wel nieuwschierig naar en waar ik ook erg blij van werd is dat de prijs (iets) lager ligt dan echte biefstuk. Dat vind ik echt een goede ontwikkeling .
Miesemuisje
Berichten: 3094
Geregistreerd: 14-01-10
Woonplaats: Hengelo (O)
Geplaatst: 14-06-18 12:06
Toch maar eens de eko-plaza ingelopen. Veelste duur maar toch leuk om wat te halen om te proberen!
Ik heb gisteren de biefstuk geprobeerd, vond m niet echt op biefstuk lijken, wat minder taai ofzo? Ik had t idd ook even moeilijk mat die sappen, maar uiteindelijk vond ik m erg lekker!
Sonja_vR
Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen
Geplaatst: 14-06-18 16:43
Wij hebben heb van de week ook op En nee, echt biefstuk is Het niet Maar ik en mijn vlees liefhebbende vriend vinden hem erg lekker en vleZig
F_Orumster
Berichten: 15339
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen
Geplaatst: 14-06-18 20:06
Miesemuisje ik hoor graah wat ej van de chorizo vindt!
Succes! Vaak zijn gerechten waar je iets in doet (zoals hier de chorizo) vaak erg gelijkend met een vervanger. Zo ook bij gerechten met gehakt
Ik had vanavond de lasagne van het groentenpakket van de AH. Was lekker! En in plaats van de voorgeschreven melk, kaas en gehakt wat je mee moet nemen had ik amandelmelk, Wilmensburger en oesterzwammen
Gaby
Berichten: 3404
Geregistreerd: 30-06-01
Geplaatst: 15-06-18 14:29
minikatje schreef:
Bietenlasange met cashewsaus
Minikatje, heb je inmiddels het recept voor de bietenlasagne gevonden?
xMalibu
Berichten: 1577
Geregistreerd: 23-04-12
Woonplaats: In de stal
Geplaatst: 15-06-18 14:39
bij de Ah te koop! Ohja de bovenste is vegan onderste vega!
Las op wat eet je dan wel dat de tikka masala toch niet vegan is aangezien er honing in zit
Magrathea
Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht
Geplaatst: 15-06-18 22:45
Waarom zou je honing in tikka masala doen?
Zijn er hier bakhelden die mij kunnen vertellen of dit recept ook met water ipv sojamelk zou kunnen? https://veganchallenge.nl/recepten/holl ... ppeltaart/ We gaan op werk de kaart omgooien en dit recept ziet er best wel simpel uit, zonder moeilijke ingrediënten (we gebruiken verder nergens sojamelk voor dus dat staat dan ook te bederven..) Ik wil dit dus voorstellen om te gaan maken Het is geen vegan restaurant maar de eigenaar staat zeker wel open voor vega(n) input
Ik zie geen reden waarom niet eigenlijk Qua binding of wat dan ook doen Die drie eetlepels volgens mij niks Is alleen even wat anders verzinnen om te bestrijken ? Water geeft denk ik niet echt glans ?