Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
marinke182

Berichten: 304
Geregistreerd: 03-05-12
Woonplaats: Breda

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-18 14:41

Dank voor jullie reacties! Aan importvlees had ik helemaal niet gedacht -O- . Vlees is sowieso een nogo voor mij hoor, zat meer te denken aan zuivel of ei. Maar super om te horen dat er best wel vegan opties zijn daar! Dan hoef ik me daar ook miet schuldig over te voelen. Ik kan natuurlijk ook altijd nog de lastige klant gaan uithangen en vragen if ze dingen willen weglaten

Mandy92
Berichten: 1564
Geregistreerd: 01-08-05
Woonplaats: Haarlem

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-18 18:59

Ik kom me weer melden! Ik heb een tijd vegan gegeten, maar op aanraden van diëtiste was ik een tijd weer een ‘alles eter’ ik voel me er verre van fijn bij. Dus ik ga lekker weer terug naar vegan eten, ik heb alleen beetje moeite met genoeg kcal etc binnen te krijgen. Dus weer even flink op onderzoek uit op internet!

marinke182

Berichten: 304
Geregistreerd: 03-05-12
Woonplaats: Breda

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-18 19:20

Maar veganistisch is toch niet per se kcalarm?? Juist niet vind ik.
Of bedoel je dat je gewoon sowieso moeite hebt met genoeg eten?

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-18 19:24

Mandy92 schreef:
Ik kom me weer melden! Ik heb een tijd vegan gegeten, maar op aanraden van diëtiste was ik een tijd weer een ‘alles eter’ ik voel me er verre van fijn bij. Dus ik ga lekker weer terug naar vegan eten, ik heb alleen beetje moeite met genoeg kcal etc binnen te krijgen. Dus weer even flink op onderzoek uit op internet!

Ik weet niet of je nu een diëtist bezoekt, maar hier vind je een lijstje met vegan diëtisten :)
https://wiki.veganisme.org/index.php/Li ... 3.ABtisten

Sheran

Berichten: 17243
Geregistreerd: 20-10-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-18 19:27

Ik snap het wel, zeker tussendoortjes zijn gemiddeld een stuk magerder en omdat je niet zo heel makkelijk dingen kan halen overal eet je gemiddeld genomen toch minder. Ik althans.

mar_fay

Berichten: 2620
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-18 19:59

Magrathea schreef:
Gisteren op een barbecue stond ik in de keuken mijn vegan eiersalade in elkaar te klussen (die schoon op is gegaan overigens :D :Y) )
Komt er een meisje die ik niet kende naast me staan en die vroeg of ik veganist was (de roddel verspreidde zich snel blijkbaar, ik was net 5 minuten binnen) . Dus ik antwoord bevestigend natuurlijk.
"Oh, maar je bent helemaal niet dun?" Ok thanks voor dit verkapte compliment over mijn dikke kont :Y)



Ik had bijna exact hetzelfde afgelopen week bij mijn schoonfamilie toen alle tantes er waren. Kijkend naar mijn dolma's: ''Wat is dat? *insert antwoord van mij* Eet jij geen vlees dan? Jee, dat zou je niet zeggen. *kijkt van mijn voeten naar mijn hoofd en blijft kort hangen bij mijn heupen* En je loopt ook al op blote voeten en je hoepelt, maar je vind (sigaretten)rook vies. Ben je dan eigenlijk wel of geen hippie?''
Het was niet naar bedoeld, maar wel heerlijk stereotype :')


@Miesemuisje, ziet er goed uit!

Ik heb ook nog een fijne foto van de groenteafdeling van ons mezze eten (vega/vegan) van afgelopen week <3 :9
Afbeelding

Pabie
Berichten: 772
Geregistreerd: 08-03-14

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 11:55

Binnenkort (30 april) ook vegan pizza's bij Domino's. Ben benieuwd hoe duur ze daar gaan zijn

lies_sparkle

Berichten: 6128
Geregistreerd: 19-06-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 11:58

Pabie schreef:
Binnenkort (30 april) ook vegan pizza's bij Domino's. Ben benieuwd hoe duur ze daar gaan zijn


Ik hoop meer betaalbaar :+ Bijna 15€ voor een pizza vind ik echt bizar, dat kan ik zelf ook wel :Y)

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 12:27

Ja :D Maar misschien brengt de concurrentie de prijs wel wat omlaag

Ianthe
Berichten: 1542
Geregistreerd: 24-04-13

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 12:30

Die vegan pizza is 15 euro? Jezus.. beetje veel:o

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33816
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 12:42

Denk dat ik die pizza's zelf na ga maken vanavond. :+ Als ik zin heb haha. Maar dan wel met normale knoflooksaus want die moet eerst op voor ik vegan ga maken zelf. :P

Minoes

Berichten: 1964
Geregistreerd: 11-12-12

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 12:54

Hoe maken jullie écht lekkere vegan knoflooksaus? :D
Dus zoals het smaakt bij de turk zegmaar en niet van Remia oid.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 12:56

https://www.facebook.com/earthlingedpag ... 783447953/
Ik vind hem altijd een erg goede spreker :) Geen speld tussen te krijgen.

Minoes, ik gebruik meestal Alpro ongezoet met een lepel of twee Remia Mayolijn. Dan knoflook persen, peper erbij, liefst verse peterselie of anders een ander kruid waar ik zin in heb. En ook liefst een paar uurtjes van tevoren maken. Ik denk dat het ook wel zou helpen om yoghurt met knoflook te staafmixen of blenderen zodat de saus echt helemaal glad is maar daar heb ik meestal geen zin in :+ (ik heb geen vaatwasser)

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33816
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 12:59

Ja ik ga dan gewoon een hele pot in 1x maken haha en evt invriezen. :P

Drunksheep

Berichten: 9507
Geregistreerd: 08-12-03
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 13:27

Minoes schreef:
Hoe maken jullie écht lekkere vegan knoflooksaus? :D
Dus zoals het smaakt bij de turk zegmaar en niet van Remia oid.


'Mijn' geheim is echt eerst de knoflook even bakken in wat olie. Dat zorgt voor zo'n enorm verschil! Meestal houd ik ongeveer dit recept aan: http://veganfiesta.nl/index.php/2016/08 ... us-recept/

Mona81

Berichten: 919
Geregistreerd: 10-05-12
Woonplaats: Oegstgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 15:45


Sharani
Berichten: 4671
Geregistreerd: 23-03-07
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 17:03

Magrathea schreef:
https://www.facebook.com/earthlingedpag ... 783447953/
Ik vind hem altijd een erg goede spreker :) Geen speld tussen te krijgen.


Inderdaad een sterk verhaal. Moest bij dat verhaal over de free range eieren meteen aan onze Joy en Faith denken. Waarbij je vooral aan Joy goed de tol kan zien die ook het leven in het meest diervriendelijke systeem eist :\ .

F_Orumster

Berichten: 15323
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-18 19:07

poes schreef:
o jongens ik heb gisteren het lekkerste gerecht ooit gemaakt :D Het was echt super fijn om te doen (er gaat wijn in dus de rest van de fles hebben we samen gezellig opgedronken terwijl de stew stond te pruttelen).
Het heet Vegan Portobello beef(less) stew.
Het recept:
http://www.connoisseurusveg.com/portobe ... -beef-stew

Het is super eenvoudig en echt heerlijk. De kruiden en de marmite maken het echt af. De liquid smoke heb ik vervangen door Cipotle BBQ kruidenmix en dat maakte het lekker rokerig. Ik heb er trouwens wel 50g donkere chocolade aan toegevoegd, daar wordt elke stoofpot beter van :) Ik kan er echt niet over ophouden, zo verschrikkelijk lekker is het.


Net geprobeerd, heerlijk zeg! Chocola zal ik ook ns proberen, een slagje verdiepen. Bedankt voor sit recept, heb het ook op fb gedeeld (vega promoten).

mar_fay

Berichten: 2620
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-18 21:04

Nou ja zeg, had mijn broertje toch vandaag een vegan recept gefixt. Lekker joh! :9
Verse tomatenpaprikapesto van geroosterde kerstomaatjes en paprika's met pijnboompitten, basilicum en edelgist, dat als saus door de gekookte pasta en gegarneerd met nog meer geroosterde kerstomaatjes en rucola. Van Reddit, want waar haal je als 21-jarige computernerd anders je recepten vandaan voor je vaste kookdag? :+

Het ging wel 'mis' bij de salade, daar zat ei doorheen. Maar ja, dat zijn onze eigen kippen dus dat is prima. En helemaal vegan ben ik toch (nog?) niet. We hebben tientallen veren in zijn reet gestoken voor het koken :D

kally
Berichten: 5253
Geregistreerd: 17-07-04
Woonplaats: Rotterdam

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-18 22:49

Wisten jullie dat er in wijn gelatine zit, had er nog nooit van gehoord
tot ik een krantenartikel las!

mar_fay

Berichten: 2620
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-18 23:29

Ik denk wel dat dat in elk geval van de wijn afhangt. In die van mij niet, die komt hier uit de buurt of maak ik zelf :P

F_Orumster

Berichten: 15323
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-18 23:54

kally schreef:
Wisten jullie dat er in wijn gelatine zit, had er nog nooit van gehoord
tot ik een krantenartikel las!

Dat gaat denk ik over het klaren, net als bij vruchtensap?

kally
Berichten: 5253
Geregistreerd: 17-07-04
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-18 07:49

Klopt....gaat over het klaren.....vind het een raar iets, echt overal
zit er soms iets in wat je niet verwacht.

J0anieke

Berichten: 4891
Geregistreerd: 22-11-09
Woonplaats: Overal waar het leuk is

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-18 07:55

Is dat bij elke wijn zo? Of vaak alleen bij rode of juist bij witte, of maakt dat helemaal geen verschil?

Edit: heb dit al gevonden:
Citaat:
Een wijnhuis zal er echter eerder voor kiezen een rode wijn niet te klaren dan een witte wijn. Behalve het voordeel van niet klaren van rode wijn voor de smaak, zit er in rode wijn vaak genoeg tannine om de eiwitten neer te slaan. Witte wijn daarentegen zou zonder klaren er sneller troebel en wolkig uitzien.

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-18 10:54

En klaren kan ook zonder gelatine
Dus het is niet zo dat alle geklaarde wijn met gelatine is geklaard