Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
8nnemiek

Berichten: 43419
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-11-17 20:21

Warme jus d'orange kan ook heerlijk zijn in sausjes :P

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-17 21:45

Ja ‘mijn’ vegan stew is er weer :D


Afbeelding
Afbeelding

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 01:45

Ik heb zaterdag ook linzensoep gegeten met een flinke schep ongezoete sojayoghurt erin :Y) Erg lekker, en volgens vriendin erg goed alternatief voor creme fraiche (in dat specifieke gerecht dan dus)

Ik wil ook echt weer eens stoof maken! Is het wel lekker het weer voor. En natuurlijk pompoensoep *\o/*

Hee ik heb een kookadviesje nodig: vandaag maakte ik een pindasausje met pindakaas, kokosmelk, ketjap en wat sambal. Op een zeker punt had de saus een mooie consistentie maar wilde ik hem net even wat pinda-iger maken. Dus een lepel pindakaas erbij en een scheut ketjap voor de vloeibaarheid. Maar toen begon het toch te schiften ineens -O- Echt heel erg. Terwijl ik het sausje vanmiddag al had gemaakt en toen bleef het mooi glad. Hoe voorkom je dit? :') Het was echt naar, lag een hele plas olie in.

Murthul

Berichten: 17064
Geregistreerd: 19-12-10
Woonplaats: Eilandje

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 01:49

Jotoma schreef:
Wat voor plantaardige vervanger gebruiken jullie voor creme frech?
Ik maakte vroeger een saus bij pasta met tonijn, champignon creme soep en creme frech. Ik vond dat zooo lekker dat ik een uitzondering maak en tonijn wil eten, maar verder wil ik hem graag plantaardig houden. Ik ken de soya cuisine van alpro, maar die is erg dun. De saus mag wel iets dikker zijn..


Je hebt als kookroom idd die alpro cusine, maar ook een variant van Oatly (op basis van haver). En onze super heeft zelfs nog een variant volgens mij.

Voor zover ik weet zijn er geen plantaardige alternatieven voor crème fraiche, dus dan word het idd zelf iets maken met soja yoghurt.

PlantsTho
Berichten: 817
Geregistreerd: 30-09-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 10:57

Xyris schreef:
In hoeverre letten jullie op e-nummers?

Letten jullie alleen op de nummers waarvan zeker is dat er dierlijke producten in zitten of houden jullie ook rekening met de 'verdacht' lijst?


Ik let er op of ze (mogelijk) dierlijk zijn. Sowieso dierlijk eet ik niet, mogelijk dierlijk vraag ik na bij de fabrikant.

Ik snap de hele hetze tegen e-nummers niet. Doet ook alleen maar schade. Omdat er een aantal kruidenmensjes waren die gingen zeiken bij GardenGourmet/Tivall zit er nu ei in hun producten, zodat ze geen e-nummers hoeven te vermelden... -O-

mar_fay

Berichten: 2620
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 11:04

Magrathea schreef:
Ik heb zaterdag ook linzensoep gegeten met een flinke schep ongezoete sojayoghurt erin :Y) Erg lekker, en volgens vriendin erg goed alternatief voor creme fraiche (in dat specifieke gerecht dan dus)

Ik wil ook echt weer eens stoof maken! Is het wel lekker het weer voor. En natuurlijk pompoensoep *\o/*

Hee ik heb een kookadviesje nodig: vandaag maakte ik een pindasausje met pindakaas, kokosmelk, ketjap en wat sambal. Op een zeker punt had de saus een mooie consistentie maar wilde ik hem net even wat pinda-iger maken. Dus een lepel pindakaas erbij en een scheut ketjap voor de vloeibaarheid. Maar toen begon het toch te schiften ineens -O- Echt heel erg. Terwijl ik het sausje vanmiddag al had gemaakt en toen bleef het mooi glad. Hoe voorkom je dit? :') Het was echt naar, lag een hele plas olie in.


Schiften / ontmengen kan ook ontstaan doordat het te heet is, zou dat het kunnen zijn? Wel balen -O-

Kwam net een reclame op mijn fb voorbij dat haribo (?) nou ja, een of ander snoepmerk met winegums voortaan een vega(n) variant heeft. Interesseert me weinig dus ik heb niet onthouden wat het was, maar misschien wat voor jullie om even na te zoeken als je het wel graag eet :)

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33827
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 11:08

Vega winegums? :oo
De echte? Dan ga ik ze meteen kopen haha.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 11:21

Red band heeft nu inderdaad 3 smaken vegan snoepjes :j die tevens glutenvrij zijn, mocht dat belangrijk zijn voor iemand :)
Vooral perzikjes <3 yessss mjam

Marfay: ik denk niet dat het te warm was eigenlijk, het gebeurde namelijk toen ik het op tafel zette :=

Drunksheep

Berichten: 9507
Geregistreerd: 08-12-03
Woonplaats: Emmen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 11:33

Beetje water erbij en ff doorroeren Magrathea :j werkt als een tierelier.

Muurp
Fotograaf

Berichten: 15114
Geregistreerd: 16-06-05
Woonplaats: Op de Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 13:02

Autodrop heeft ook gelatinevrije snoepjes! :D

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33827
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 13:03

Ik hou helemaal niet van de meeste soorten snoep, wel van winegums. _O-

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 13:05

Jotoma schreef:
Wat voor plantaardige vervanger gebruiken jullie voor creme frech?
Ik maakte vroeger een saus bij pasta met tonijn, champignon creme soep en creme frech. Ik vond dat zooo lekker dat ik een uitzondering maak en tonijn wil eten, maar verder wil ik hem graag plantaardig houden. Ik ken de soya cuisine van alpro, maar die is erg dun. De saus mag wel iets dikker zijn..


Ik maak cashewnoten crème fraiche
Recept van osheglows waar ik dan wel de appelazijn uit weg laat, die is echt lekker dik

Marvel
Berichten: 6304
Geregistreerd: 30-07-09

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 13:09

Hier helaas allergie voor pinda en noten, maar bedankt voor het meedenken :j

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 13:15

OK, ik wil wat gaan proberen, maar wat? In de koelkast ligt nog een prei en een half bakje champignons. Heb ook nog rijst staan... Wil dus iets zonder vervangers, wel vega, vegan mag maar hoeft niet... Heb niet veel tijd vanavond...

batje

Berichten: 10560
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 13:18

Oeh lekker, ik zou een roerbak maken van prei, champignon, bruine linzen en de rijst. Lekkere kruiden doorheen, misschien wat bouillion mee inkoken.
LadyMadonna schreef:
OK, ik wil wat gaan proberen, maar wat? In de koelkast ligt nog een prei en een half bakje champignons. Heb ook nog rijst staan... Wil dus iets zonder vervangers, wel vega, vegan mag maar hoeft niet... Heb niet veel tijd vanavond...

8nnemiek

Berichten: 43419
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-11-17 13:18

Nasi? Dat maak ik meestal als ik veel prei over heb :Y)
Ik wil het recept wel even opzoeken. Champignons passen daar ook prima bij :j

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 14:18

Linzen... goh... lust ik dat? Nog nooit op geloof ik ;)
Nassie kan idd ook, doe ik er ff een roereitje (van m’n eigen kippen) door en een paprika

Sharani
Berichten: 4672
Geregistreerd: 23-03-07
Woonplaats: Fryslân

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 15:14

Zou er ook nasi van maken. Flink kruiden en smullen maar :9 .

Gaby
Berichten: 3396
Geregistreerd: 30-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 15:15

LadyMadonna schreef:
Linzen... goh... lust ik dat? Nog nooit op geloof ik ;)
Nassie kan idd ook, doe ik er ff een roereitje (van m’n eigen kippen) door en een paprika

Let op, er zijn hele linzen (bijvoorbeeld de bruine) en splitlinzen (veelal rode). Als je de hele niet lust, kun je de splitlinzen nog wel lekker vinden, en vise versa. (Dat is bij mij gebeurd.) Voor je alle linzen zou afschrijven, omdat je een soort niet lekker vind... ;)

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 15:46

Ik vind bijvoorbeeld de rode echt niet lekker , iets met de structuur
Maar blonde, bruine en groene linzen vind ik wel erg lekker

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-17 17:38

Linzen <3 zijn heerlijk vullend en super goed voor winterse warme maaltijden. Oh en soep! Yummm

minikatje

Berichten: 8965
Geregistreerd: 26-07-05
Woonplaats: sprookjesland

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-17 19:29

Roerbak met paddestoelen en prei met een beetje saus en kruiden, lekker rijst erbij en pindasaus maken <3

Marvel
Berichten: 6304
Geregistreerd: 30-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-17 11:30


J0anieke

Berichten: 4895
Geregistreerd: 22-11-09
Woonplaats: Overal waar het leuk is

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-17 13:08

Jotoma schreef:
Kan iemand mij uitleggen waarom een kind 1x in de week vis moet eten?

https://www.lindanieuws.nl/lifestyle/et ... it-en-vis/

Vanwege omega 3 DHA en EPA, EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart. Het voorkomt ook een heleboel kwaaltjes, en het is effectief bewezen dat het kan helpen tegen overgewicht.
http://www.visolie-info.nl

Ik slik krillolie omdat ik thuis ook te weinig vis eet (terwijl ik waarschijnlijk méér vis eet dan de gemiddelde Nederlander..)

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-17 16:09

Jotoma schreef:
Kan iemand mij uitleggen waarom een kind 1x in de week vis moet eten?

https://www.lindanieuws.nl/lifestyle/et ... it-en-vis/

Geen idee, er zijn talloze gezonde vega en vegan kinderen. De genoemde voedingsstoffen kunnen vaak ook uit algen en zeewier gehaald worden (daar halen vissen ze ook uit)