Rabarberprobleem

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
dreamheart

Berichten: 390
Geregistreerd: 28-09-15

Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-16 15:24

Wie o wie weet waar ik voor dit weekend nog rabarber kan kopen? Is het nog verkrijgbaar in de supermarkten of is het seizoen echt voorbij nu?


Ik heb het nodig voor een taart :D

If you have gained the trust of a horse, you have won a friend for live ♡


Morganlefay

Berichten: 8179
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 15:28

Rabarber is tot en met july verkrijgbaar. Heeft te maken met oxaalzuur wat in de plant aanwezig is en wat na de langste dag meer aanwezig is.
Laatst bijgewerkt door Morganlefay op 27-09-16 15:29, in het totaal 2 keer bewerkt

If you can't beat them join them

Rije
Hoofd Bezwaarcommissie

Berichten: 27649
Geregistreerd: 22-07-08
Woonplaats: Niet meer in Zwolle

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 15:29

Heeeeel misschien ingevroren in het diepvriesschap. Maar dan moet je al een goed gesorteerde supermarkt hebben...

Heb jij een Arabisch volbloed (of minstens 50%) en rij je western? Word lid van de gezellige en sportieve DAWRA!

Eilinora

Berichten: 11481
Geregistreerd: 23-10-04

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 15:40

Ik heb nog best veel in de tuin staan,groeit als onkruid

MarliesV

Berichten: 14010
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 15:42

Online via AH.nl iig, misschien even een belletje wagen naar de plaatselijke AH?

Life is short....SMILE while you still have teeth!

verootjoo
Berichten: 34669
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 15:43

inowa schreef:
Ik heb nog best veel in de tuin staan,groeit als onkruid


Als je het nu nog gaat eten is het niet te eten meer...

Rabarber is niet meer te verkrijgen of idd uit een diepvries :)

Het normale seizoen gaat van mei tot juli, speciaal gekweekte kan nog tot augustus maar eind september echt geen verse meer. Is ook niet te eten als het nu nog van de plant komt.
Laatst bijgewerkt door verootjoo op 27-09-16 15:45, in het totaal 1 keer bewerkt

[o]

Eilinora

Berichten: 11481
Geregistreerd: 23-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 15:44

verootjoo schreef:
inowa schreef:
Ik heb nog best veel in de tuin staan,groeit als onkruid


Als je het nu nog gaat eten is het niet te eten meer...

Rabarber is niet meer te verkrijgen of idd uit een diepvries :)


We maken er nog elke week porties van en het is heerlijk...van de zomer ook veel de diepvries in gegaan.

Rije
Hoofd Bezwaarcommissie

Berichten: 27649
Geregistreerd: 22-07-08
Woonplaats: Niet meer in Zwolle

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 15:45

Dus: even onderhandelen met inowa of ander recept uitzoeken vrees ik :))

Heb jij een Arabisch volbloed (of minstens 50%) en rij je western? Word lid van de gezellige en sportieve DAWRA!

verootjoo
Berichten: 34669
Geregistreerd: 19-10-03

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 15:46

Echt inowa? Wat voor planten heb jij dan?? Of doe je er enorm veel suiker in? Dan proef je dat zuur wat er na het seizoen in komt misschien niet?

[o]

chamion
Huisheks

Berichten: 3534
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: In between two homes

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 15:58

Morganlefay schreef:
Rabarber is tot en met july verkrijgbaar. Heeft te maken met oxaalzuur wat in de plant aanwezig is en wat na de langste dag meer aanwezig is.


Hier heb ik nog nooit van gehoord. Er wordt meestal niet meer geplukt op grote schaal omdat de plant anders niet voldoende reserve heeft om de winter te overleven. Ik heb het nog vers in de tuin staan en dat smaakt nog heerlijk. Maar ik pluk dan niet intensief, of de hele plant leeg.

Oxaal zuur heeft met de smaak te maken. De plant wordt zuurder (en dat klopt ook wel als ik aan mijn planten denk) maar dat is op te lossen met wat meer suiker te gebruiken tijdens het verwerken.

Winkel zou je even moeten kijken bij een AH of een Jumbo.

_Mirjam

Berichten: 697
Geregistreerd: 27-05-14
Woonplaats: Danmark

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 16:03

Hier haal ik het nu ook nog gewoon uit de tuin hoor. Ik heb er nog nooit van gehoord dat het na juli niet meer goed zou zijn.

wendyenbram
Berichten: 1561
Geregistreerd: 22-11-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 16:04

Hier in de tuin ook nog genoeg rode rabarber hoor. normaal eetbaar en lekker tot begin September. Echter nu nog steeds lekker. Waarschijnlijk door het zachte weer?

www.mijnnutrimetics-lisette.nl Natuurlijke huidverzorging

verootjoo
Berichten: 34669
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 16:06

Maar vinden jullie het nog lekker dan? Ik moet dan echt een kilo suiker op een kilo rabarber erin doen om het nog lekker te vinden :P terwijl die uit mei van zichzelf al zoet is, daar doe ik weinig suiker bij :)

[o]

wendyenbram
Berichten: 1561
Geregistreerd: 22-11-10

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 16:09

Het verschilt.. de mooie dikke rode stengels zijn echt nog lekker. Diegene die groen zijn/blijven zijn wat zurig.
Ik gebruik sowieso weinig suiker.

www.mijnnutrimetics-lisette.nl Natuurlijke huidverzorging

JoannevZ
Berichten: 503
Geregistreerd: 01-01-10
Woonplaats: Hengelo gld

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 16:17

Hier heb ik het ook gewoon in de tuin en smaakt ook nu nog prima en doe er echt geen kilo's suiker door. Heb dan wel voornamelijk de dikkere stelen gesneden. Denk inderdaad dat je het via het internet nog wel kunt bestellen. Is het ook bij de groenteboer niet meer verkrijgbaar?

chamion
Huisheks

Berichten: 3534
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: In between two homes

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 16:19

Ik heb 1 van de zoetste soorten staan, normaal hoeft daar maar rond de 150 tot 200 gr suiker bij (op pakweg een grote pan vol) en nu doe ik daar rond de 400 gr suiker bij in. Maar dan geen groene stukjes, en zo snel mogelijk verwerken (dus oosten en hup de pan in) Groene stukken doe ik wel in het seizoen omdat ik anders soms de helft van de steel kan weggooien en dat vind ik zonde.

_Mirjam

Berichten: 697
Geregistreerd: 27-05-14
Woonplaats: Danmark

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 16:49

Van mij hoeft het echt niet zo extreem zoet te zijn, ik vind het nog gewoon lekker ja.

Brainless

Berichten: 28810
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 17:05

https://www.delevensstijl.nl/asjas-blog ... ber-gezond

Citaat:
Nadelen voor de gezondheid:

Rabarber bevat oxaalzuur. Met name de rabarberbladeren bevatten een zeer hoge dosis oxaalzuur en zijn daarom giftig. Die mogen niet gegeten worden. Jonge stelen kunnen ongeschild worden gebruikt en hoeven niet veel zoetstof zoals honing in de bereiding. Stelen van 1,5 tot 2 maanden oud bevatten meer oxaalzuur.

Oxaalzuur bindt zich in het lichaam met calcium.

Sommige mensen worden totaal niet gehinderd door enige vorm van intelligentie.
;)

Runa

Berichten: 1071
Geregistreerd: 07-08-13
Woonplaats: Friesland

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 17:22

Een paar weken terug heb ik nog een paar zakken voorgesneden rabarber bij de AH gehaald, ook voor in een taart. Dat was hartstikke lekker, niks mis mee! Misschien dat je het daar nog kan vinden :)

BeterBitloos.nl - info over bitloze hoofdstellen | Kostuums en Clickertraining op Instagram

Morganlefay

Berichten: 8179
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-16 19:28

Brainless schreef:
https://www.delevensstijl.nl/asjas-blog ... ber-gezond

Citaat:
Nadelen voor de gezondheid:

Rabarber bevat oxaalzuur. Met name de rabarberbladeren bevatten een zeer hoge dosis oxaalzuur en zijn daarom giftig. Die mogen niet gegeten worden. Jonge stelen kunnen ongeschild worden gebruikt en hoeven niet veel zoetstof zoals honing in de bereiding. Stelen van 1,5 tot 2 maanden oud bevatten meer oxaalzuur.

Oxaalzuur bindt zich in het lichaam met calcium.

Deze dus.

If you can't beat them join them

chamion
Huisheks

Berichten: 3534
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: In between two homes

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-16 08:44

Morganlefay schreef:
Stelen van 1,5 tot 2 maanden oud bevatten meer oxaalzuur.

Deze dus.



Daar bedoelen ze mee als ze 1,5 tot 2 maanden aan de plant hebben gezeten.
Ik pluk elke week, dus dan worden die hoeveelheden niet extreem.

tweebelgen
Berichten: 712
Geregistreerd: 24-11-09

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-16 11:07

Oh, rabarbertaart, lekker....
Kan er mij iemand het recept geven ?
Gebruik je dan verse rabarber of diepvriesrabarber ?

chamion
Huisheks

Berichten: 3534
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: In between two homes

Re: Rabarberprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-16 12:02

Ik gebruik altijd verse, eventjes in de pan met een stokje vanillestokje totdat ze wat zachter zijn.
Dan ondertussen een kruimeldeeg maken (ik ben nu eenmaal gek op kruimeltaarten) en dan lekker in de oven. Jummie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers