Moderators: Firelight, Muiz, NadjaNadja, Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Essie73, Polly
inowa schreef:Ik heb nog best veel in de tuin staan,groeit als onkruid
verootjoo schreef:inowa schreef:Ik heb nog best veel in de tuin staan,groeit als onkruid
Als je het nu nog gaat eten is het niet te eten meer...
Rabarber is niet meer te verkrijgen of idd uit een diepvries
Morganlefay schreef:Rabarber is tot en met july verkrijgbaar. Heeft te maken met oxaalzuur wat in de plant aanwezig is en wat na de langste dag meer aanwezig is.
Citaat:Nadelen voor de gezondheid:
Rabarber bevat oxaalzuur. Met name de rabarberbladeren bevatten een zeer hoge dosis oxaalzuur en zijn daarom giftig. Die mogen niet gegeten worden. Jonge stelen kunnen ongeschild worden gebruikt en hoeven niet veel zoetstof zoals honing in de bereiding. Stelen van 1,5 tot 2 maanden oud bevatten meer oxaalzuur.
Oxaalzuur bindt zich in het lichaam met calcium.
Brainless schreef:https://www.delevensstijl.nl/asjas-blog ... ber-gezondCitaat:Nadelen voor de gezondheid:
Rabarber bevat oxaalzuur. Met name de rabarberbladeren bevatten een zeer hoge dosis oxaalzuur en zijn daarom giftig. Die mogen niet gegeten worden. Jonge stelen kunnen ongeschild worden gebruikt en hoeven niet veel zoetstof zoals honing in de bereiding. Stelen van 1,5 tot 2 maanden oud bevatten meer oxaalzuur.
Oxaalzuur bindt zich in het lichaam met calcium.