Jouw gehaktbal!

Moderators: Duhelo, MirandaT, Essie73, Ods

 
 
Jilletje

Berichten: 6828
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen

Jouw gehaktbal!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-16 14:42

Jaja, ze zijn er in allen soorten en maten.
Nu we weer de donkere dagen tegemoed gaan vind ik het heerlijk om pannen op het fornuis te hebben pruttelen.
Ik maak dan ook graag gehaktballen, lekker langzaam laten braden zodat het hele huis lekker ruikt :D

Hoe maken jullie ze het liefst?
Zelf gebruik ik het liefst rundergehakt, dit vind ik smaakvoller.
Dan doe ik er een eitje door, wat ketchup, zoete ketjap, mosterd, peper,zout en natuurlijk beschuitjes!
Ook maak ik liever wat kleinere balletjes dan hele grote, staat wat gezelliger op het bord :+

Brand los!
Laatst bijgewerkt door Jilletje op 20-09-16 14:48, in het totaal 1 keer bewerkt

Dare to be different <<)
The Jellyfish, a brilliant creature. No nerves and no brain, so no bad thoughts and no pain
how nice would that be? just to be ===()

┏(o_o)┛┗(o_o)┓┏(o_o)┛


Nachocheese
Berichten: 728
Geregistreerd: 01-04-15

Re: Jouw gehaktbal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 14:46

Met wagyu rund! Je proeft echt het verschil. Gewoon heel simpel zakje kruiden van ah erdoor en ook een eitje.
Dik in de boter bruin laten worden, runderfond erbij en nog een zakje voor de jus.

Heb er ook alweer zin in! :D

Avelienvd

Berichten: 6066
Geregistreerd: 28-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 14:48

Half om half gehakt, met eitje,gesnipperd uitje, paneermeel of beschuit en bamikruiden.

Jilletje

Berichten: 6828
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen

Re: Jouw gehaktbal!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-16 14:50

Dat klinkt ook goed!

Dare to be different <<)
The Jellyfish, a brilliant creature. No nerves and no brain, so no bad thoughts and no pain
how nice would that be? just to be ===()

┏(o_o)┛┗(o_o)┓┏(o_o)┛

watnou1
Berichten: 801
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 14:52

Ik zoek eigenlijk nog hét ultieme recept voor een lekkere sappige gehaktbal uit jus!
Veel geprobeerd... Maar als de kinderen dan zeggen.. Mam de gehaktbal uit jus van de frietkraam is lekkerder... Hmmmm dan doe ik iets niet goed..;-)

Iemand een goed recept??

Jilletje

Berichten: 6828
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-16 14:54

Mijn vriend houd juist van die doodgebakken gehaktballen :') nou die ga ik mooi niet maken!

Miss. Iets meer beschuit/panneermeel toevoegen. Ik gebruik dat best royaal, zodra het dan in de jus ligt neemt het ook mooi wat jus op.
Laatst bijgewerkt door Jilletje op 20-09-16 14:54, in het totaal 1 keer bewerkt

Dare to be different <<)
The Jellyfish, a brilliant creature. No nerves and no brain, so no bad thoughts and no pain
how nice would that be? just to be ===()

┏(o_o)┛┗(o_o)┓┏(o_o)┛

Fortitude

Berichten: 2360
Geregistreerd: 03-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 14:54

Mijn vriend doet iets met ketjap, kerrie en nog wat andere 'zooi'. Die dingen zijn echt Goddelijk lekker.

Goof

Berichten: 19957
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Pig-city

Re: Jouw gehaktbal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 14:56

Ballen van kippengehakt zijn ook heerlijk :))

Minimus

Berichten: 1555
Geregistreerd: 10-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 14:58

Mijn vader is echt meester in het bakken van gehaktballen die lekker juicy zijn! Ik weet niet de hoeveelheden en de volgordes maar ik weet wel wat er in zit :) In de ballekes (van rundergehakt) gaat sowieso een uitje, heel fijntjes gesnipperd. Peper, zout, eitje, beschuit. Dan word het langzaam gebakken in veel boter in een braadpan of grote koekenpan. Na een tijdje worden de balletjes omgedraaid, eruit gehaald en wordt er een beetje (echt niet veel..) water bij in gedaan. Vervolgens wat juspoeder en als dat goed gemengd is gaan de balletjes (omgedraaid) er weer in terug. Altijd smullen!

Manny, western recreatief :D
Honda CBR 919RR Fireblade 1999
Kawasaki GTR1000 1993

ellepel

Berichten: 39358
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 14:59

Ik doe het zo
pond half om gehakt
1 ei
2 of meer beschuiten.
beetje kerriepoeder.
Paprikapoeder
eventueel wat mosterd.
en lang laten sudderen. Zet ze maar anderhalf uur op. Mjam!!!

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.

BloemBloem

Berichten: 14406
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 14:59

Ik BAK er echt niets van .... die krengen garen bij mij altijd veel
te ver door, met het gevolg dat je een droge bal hebt :+

Ga eens meelezen hier :D

Jilletje

Berichten: 6828
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-16 15:00

Ik bedenk nu dat ik een uitje vergeten ben in de balletjes die ik net heb opgezet :')

Dare to be different <<)
The Jellyfish, a brilliant creature. No nerves and no brain, so no bad thoughts and no pain
how nice would that be? just to be ===()

┏(o_o)┛┗(o_o)┓┏(o_o)┛

kiwiwitje

Berichten: 6642
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 15:06

Jilletje schreef:
Jaja, ze zijn er in allen soorten en maten.
Nu we weer de donkere dagen tegemoed gaan vind ik het heerlijk om pannen op het fornuis te hebben pruttelen.
Ik maak dan ook graag gehaktballen, lekker langzaam laten braden zodat het hele huis lekker ruikt :D

Hoe maken jullie ze het liefst?
Zelf gebruik ik het liefst rundergehakt, dit vind ik smaakvoller.
Dan doe ik er een eitje door, wat ketchup, zoete ketjap, mosterd, peper,zout en natuurlijk beschuitjes!
Ook maak ik liever wat kleinere balletjes dan hele grote, staat wat gezelliger op het bord :+

Brand los!

Eigenlijk zo, alleen dan half om half en met een uitje. zodra je ze aangebraden hebt, Jachtsaus aanmaken en ze daar in verder braden.

SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/


ponyparadijs

Berichten: 15422
Geregistreerd: 12-09-05
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Jouw gehaktbal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 15:13

Pond runder gehakt
Een zakje mexicaanse gehakt kruiden (lekker pittig)
en 1 ei
Vervolgens in ruim boter bruin bakken en dan de jus maken met ketjap manis en een jus poeder van honig (dacht ik)

Overigens heb ik dan niet echt sappige ballen
Maar ze zijn ook niet gort droog

Zjie's the One dressuur = Z1 + 7, springen = M +2 , SGW B +0
Fokker van het Bronzen Hengst veulen 2016 ! kerstmuts

lor1_1984

Berichten: 9090
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: Jouw gehaktbal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 15:34

Lekker en makkelijk is een pakje Franse uiensoep (soepmix van bijv Knorr) door je gehakt doen met een ei, peper en paneermeel.

Maar bijv een champignonnetje en een bosuitje er gesniperd doorheen doen en een handje strooikaas is ook erg lekker, net als gewoon op smaak en gevoel kruiden erin gooien.

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

Tivoli

Berichten: 8227
Geregistreerd: 16-09-03
Woonplaats: Liebe

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 15:41

Een variant met Indische kruiden is ook lekker!
Rundergehakt, eitje, beschuitje, peper (geen zout!) scheutje soyasaus, scheutje ketjap manis, uitje, djahe/gemberpoeder, ketoembar. Of andere spannende dingen die je in je kruidenkastje hebt staan.
Je kan er grote, middelgrote of hele kleine van bakken (die laatste zijn leuk om een spiesje mee te rijgen)

Jasper 121017

Laura82

Berichten: 6470
Geregistreerd: 05-06-06
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 15:45

Oehhh gehaktballen! :9 Bij mij lukken ze nooit zo goed, dus ik lees hier mee :D
Laatste keer had ik er een uitje doorheen gedaan, maar ik kreeg m niet fijn genoeg gesnipperd, geen succes :') Hoe snipperen jullie het zo fijn? :o
En jullie laten dus nog in de jus doorgaren? :)*

Sussie85

Berichten: 1350
Geregistreerd: 10-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 15:47

Rundergehakt, ei, gesnipperd sjalotje, paneermeel (zelf gemaakt in keukenmachine van crackers), peper, zout (heel klein beetje is genoeg) en 2 teentjes knoflook door de knoflookpers. Niet te veel paneermeel want daar wordt het droog van. Vervolgens garen in de (sterke) jus. De gehaktbal moet helemaal onder staan.

Fifo
Berichten: 88
Geregistreerd: 12-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 15:48

Doe mij maar grootmoeders gehaktbal van de Aldi!! :~ :~ :~ :~

melissa_b
Berichten: 1380
Geregistreerd: 28-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 15:52

Lekker gehaktballen. Hoe houden jullie ze rond tijdens het bakken? Die van mijn worden plat

Gezocht stal in Noordwijk voor sociale ruin https://www.bokt.nl/markt/ad/459245/gez ... uidholland

lor1_1984

Berichten: 9090
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 15:55

Laura82 schreef:
Oehhh gehaktballen! :9 Bij mij lukken ze nooit zo goed, dus ik lees hier mee :D
Laatste keer had ik er een uitje doorheen gedaan, maar ik kreeg m niet fijn genoeg gesnipperd, geen succes :') Hoe snipperen jullie het zo fijn? :o

Goede messen is het halve werk, al heb ik er ook moeite mee om echt goed fijngesnipperde uitjes enzo te krijgen.
Ik werk tegenwoordig met die witte keramische messen vd Action, kosten max €2,- per stuk en er zijn 4 verschillende maten van (van schilmesje tot groot vleesmes).
Wel oppassen want ze zijn erg scherp!
Anders zou je bijv een multihakker of keukenmachine kunnen gebruiken en volgens mij bestaan er ook wel een soort 'kammen' die je in een ui prikt en daarmee hele dunne plakjes kunt snijden. :)

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

Jilletje

Berichten: 6828
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-16 15:55

melissa_b schreef:
Lekker gehaktballen. Hoe houden jullie ze rond tijdens het bakken? Die van mijn worden plat



Ze zakken wel iets in maar ze blijven wel een soort van rond

Voor de ui gebruik ik een gekarteld mesje, van mn werk dus is echt mega scherp. Een glad mes vind ik lastig als ik iets heel fijn moet snijden.

Dare to be different <<)
The Jellyfish, a brilliant creature. No nerves and no brain, so no bad thoughts and no pain
how nice would that be? just to be ===()

┏(o_o)┛┗(o_o)┓┏(o_o)┛

kiwiwitje

Berichten: 6642
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Re: Jouw gehaktbal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 16:00

mocht het snipperen niet zo'n succes zijn.. doet een staafmixer ook wonderen. Gewoon in 4 stukken. En dan de staafmixer er op.
Maar scherpe messen heb je wel nodig met snijden.

SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/


Laura82

Berichten: 6470
Geregistreerd: 05-06-06
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 16:03

Ja ik heb wel scherpe messen en zo'n kam, alleen de tanden staan wat ver uit elkaar om echt fijn te snipperen. Je hebt dan toch nog wel redelijk grove snippers, prima voor allerlei gerechten, maar in de gehaktballen vond ik ze te groot. Staafmixer of keukenmachine is wel een idee!

Jester_

Berichten: 8954
Geregistreerd: 16-12-07
Woonplaats: Eerbeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 16:04

wij hebben zo'n hulp ding van tupperware voor snijden, ideaall!!

Practice makes perfect, I'm still tryna learn it by heart
Harrewar -> Z1+5 & B springen
Jillatre -> Zadelmak


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers