Oh ik ga hier volgen. Ik wil al zooo lang een crockpot hebben, maar ik weet gewoon niet welk merk en welke inhoud voor mij nu het beste is. Ik wil graag voldoende om ook in te kunnen vriezen, want ik heb zo'n drukke dagen. Ik maakte me alleen een beetje zorgen in verband met aanbranden, keukenbrand... Kan iemand me daarin gerust stellen?
lor1_1984
Berichten: 12052
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 21-10-16 12:02
Er zit een beveiliging in heb ik begrepen zodat hij bij oververhitting etc afslaat. Daarbij denk ik maar zo: je koelkast, vriezer, tv en wasmachine staan vaak ook aan als je weg gaat of naar bed gaat. Aanbranden in de pan gebeurd eigenlijk nooit, de temperatuur wordt daar niet hoog genoeg voor en het vocht verdampt niet (of wel maar blijft in de pan) dus dingen droogkoken en aanbranden gaat lastig. Geloof enkel met zoiets als havermoutachtige dingen en fudge enzo, maar daarvoor zou je er 1 met timer kunnen nemen (wel veel duurder!) of er een tijdschakelaar tussen kunnen zetten.
Qua merk hoor ik goede verhalen over Andrew James (die heb ik zelf), CrockPot, Prima Donna. Maar in de facebookgroep 'de slowcookers' (linkje staat ergens op de vorige blz denk ik) staan veel ervaringen met verschillende merken.
Ik heb er uiteindelijk ook 1 genomen met timer, vond t relatief meevallen qua prijs...
Alleen vroeg iemand ook, stel je doet om 07.00 uur je ingredienten in de pot, vervolgens zet je de timer aan om 12.00 en dan voor 6 uur, dan gaat ie op warmhoudstand en dan kom je om half 8 thuis en heb je eten..
OF heb je dan een voedselvergiftiging omdat je eten tussen 7 en 12 uur lauw in de pot heeft gestaan en de voedselwarenwetautoriteiten langskomen omdat er beestjes uit komen?
Ik heb ook ooit het idee gehad dat ik écht héél graag een slowcooker wou. Het leek me namelijk super handig dat het eten klaar zou zijn als ik met twee hongerige kinderen zou thuis komen na een lange werkdag. Toen mijn moeder ‘s vroeg naar een suggestie voor een kerstcadeautje, vertelde ik dat dan ook. Bleek dat ze een slowcooker (wel van de Aldi, maar die werkt gewoon prima dus daar ligt het niet aan) in de kast hadden staan die ze amper gebruikt hadden. Resultaat: ondertussen staat die al 2 jaar in mijn keukenkast en ik heb hem maximaal 10 keer gebruikt. Het komt er gewoon niet van, ’s morgens voor het werk nog groentjes staan snijden enz.
Ik snij inderdaad de dag ervoor. Ik doe dat soort dagen gerechten waarbij ik gewoon er in kan kieperen, dag ervoor klaarzetten in een bak (en slowcooker op het aanrecht, anders vergeet ik het ) en 's ochtends alles in de cooker kieperen en naar mijn werk. Bijvoorbeeld pastasaus, soep, curry enz.
Hij stond gosteren te pruttelen met pulled pork en vandag met pittig draadjesvlees
Als je op pinterest zoekt op dumpmeals en slowcooker (of crockpot) dan komen er tig menu's voorbij die je bijv 1x per maand samenstelt en dan in de vriezer doet. Avond ervoor uit de vriezer halen en in de koelkast leggen en 's morgens in de sc, enige wat je dan nog hoeft te doen is evt saus maken.
Ik heb hem echt minimaal twee keer in de week aan staan. Van hete bliksem tot heerlijke soepen, van wild stoofpot tot spare ribs en curry's. Heerlijk en zo makkelijk!
Ik ga binnenkort eerst maar eens wat recepten opzoeken om te kijken of het wat voor me is. Ik heb savonds altijd chronisch tijdtekort en dit maakt gezond eten erg lastig..
Jannepauli
Berichten: 10818
Geregistreerd: 21-03-05
Geplaatst: 21-10-16 14:15
Kriel schreef:
Ik heb hem echt minimaal twee keer in de week aan staan. Van hete bliksem tot heerlijke soepen, van wild stoofpot tot spare ribs en curry's. Heerlijk en zo makkelijk!
Yammie.. hete biiksem! Hoe maak je dat in de crockpot, receptje?
Heel simpel; kruimige aardappelen, goudreinet in stukjes, stoofperen erbij, laagje groenten bouillon onderin en een heel klein beetje mosterdpoeder. De spekjes doe ik er later bij.
Jannepauli
Berichten: 10818
Geregistreerd: 21-03-05
Geplaatst: 21-10-16 14:25
Kriel schreef:
Heel simpel; kruimige aardappelen, goudreinet in stukjes, stoofperen erbij, laagje groenten bouillon onderin en een heel klein beetje mosterdpoeder. De spekjes doe ik er later bij.
Ik maak de ingrediënten ook de avond van tevoren klaar idd, tegelijk met m'n lunch voor de volgende dag.. kan sochtends alle tijd extra gebruiken voor slaap
Heeft iemand nog lekkere recepten voor soep of een kip stoof?
Hm ik heb gister de slowcooker voor de tweede keer gebruikt..het is vooral een kwestie van experimenteren volgens mij.
Had sucadelapjes aangebraden en er in gedaan met kookvocht en zout en azijn, alleen toch iets te lang laten stoven want mijn vocht was toch wel bijna helemaal verdampt na 9u. Het smaakte iig erg goed en naar meer!
Je hoeft zelfs sucadelappen niet per se aan te braden. Ze kunnen ook zo met een klont boter en wat bouillon etc in de cooker. Had je ze op low of high gezet?
Ik had hem op low gezet en dacht al dat ik ze niet aan hoefde te braden..maar had ergens een soort angst dat vlees toch door en door verhit moet worden en dat dat niet zo lukken in de slowcooker. {maar dat zit tussen mijn oren denk ik}
Moet die pot vol zijn? in de zin, als er voor 4 personen in kan, moet die dan ook met hoeveelheden voor 4 personen of kun je kleinere porties maken ook?
Ik heb ook de russel hobb. Wel een amdere dan die. Die van mij is bijna nooit vol (2p), maar kan er ook 2.3kg procureur in maken. Moet ik er wel bij blijven want door smeltend vet raakt hij op een gegeven moment te vol en dan moet ik er vocht uithalen haha.