Ik mocht net een lekker stuk slagroomtaart van mn zus mee naar huis nemen, alleen kwam ze er ineens achter dat haar man de taart niet in de koelkast had gezet vanmiddag, en de taart heeft dus vanaf begin van de middag tot net buiten de koeling gestaan.. (kamertemperatuur)
ligt er helemaal aan, hoe de houdbaarheidsdatum was voor het uit de koeling kwam..
moest ie vandaag al op.. dan zou ik m laten staan..
slagroom net als ieder ander melkproduct loopt hard in houdbaarheid terug met ieder uur dat het buiten de koelkast is.. als het volledig tot kamertemperatuur komt, dus uren buiten de koelkast dan zul je het direct zo'n beetje moeten nuttigen.. want terugkoelen heeft eigenlijk geen meerwaarde meer
bij mij gaat alles met melkproduct dat geopend meer dan een dagdeel buiten de koelkast staat de vuilnisbak in. terwijl ik niet zo verspillend ben, maar ik krijg de kriebels van melkproducten en warmte.