wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:13

Ik ben onlangs begonnen met het maken van verse soepen.

Wat ik tot nu toe gemaakt heb

Pompoensoep
Thaise pompoensoep
Wortelsoep
Courgettesoep
Broccolisoep

Wie helpt me aan meer recepten?

Alle groentes zijn geliefd behalve paprika.

Voorkeur gaat uit naar gebonden soepen.

Graag met recept!
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 15-10-14 17:38, in het totaal 3 keer bewerkt

wwillemijn
Berichten: 4279
Geregistreerd: 05-07-05

Re: wie helpt me aan ideen? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:14

de tomatensoep van het verspakket van AH

minikatje

Berichten: 8965
Geregistreerd: 26-07-05
Woonplaats: sprookjesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:15

spruitjessoep
Venkelsoep
Bloemkoolsoep
Champignonnesoep
Hoeveel soep wil je? :D

Nevaeh
Berichten: 118
Geregistreerd: 08-03-12
Woonplaats: Zelhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:15

Mosterdsoep
Kaassoep
Uiensoep

fique

Berichten: 2555
Geregistreerd: 03-02-04
Woonplaats: zaanstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:16

Pindasoep

TurdusMerula

Berichten: 24086
Geregistreerd: 09-04-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:16

Soep is imo een van de simpelste dingen om te maken, en vaak nog gezond en goedkoop ook!
Daar heb je zeker geen zakjes of pakketten voor nodig. :)

Wat vind jij zelf lekker qua smaak, qua groente, qua keuken?
Een willekeurige opsomming geven lijkt mij niet heel zinvol.

Ir111

Berichten: 12486
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:17

Spruitjessoep? Doe dat recept maar eens. :9 Of zijn dat gewoon gepureerde spruitjes? :P

Ik heb een geweldig lekker recept voor goed gevulde heldere groentesoep. Is dus wel helder. Als het toch wilt hebben dan typ ik het over voor je.

Anoniem

Re: wie helpt me aan ideen? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:21

Graag zou ik recepten zien.

Ik kan vanalles op internet vinden maar niet alles is zo geweldig van smaak.

minikatje

Berichten: 8965
Geregistreerd: 26-07-05
Woonplaats: sprookjesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:21

Ir111 schreef:
Spruitjessoep? Doe dat recept maar eens. :9 Of zijn dat gewoon gepureerde spruitjes? :P

Ik heb een geweldig lekker recept voor goed gevulde heldere groentesoep. Is dus wel helder. Als het toch wilt hebben dan typ ik het over voor je.

500 gram spruitjes
1 ui

200ml cocosmelk
400 ml bouillon

2 eetlepels kerrie
gember of 2 eetlepels gemberpoeder
peper en zout
citroensap.

Ui fruiten in de cocosmelk met het gemberpoeder. Na 2 min de bouillon, kerriepoeder toevoegen en even mengen. Daarna de spruitjes erbij en het geheel laten sudderen, ong. 15 min.

Kijk even hoe je de spruitjes wilt, daarin verschilt de suddertijd.
Op smaak brengen met peper,zout en citroensap.

Pureren kan ook :)

@turdus, opsomming geeft ook inspiratie en over wat lekker lijkt kun je het recept vragen ;)
Scheelt veel typen.

Caira
Berichten: 26289
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: wie helpt me aan ideen? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:22

linzensoep, mjammie

Britta31

Berichten: 14028
Geregistreerd: 26-11-13
Woonplaats: Naast Britt,Nappie,Aag en Sasa en Max.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:22

Hapsoep.

Century

Berichten: 6763
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Re: wie helpt me aan ideen? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:26

Kokossoep! Als je recept wil pb maar :)

Ir111

Berichten: 12486
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:27

minikatje schreef:
Ui fruiten in de cocosmelk met het gemberpoeder.

Ui fruiten in de kokosmelk? Hoe bedoel je dat? Dat klinkt meer als koken in kokosmelk. :)

Is het een soort curry/kerrie soep met spruitjes erin dus?

@TS: wil je ook recept van de heldere soep? zie mijn eerdere post?

kleinvosje

Berichten: 19458
Geregistreerd: 16-03-07
Woonplaats: Cochrane, Alberta, CANADA

Re: wie helpt me aan ideen? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:29

Aspergesoep, preisoep.

minikatje

Berichten: 8965
Geregistreerd: 26-07-05
Woonplaats: sprookjesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:30

tja,dat zei het papiertje.
Zelf fruit ik de ui iets aan met olie en gooi daarna de cocosmelk erop.
Maar het is best weinig dus daarom zal de vorige persoon het wel fruiten genoemd hebben ;)

TurdusMerula

Berichten: 24086
Geregistreerd: 09-04-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:30

vonneke schreef:
Graag zou ik recepten zien.

Ik kan vanalles op internet vinden maar niet alles is zo geweldig van smaak.


Maar wie zegt dat jij wel de smaak van reagerende bokkers deelt?
Geef wat meer info zodat we je gericht kunnen helpen!

Anoniem

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:38

Wat wil je voor info?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:42

minikatje schreef:
Ir111 schreef:
Spruitjessoep? Doe dat recept maar eens. :9 Of zijn dat gewoon gepureerde spruitjes? :P

Ik heb een geweldig lekker recept voor goed gevulde heldere groentesoep. Is dus wel helder. Als het toch wilt hebben dan typ ik het over voor je.

500 gram spruitjes
1 ui

200ml cocosmelk
400 ml bouillon

2 eetlepels kerrie
gember of 2 eetlepels gemberpoeder
peper en zout
citroensap.

Ui fruiten in de cocosmelk met het gemberpoeder. Na 2 min de bouillon, kerriepoeder toevoegen en even mengen. Daarna de spruitjes erbij en het geheel laten sudderen, ong. 15 min.

Kijk even hoe je de spruitjes wilt, daarin verschilt de suddertijd.
Op smaak brengen met peper,zout en citroensap.

Pureren kan ook :)

@turdus, opsomming geeft ook inspiratie en over wat lekker lijkt kun je het recept vragen ;)
Scheelt veel typen.


Opgelagen! Dit klinkt heel lekker!

SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 36896
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:46

Tomatensoep:

2 fijn gesneden uien fruiten in een grote soeppan
kilo tomaten klein gesneden bij de gefruite uien doen

Ongeveer 10 minuten laten koken tot de tomaten zacht zijn.

Dan een liter water toevoegen, plus een blikje tomatenpuree van 140 mg en 2 bouillonblokjes. Dit ook 10 minuten laten koken.

Na die 10 minuten koken maak je de laatste stukjes tomaat klein met een blender (ik stop gewoon de staafmixer in de pan)

Voeg 150/200 gram gehaktballetjes toe (naar smaak), vermicelli naar smaak, en fijne soepgroenten naar smaak. Nog 10 minuten laten koken tot de gehaktballen gaar zijn.

Maak het altijd als ik veel gasten heb omdat je makkelijk meer tomaten/water etc toe kan voegen, tot nu toe vond iedereen hem erg lekker :j

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:50

Thanks. Ook opgelagen!

Dagmar80

Berichten: 1933
Geregistreerd: 07-11-12
Woonplaats: Borger

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 17:59

Mosterd kaas soep met tortellini (4 personen)

Ingrediënten
- 200 gram boter
- Bloem
- 4 bouillonblokjes
- 150 gram geraspte kaas
- 50 cl melk
- Sperziebonen
-Wortels
- Tortellini met kaasvulling
- Grove mosterd

* +- 200 gram boter in soeppan smelten
* Bloem toevoegen tot mooi dik mengsel ontstaat – goed roeren
* +- 1,0 tot 1,5 liter water toevoegen roeren en 4 bouillion blokjes toevoegen
* 150 gram geraspte kaas toevoegen, langzaam warm laten worden
* +- 50 centiliter melk toevoegen en sperziebonen en wortels
* 2 eetlepels grove mosterd toevoegen


Als het kookt moet het dikker worden, anders roux maken:
Boter smelten met bloem en soepvocht, maak hier een mooi mengsel van en gooi in de soep.

Als laatste de tortellini toevoegen en deze ongeveer 15 minuten koken.

Deze soep eens geproefd bij mijn zus(je). Héérlijk! Nog steeds niet zelfgemaakt... Járen geleden het recept al meegekregen en uitgetikt...

Volgende week eens écht doen?

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 135056
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 21:02

Ik kan je wel aan recepten van erwtensoep en bruine bonensoep helpen. Zal ik ze voor je uitwerken?

langua

Berichten: 437
Geregistreerd: 07-09-02
Woonplaats: Paradise city.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 21:07

Oscar schreef:
Ik kan je wel aan recepten van erwtensoep en bruine bonensoep helpen. Zal ik ze voor je uitwerken?



Oe! De bruine bonensoep wil ik ook wel :9

NatasjavE

Berichten: 30866
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 21:11

SusanH schreef:
Tomatensoep:

2 fijn gesneden uien fruiten in een grote soeppan
kilo tomaten klein gesneden bij de gefruite uien doen

Ongeveer 10 minuten laten koken tot de tomaten zacht zijn.

Dan een liter water toevoegen, plus een blikje tomatenpuree van 140 mg en 2 bouillonblokjes. Dit ook 10 minuten laten koken.

Na die 10 minuten koken maak je de laatste stukjes tomaat klein met een blender (ik stop gewoon de staafmixer in de pan)

Voeg 150/200 gram gehaktballetjes toe (naar smaak), vermicelli naar smaak, en fijne soepgroenten naar smaak. Nog 10 minuten laten koken tot de gehaktballen gaar zijn.

Maak het altijd als ik veel gasten heb omdat je makkelijk meer tomaten/water etc toe kan voegen, tot nu toe vond iedereen hem erg lekker :j



Ik doe het bijna op dezelfde manier alleen Laat ik de blender staan. Vind de stukjes in de tomaten soep juist lekker.


Gehaktballetjes maak ik overigens lekker aan met mosterd, chilliepeper, en zout en peper.

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 135056
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-14 21:22

Oke, dan ga ik even typen!

Erwtensoep en bruine bonensoep hebben heel veel overeenkomsten, behalve de erwten en de bruine bonen dan :))

Dit heb je nodig voor een flinke pan soep:
- 1 pak spliterwten of 1 pak gedroogde bruine bonen
- Bouillontabletten
- Een verse knolselderij
- Selderij (flinke bos)
- Prei (3 a 4 stuks)
- Uien (2 stuks groot of 3 stuks klein)
- Winterpeen (ca. 5 grote wortels)
- Vlees naar je eigen voorkeur. Ik gebruik altijd hamlappen, karbonades zonder been en/of spek)
- Rookworst
- 2 pannen (een grote pan waar je uiteindelijk de soep in doet, en 1 pan waarin je vlees gaart)

Je begint met het spoelen van de peulvruchten. Even in de vergiet spoelen en daarna in de grote soeppan doen en aanvullen met water totdat je pan tot ongeveer de helft gevuld is. Als het kookt, dan op een laag vuur laten pruttelen. Vooral bij erwtensoep is het belangrijk dat je goed blijft roeren en over de bodem blijft schrapen, want eenmaal aangebrand is ie niet lekker meer. Goed opletten dus en zeker elke 5 a 10 minuten roeren en schrapen!

Tegelijkertijd doe je in een andere pan je vlees en dat vul je aan met kokend water en een paar bouillontabletten. Het vlees laat je een klein half uurtje koken. Daarna haal je het uit de pan en ga je het pluizen. Vlees even apart in een schaaltje bewaren. De bouillon bewaren en evt. nog aan je bruine bonen/erwtenprut toevoegen.

Ondertussen ga je je groentes grof snijden. Knolselderij moet je eerst schillen (of in plakken snijden) en in kleinere blokjes snijden. Doe alle gesneden groenten bij elkaar in een schaal zodat je het straks toe kunt voegen.

Bruine bonen zijn na ca. 2 uur gaar, je kunt dit zelf proeven en zien. Als ze gaar zijn, dan zijn ze zacht en je water wordt troebel. Erwten 'smelten', dit betekent dat de grove stukjes steeds iets kleiner worden en uiteindelijk heb je alleen nog een drab van erwten. Dan zijn ze gaar.

Zodra je peulvruchten gaar zijn, voeg je het vlees en de groentes toe. Ook kun je alvast een aantal bouillontabletten toevoegen. Alles een half uur tot een uur rustig door laten pruttelen en goed blijven roeren totdat alles goed gaar is. Als laatste de rookworst in stukjes snijden en erdoor doen. En dan ga je proeven en evt. nog extra bouillontabletten toevoegen.

't Is belangrijk dat je pas echt gaat proeven als alle ingredienten gekookt zijn. Bijv. rookworst geeft nog flink wat smaak af en anders kan je soep te zout worden.

Smakelijk :D