-
Iolanthe
-

- Berichten: 3786
- Geregistreerd: 28-09-11
- Woonplaats: Brugge (BE)
-
pipo
-

- Berichten: 7507
- Geregistreerd: 25-03-11
als ik denk aan wol keuren met natuurlijke middelen kan je bv gebruik maken van vocht van walnootdoppen, rode kool, spinazie, vlierbessen, saffraan en vast nog meer je zal het vocht dan wel moeten indikken. (verdampen om ermee te kunnen kleuren).
-
beatje
-
- Berichten: 2735
- Geregistreerd: 05-02-12
je kan id bietensap en dergelijke als kleurstof gebruiken evenals saffraan of spinazie,alleen krijg je nooit het felle kleureffect als in je recept.
Heel eerlijk,ik zou daar dus geen hap van eten.Ik heb zelf in de voedingsindustrie gewerkt en weet dat die kleurstoffen goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie.Maar persoonlijk vind ik het niet smakelijk.
-
pipo
-

- Berichten: 7507
- Geregistreerd: 25-03-11
ik vind het er niet uitzien, vreselijk chemisch! Maar als je je natuurlijke dingen gebruikt kan je ook redelijk felle kleurtjes krijgen hoor. Maar geen roze en zo. natuurtinten. en het is heel veel werk. want als je het verdampt kan het zo maar zijn dat je een mooie zwarte (verbrandde) kleur krijgt.
-
8nnemiek
-

- Berichten: 30022
- Geregistreerd: 22-01-05
- Woonplaats: Limburg
Ik heb ooit een hippietaart gemaakt
Je kon de kleurstof niet heel goed proeven, maar gezond zal t idd niet zijn..

Ik zou het gewoon eens testen met saffraan en rode bieten en blauwe-bessen-sap enzo.. maar er zijn ook kleurstoffen die gewoon een natuurlijke basis hebben.. Zou je even moeten googlen. Ik weet zo uit m'n hoofd alleen de geplette luizen
maar er zijn er veel meer.
Edit; derde hit bij Google: http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... m_store=nl
-
F_Orumster
-

- Berichten: 13665
- Geregistreerd: 17-12-03
- Woonplaats: Waar een mig een mug is, deze mug geen mug is maar een vlieg en de echte mug een neef is
Een hippie taart met kleurstoffen is niet echt hippie meer 
Hij ziet er wel leuk uit.
Ik vind die kleurtaartjes nooit zo aantrekkelijk, maar wens je succes
-
Iolanthe
-

- Berichten: 3786
- Geregistreerd: 28-09-11
- Woonplaats: Brugge (BE)
-
F_Orumster
-

- Berichten: 13665
- Geregistreerd: 17-12-03
- Woonplaats: Waar een mig een mug is, deze mug geen mug is maar een vlieg en de echte mug een neef is
Je kan ook muntsiroop trekken, is ook groen, maar of dat je deeg groen genoeg maakt weet ik niet.
-
pipo
-

- Berichten: 7507
- Geregistreerd: 25-03-11
ook Dani's tips moet je ook inkoken zodat het dikker wordt ,anders komt er geen cake of zo. is het pap, blijft t pap en zal het altijd pap zijn
-
Shadow0
-

- Berichten: 35569
- Geregistreerd: 04-06-04
- Woonplaats: Utrecht
Alleen is muntsiroop vrij sterk van smaak denk ik? Dan zou ik eerder denken aan kiwi. Als je dan allerlei vruchtensoorten neemt, dan is het smaakje niet erg, fruit past eigenlijk altijd wel bij elkaar.
-
F_Orumster
-

- Berichten: 13665
- Geregistreerd: 17-12-03
- Woonplaats: Waar een mig een mug is, deze mug geen mug is maar een vlieg en de echte mug een neef is
itsybitsyfoodies.com/rainbow-cake-with-natural-dyes-for-the-dailybuzz-moms-9x9/
-
Iolanthe
-

- Berichten: 3786
- Geregistreerd: 28-09-11
- Woonplaats: Brugge (BE)
Dankje voor de link
Kan ik zeker gebruiken.
Dat inkoken/indikken, is dat gewoon doorkoken op een laag vuur?
~ The days belong to you ~
-
pipo
-

- Berichten: 7507
- Geregistreerd: 25-03-11
ja zodat t water eruit verdampt en het vocht dus al dikker/geconcentreerder wordt.
-
Kinke
-
- Berichten: 13951
- Geregistreerd: 20-02-04
- Woonplaats: Overijssel
-
Iolanthe
-

- Berichten: 3786
- Geregistreerd: 28-09-11
- Woonplaats: Brugge (BE)
Dankjewel allebei
~ The days belong to you ~
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: _kimm, annaburg, Apollon, bokt1987, Chipchoekie, ellen05, FrNo, Froukje, gaucho, Inujojo, Jikkeee, Love_Laugh, Macs, Mar_M, Marjo84, marlies3, marygoround, Melewel94, Monnie_, Noraly_, Paloma_Janet, Peanutbutter, senna21, snoopydogy, Steeph, Wonderstruck en 30 bezoekers