Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Janneke2 schreef:Wendy schreef:Ah, weer eentje van de anti-granen mafia
Of het nou volkoren is of geraffineerde graan: graan is koolhydraat.
Koolhydraat is een suiker - en wie koolhydraatrijk eet, komt makkelijk aan. (un je gewoon zelf uitproberen.)
Koolhydraten zijn nl bedoeld, om acuut verbrandingsvoedsel te zijn. (...tijdens de marathon ofzo.)
Volkoren spul doet het iets langzamer dan witte pasta etc., maar het effect is hetzelfde.
muntdrop schreef:Mensen paniekeren gewoon teveel om dit soort dingen. Gaat bijvoorbeeld nog steeds rond dat er koeienogen in een frikandel zitten. Al zou dit zo zijn, blijkbaar is het lekker en er is nog nooit iemand doodgegaan door het eten van koeienogen.
Citaat:Oeps.
Op zich nuttige kennis, maar dat er een complete opleiding 'food design' bestaat, wist ik niet.
(En ik hoor tot diegenen die maar liever het design van moeder natuur eten.)
KingYasFenn schreef:Citaat:Oeps.
Op zich nuttige kennis, maar dat er een complete opleiding 'food design' bestaat, wist ik niet.
(En ik hoor tot diegenen die maar liever het design van moeder natuur eten.)
Maak je geen zorgen,
food design opleiding maakt niet dat wij 'spelen' met moeder natuur.
Wij gaan juist net om met meer duurzamer, meer streekgericht, meer eerlijker, biologischere producten op de markt brengen. de marketing daarachter, 'hoe krijg je mensen wel tot het kopen van bijvoorbeeld een biologisch plakje vlees'
want de prijs is inderdaad duurder, maar dit moet ook wel (denk aan grote kans op je hele stal moeten afmaken, omdat je niet preventief met antibiotica mag werken, denk aan ook de voeding van het dier moet biologisch..etc.)
Het is bij ons juist het streven om concepten in de wereld te brengen die staan voor 'teder zijn met eten'
Rytir schreef:Vanmorge zag ik, of las ik (weet niet meer maar het was vroeg) dat men bezig is met meer transparantie over voedingsmiddelen. Zo werd er bijvoorbeeld genoemd dat er in veel gevallen gelatine (uit varkensbotten) wordt gebruikt om appelsap te zuiveren . Ik let altijd wel redelijk op als ik iets koop maar dit wist ik niet!
Nu was ik benieuwd; weten jullie nog meer van dit soort voedselweetjes? Voedingsmiddelen met rare ingredienten die je niet zou verwachten zeg maar. Kunnen we onze eigen bokt database opbouwen
TurdusMerula schreef:Er is onderzocht dat kleur wel degelijk je smaak beinvloedt.
En ik snap niet het probleem van restafval voor vleeseters, maar wel als je liever zo min mogelijk of geen dierlijke producten gebruikt.
TurdusMerula schreef:En ik snap niet het probleem van restafval voor vleeseters, maar wel als je liever zo min mogelijk of geen dierlijke producten gebruikt.