

Cookiedough brownies
Ingrediënten brownies
100 gram pure chocolade
50 gram melk chocolade
100 gram ongezouten roomboter
75 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
snufje zout
Ingredienten eetbaar koekdeeg
200 gram tarwebloem
70 gram lichtbruine basterdsuiker
70 gram kristalsuiker
50 milliliter halfvolle melk
1 theelepel vanille-aroma
125 gram gesmolten ongezouten roomboter
snufje zout
Optioneel: chocolate chips
1. Breek 100 gram pure chocolade en 50 gram melk chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een pannetje en zet de pan op een laag vuur. Laat onder af en toe doorroeren smelten totdat je een mooi glad mengsel krijgt.
2. Klop de eieren los in een kom en voeg hier vervolgens de basterdsuiker aan toe. Even goed doorroeren zodat de meeste suiker is opgelost.
3. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en roer het door met een houten lepel totdat de ingrediënten gemengd zijn. Niet met een mixer kloppen, hier wordt je mengsel taai van en het is bovendien niet nodig.
4. Zeef het bakmeel boven de kom en voeg er een snufje zout aan toe. Wederom goed doorroeren met een houten lepel (niet met de mixer) totdat het mengsel klontvrij is. Stort het beslag vervolgens in een ingevette bakvorm en plaats hem voor 15 minuten* in een voorverwarmde oven op 180°C. (175°C voor elektrisch).
5. Laat de brownies in de vorm afkoelen.
6. Meng de ingrediënten voor het koekjesdeeg door elkaar
7. Zet de cookie dough brownies minimaal twee uur in de koelkast alvorens je ze aan snijdt. Op deze manier wordt het koekdeeg hard en kun je de brownies makkelijk snijden en oppakken
* Die van mij moest ik nog een paar minuten extra bakken
En de originele recepten op hun eigen website OhMyFoodness.nl:
Cookiedough Brownies
De allerlekkerste brownies
Eetbaar koekdeeg