
Wat heb je nodig (voor 20 man):
10 sinaasappels
5 appels
5 citroenen
300 gram suiker
500 gram aardbeien
5 kaneelstokjes
5 flessen wijn (dure wijn: niet nodig)
0,5 liter Grand Marnier en/of
0,5 liter Cointreau (ik doe beide)
1 liter mineraalwater
ijsklontjes!!
Bereidingswijze:
Was de vruchten goed schoon en droog je af met keukenpapier
Schil de sinaasappels (evt zo dat de schil heel blijft en bewaart kan worden voor garnering) en citroenen
Snij van de appels, citroenen en sinaasappels het vruchtvlees in partjes
Meng deze partjes direct zodat de appels niet bruin worden
Doe de wijn, Grand Marnier, (en/of Cointreau) kaneelstokjes en suiker in een grote schaal en roer alles goed door
Op het laatste moment de aardbeien en het mineraalwater met bubbels voorzichtig er bij doen en laat de sangria in de koelkast goed koud worden
Voeg voor het serveren wat ijsblokjes toe (en hang evt de sinaasappelschil over de rand van de kan)