

Voor 2 personen:
1 rode paprika, in kleine stukjes
blikje maiskorrels
bosje bosuitjes, in ringetjes
Salami, in stukjes, ongeveer 150 tot 200 gram (halve worst iig)
tacokruiden (of cajunkruiden, maar die is pittiger)
runderbouillonblokje
300 gram gewone rijst (geen snelkook dus)
Bak de paprika even aan in olijfolie. Doe dan de rijst en een eetlepel (ongeveer) tacokruiden erbij en bak dit even mee. Voeg dan 450 gram water toe en roer het bouillonblokje erdoor. Deksel erop en 15 tot 20 minuten (afhankelijk van je rijst) zachtjes laten koken tot alle vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Stukjes salami en maiskorrels erdoor, even doorroeren en op borden garneren met de bosuitjes.
Als extra doe ik er dan nog wel eens een stokje met vlees bij en een beetje eenvoudige sla. Dan heb je voor 4 personen ongeveer dit recept voor rijst nodig.
Tip: doe geen uien aan het stokje, dat combineert echt voor geen meter...
