Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Ra_chel schreef:Er zijn meerdere topics mbt lekker eten ,en heb al een hoop heerlijke recepten voorbij zien komen.
Maar hoe zit het met de drankjes? Zijn er bokkers onder ons die zelf hun eigen drankjes maken?
Met of zonder alcohol?
Wij maken graag zelf Limoncello , niet te vergelijken met de kant en klare die in de winkel wordt verkocht.
Hoe?
Je zet 30 suikerklontjes in een bodempje water in een steelpan , deze breng je voorzichtig aan de kook, hier voeg je de afgeraspte schil van 3 limoenen aan toe , en dat mengsel laat je een nachtje staan.
De dag daarna breng je het tegen de kook aan , en voegt hierbij het vocht van de 3 limoenen aan toe , en laat het afkoelen , als het bijna volledig afgekoeld is , voeg je hier een kleine fles jonge jenever aan toe.
Af laten koelen en bewaren in de koelkast.
Serveren gemixt met Prosecco en ijsklontjes , Heerlijk!
Petpa schreef:Ra_chel schreef:Er zijn meerdere topics mbt lekker eten ,en heb al een hoop heerlijke recepten voorbij zien komen.
Maar hoe zit het met de drankjes? Zijn er bokkers onder ons die zelf hun eigen drankjes maken?
Met of zonder alcohol?
Wij maken graag zelf Limoncello , niet te vergelijken met de kant en klare die in de winkel wordt verkocht.
Hoe?
Je zet 30 suikerklontjes in een bodempje water in een steelpan , deze breng je voorzichtig aan de kook, hier voeg je de afgeraspte schil van 3 limoenen aan toe , en dat mengsel laat je een nachtje staan.
De dag daarna breng je het tegen de kook aan , en voegt hierbij het vocht van de 3 limoenen aan toe , en laat het afkoelen , als het bijna volledig afgekoeld is , voeg je hier een kleine fles jonge jenever aan toe.
Af laten koelen en bewaren in de koelkast.
Serveren gemixt met Prosecco en ijsklontjes , Heerlijk!
Ik heb alle ingrediënten gehaald. Alleen had ik nog een liter fles jenever..... Wat bedoel je met een kleine fles. Is dat een halve liter?
meikemarieke schreef:Ik maak zelf vlierbessenbloesemlimonade (mooi scrabblewoord)
De bloesem een dag in water laten staan, dan het water goed zeven, suiker en citroen toevoegen en opwarmen. Heel simpel en erg lekker!
Ra_chel schreef:als je vlierbessenbloesemsiroop hebt , is het erg lekker om daarvan een klein scheutje toe te voegen aan witte wijn , vooral ideaal als je een een fles hebt staan die niet zo zoet is als je zou willen.....ben er zelf erg fan van!
tweebelgen schreef:Cointreau een lekker maar gevaarlijk drankje
40 koffiebonen, 40 klontjes suiker,1 sinaasappel en 1 fles jenever.
Dit 40 dagen laten rusten.
Heerlijk
En dan nog zo'n ander lekker drankje, 'Boerenjongens', mijn oma maakte dat zelf.