gerecht iets minder scherp maken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
liljebo

Berichten: 8817
Geregistreerd: 08-10-07
Woonplaats: Bredaryd, zweden

gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-12 10:35

as zaterdag krijg ik een aantal eet-gasten, maar gezien ik die dag overdag weg ben, moest ik een oplossing verzinnen.
Nu heb ik gekozen voor een Italiaans menu omdat mijn zoon heerlijke italiaanse kip kan maken en ik daar dan dus geen omkijken naar heb. Pasta is snel klaar en ik had een recept voor basistomatensaus van Jamie Oliver, wat in de diepvries kon worden bewaard tot tijdstip van gebruik. Ideaal.
Ik had het recept nooit eerder gemaakt, maar goed... die oliver weet wel wat ie doet, toch?
Alleen... ik kon niet aan een gedroogd rood pepertje komen, dus heb ik een piripiri pepertje (s) gebruikt, best wel zuinig.
Maar dit was de eerste keer en ze zijn dus heel wat scherper dan verwacht. Ondanks de minimale hoeveelheid op een grote pan saus, is de saus wel heel erg scherp geworden. Oei.
Is er een manier om dit te neutraliseren? (saus weggooien lijkt mij eeuwig zonde..)

PocoGaucha

Berichten: 3683
Geregistreerd: 13-03-12

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 10:38

ik zou deze invriezen voor als je geen gasten hebt, en hem nog een keer maken zonder pepers.

maar misschien valt het mee als die door de pasta zit?

Jenny_S

Berichten: 3132
Geregistreerd: 15-10-10

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 10:40

schepje suiker er in ;)

Ibbel

Berichten: 51210
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 10:41

Room er door (of melk, maar dan wordt het waarschijnlijk te dun). Caseine bindt aan dezelfde receptoren als capsaicine, de stof die de scherpe smaak van de pepertjes veroorzaakt.

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 10:43

Je zou er misschien wat mascarpone doorheen kunnen roeren. Wordt de saus wel iets romiger van, maar zal de smaak denk wel verzachten.

Of misschien proberen te balanceren met andere kruiden, al bestaat er dan de kans dat dat kruid gaat overheersen.

Ik zou zelf eerder de mascarpone, of creme fraîche proberen!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 10:44

Persoonlijk zou ik het recept nog eens maken maar dan zonder het pepertje en dan mixen met de saus die je nu hebt.
Dan heb je weliswaar een dubbele portie, maar die kan prima de vriezer in.

Je zou voor een snelle oplossing ook room kunnen proberen, dat haalt ook altijd veel scherpte weg.

just_kiki

Berichten: 6863
Geregistreerd: 09-03-07
Woonplaats: West Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 10:45

room :j of creme frasch (oid)

tweebelgen
Berichten: 713
Geregistreerd: 24-11-09

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 10:52

Een half klontje suiker doet wonderen.

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 11:05

een melkproduct wil idd wle helpen, dus mascarpone zou in dit gerecht nog wel eens kunnen helpen(ook italiaans, blijf je in hetzelfde sfeertje)

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 11:14

Als ik iets minder scherp wil maken doe ik er meestal crème fraîche door.

Lien2
Berichten: 1237
Geregistreerd: 20-07-07
Woonplaats: Noord-Holland

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 11:16

Beetje honing helpt ook

F_Orumster

Berichten: 15628
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 11:18

Room, creme fraiche, of melk inderdaad. Dat is sowieso lekker, ga je iets meer de bolognaise kant op.

liljebo

Berichten: 8817
Geregistreerd: 08-10-07
Woonplaats: Bredaryd, zweden

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-12 11:51

wow veel reacties. Fijn. Nieuwe saus maken zie ik niet zo zitten, gezien deze in zijn geheel is ingevroren en dus altijd teveel voor ons tweeen. Maar de tips room, creme fraiche en suiker zijn top.

Zou combi van room en lepeltje suiker een idee zijn, of overdrijf ik dan? (vind zelf wat zoete smaak/romige smaak wel lekker)

Miracle_

Berichten: 11833
Geregistreerd: 11-06-08
Woonplaats: Brabant

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 11:53

Inderdaad melk of room erbij :j

En een combi kan prima, van room en suiker, alleen niet te veel van beide gebruiken!

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 11:53

kan prima, wel goed blijven proeven, dus niet te veel in 1 keer toevoegen maar beetjes

liljebo

Berichten: 8817
Geregistreerd: 08-10-07
Woonplaats: Bredaryd, zweden

Re: gerecht iets minder scherp maken.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-12 11:56

jep... zou wat zijn als ie dan weer mierzoet wordt... haha