Kook de bladeren tien minuten in water (of 15 minuten als je niet daarna marineert).
Leg de bladeren voor meer smaak een nacht te marineren in balsamico-azijn en wat zeezout, of gebruik vers gekookte bladeren.
De vulling voor 16 dolma's:
125 gram kleefrijst. Ik heb Thaise gebruikt, maar andere kleefrijst (voor sushi bv) is ook goed.
4-6 aan stukjes gehakte olijven
2 in kleine stukjes geknipte zongedroogde tomaatjes
6 verkruimelde blokjes feta
eetlepel gedroogde mediterrane kruiden of gemengde verse kruiden
2 teentjes geperste knoflook
Naar smaak een scheutje muntsaus - dan worden het meer Turkse dan Griekse dolma's

De gemarineerde blaadjes

De ingredienten
De stappen van het vouwen:

Druivenblad netjes uitvouwen

Eetlepel vulling erop en even in model kneden

Bovenkant blad over de vulling vouwen

Beide zijkanten naar binnen vouwen

En de dolma over de rest van het blad heen rollen. Punt van het blad aan de onderkant houden.
En het resultaat:

Je schijnt ze in te kunnen vriezen, maar ik denk niet dat ik het zo ver laat komen

