Taarten decoreren XXII

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 14:17

Waar blijven de nieuwe taarten? :P
En het roosjes maken wil niet echt, heb echt al enorm veel youtube gekeken, en toch bij mij worden ze niet zo mooi als die van het filmpje :P

Iemand tips?

ClaudiaHS

Berichten: 8064
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 15:04

Marisje76 schreef:
ClaudiaHS schreef:
Mocht ik de volgende keer tijd hebben, dan zal ik het nieuwe deel maken (maar dat duurt nog 100 pagina's := )
Oh ik sta er 4 keer in, in de OP, leuk.

.


belofte maakt schuld !!! enneh...die 100 pagina's gaan hier vaak erg snel :j


Komt goed :)
En ja, we kletsen hier binnen een maand een topic vol :=

IngridB schreef:
Zo ik hier veel lees, moet ik toch ook aan de ganache :D


Ik ga dat volgende week ook maar eens proberen.
Ik ben alleen nog benieuwd hoeveel je nodig hebt voor een taart.
Iemand een idee? Of een tabelletje?

Ik heb in de laatste les van de Wilton 1 course geleerd hoe je mooie roosjes kan spuiten.
Hoewel mooi? Die van mij leken nergens op hahaha.
Spuiten deden we met Amerikaanse buttercreame Icing en die van mij was aan de dunne kant dus een succes was het niet.
Heb helaas geen foto gemaakt van de eindopdracht, maar laten we zeggen dat de taart eeh nogal bont gekleurd was :=
Ga van het weekend maar gewoon eens proberen met RI, dat gaat vast eem stuk beter.
Taart was overigens wel lekker, als ik de collega's van mijn man mag geloven en heeft me gelijk 2 nieuwe opdrachten opgeleverd.

ClaudiaHS

Berichten: 8064
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 15:06


Bo_Y

Berichten: 4585
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 15:58

mijn laatste twee creaties:
Afbeelding

Afbeelding

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-06-12 16:07

Wat een vrolijke taartjes Sinelia!

Heb mijn opdracht zojuist ook afgerond, en Kees is in dit geval een meisje ;)

Afbeelding

sharonalover
Berichten: 2692
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: ergens op een plekje van de wereld

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:08

wat een onwijs gave taart, die laatste :) echt zo schattig dat ponytje :D

Bo_Y

Berichten: 4585
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:10

wauw.........

sammiesam

Berichten: 1141
Geregistreerd: 13-08-05

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:16

wauw wat een mooie taarten weer!

ik wil ook een keer ganache proberen ipv botercreme

maar ganache moet je gewoon een paar keer gieten en dan even laten harden en dan bekleden?
of net als met botercreme smeren en dan een paar uur in de koelkast?

ClaudiaHS

Berichten: 8064
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:17

Oh dat paardje is echt superschattig TT

gabyfedde

Berichten: 11900
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:28

Leuk, nieuw topic :D

Morgen gaat HET gebeuren, mijn eerste 'grote' taart.
Na 2 blanda 12 cm's wordt het nu een blanda 20 cm.
Biscuit al vorige week al gebakken, ligt in de vriezer.
Het plan:
1 laag ganache van witte chocolade
1 laag crispy witte chocolade met bosbessenjam
Afgesmeerd met ganache van witte chocolade
Witte marsepein met roosjes (als de roosjes mislukken worden het hartjes d.m.v. uitstekers)

Heb er zin in. Alle materialen in huis (simpele witte chocolade zonder rijst/nootjes/praline vinden viel nog niet mee, uiteindelijk geslaagd bij de Aldi).

Ga, terwijl ik bezig ben, nog een blanda 20cm bakken als reserve. Als de reserve niet nodig is gaat ie de vriezer in voor volgende week (volgende project).

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:40

sammiesam schreef:
wauw wat een mooie taarten weer!

ik wil ook een keer ganache proberen ipv botercreme

maar ganache moet je gewoon een paar keer gieten en dan even laten harden en dan bekleden?
of net als met botercreme smeren en dan een paar uur in de koelkast?


Geen idee over de ganache, maar waarom zet je een taart met botercrème een paar uur in de koelkast???

Heb de slagroom al gehaald, ga hier ook maar een ganache proberen :D

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:40

TT: wat een gave taart!

Senelia: wat gezellig kleurig :D

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:41

Bedankt voor de tip claudia!!
Die taart met pony is écht geweldig mooi!!

Semra

Berichten: 851
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: St. Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:44

TT, je paardje is echt leuk!

Taart met botercreme in de koelkast zodat de bc wat harder wordt en je hem extra strak kan afsmeren en bekleden.

Wat betreft het afsmeren met ganache, gebruiken jullie dan witte chocolade? Anders schijnt hij toch door je fondant heen, of niet?

gabyfedde

Berichten: 11900
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:45

branka16 schreef:
Wat is precies ganache ?


Mengsel van chocolade en slagroom wat je over een taart kan gieten, waar je mee kan afsmeren en waar je mee kan vullen.

sharonalover
Berichten: 2692
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: ergens op een plekje van de wereld

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:49

ik vraag me af hoe ik de slagroom zo stijf krijg als bij bijvoorbeeld een slagroomtaart, wat daar bovenop zit. Wat zit er daar extra doorheen? Of moet ik dan nog veel langer mixen? Ik krijg hem nooit zo stijf, ook niet na opstijven in de koelkast....

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:51

KozieZ schreef:
Geen idee over de ganache, maar waarom zet je een taart met botercrème een paar uur in de koelkast???

Boter is zacht op kamertemperatuur, en wordt harder als het koud is. Dat betekent dat wanneer je je taart hebt afgesmeerd, je deze even een paar uur in de koelkast moet zetten, zodat de boter uithardt. Haal de taart uit de koelkast, maak je paletmes warm (niet nat!) en ga nog een keer langs de randen en bovenkant van je taart. Zodra je dat hebt gedaan de taart weer ff in de koelkast zetten, zodat eventueel licht warm geworden boter weer koud wordt.
Je taart is nu koud en strak, en veeeeeeel mooier en makkelijker te bekleden :) !

Semra: ganache maakt niet uit welke kleur je neemt (wit, melk of puur), omdat de hele taart ermee bedekt wordt, en je dan geen randen meer ziet van biscuit/vulling overgang.

Sharonalover: doe je er wel klopfix bij?

Dorus

Berichten: 13240
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:55


sharonalover
Berichten: 2692
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: ergens op een plekje van de wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:55

dat zal wel het probleem zijn, want dat doe ik niet :Y)
Waar kan ik dat krijgen? supermarkt of taartwinkel?
En als ik dat in de supermarkt kant krijgen, waar moet ik dan tussen zoeken :P

Wil in mn chocolageboscuit namelijk een slagroomvulling maken met stukjes MMs, lijkt me lekker :D

Dorus

Berichten: 13240
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 16:56

Gewoon in de supermarkt, meestal in dezelfde hoek als de cakemixen e.d.

Semra

Berichten: 851
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: St. Maartensdijk

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 17:14

Thanx Rinske, dat wist ik niet.

Falona, ik heb mijn bc nog nooit donker gemaakt maar wel bv met witte fondant bekleed, nooit problemen gehad. Ze zijn wel leuk, je piraatjes.

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 18:00

<3 Tinkertom! Wat een ontzettend leuk taartje :)

Fnanne

Berichten: 14272
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Iesselmuud'n

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 18:25

Leuke taarten weer :D blijft toch een feestje om naar te kijken :)

Wij zijn vandaag ook een stapje verder gekomen:

Afbeelding
Alles staat klaar voor het bewerken en bekleden.

Afbeelding

Afbeelding

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 18:34

de ganache moet je niet over de taart heen gieten maar goed koud laten worden in de koelkast, dan ziet het eruit als een soort pasta en daarmee smeer je dan je taart af. evt. eventjes in de magnetron als hij te stijf is.

edit: een groot voordeel van ganache vind ik dat je geen dijkjes hoeft te spuiten

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 18:44

Ganache koud laten worden in de koelkast? Why? Die kun je gewoon afgedekt op het aanrecht laten staan, anders wordt ie veel te hard, dan kun je er toch niks meer mee :P ?