Taarten decoreren XXII

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 12:16

Wat heb je dat weer leuk gedaan!!'

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 12:27

En ik ben er ook weer bij :D

Tooeet
Berichten: 2260
Geregistreerd: 26-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 12:28

Superleuk Tinkertom!

Ik hoop in dit topic wat meer baksels te kunnen laten zien!

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-06-12 12:40

Dank jullie mede baksters! :D er is best veel gepost hoor qua taarten want ik ben maar tot pagina 53 gekomen met foto s uit het vorige topic...wat er in de laatste 50 gepost is had ik geen tijd meer voor...

Ik ga morgen weer aan een opdracht, paarden taart :-)

Tooeet
Berichten: 2260
Geregistreerd: 26-06-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 12:47

Tinkertom, ik had graag weer een opdracht bij je uitgezet voor een mooie marinierstaart. Maar helaas is mijn vriend in het ziekenhuis beland tijdens zijn finex (eindoefening). Dus nu moet hij 18 weken wachten tot hij bij het volgende blok aan kan sluiten. Dus over een weekje of 18 hoor je me weer. Hahah.

Crista

Berichten: 3027
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 13:05

en ook ik ben er dit topic weer bij hoor. ga morgen mijn eerste opdracht taartje maken, ben erg benieuwd of ie wordt zoals ik in gedachten heb!

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 13:17

Mooie opening weer!

Ik gebruik ook 45 gram als maat bij cupcakes :) Dan nog even iets erop en ze zijn mooi gevuld en plat. In mini's doe ik er 15 gram beslag in.

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 13:36

Ik ben er ook weer bij :j
Een erg mooie OP, mijn complimenten!

Ik heb pas de cupcakemix met topping om zelf te maken bij de Action gekocht,
Had bij iemand anders gezien dat het erg leuk uitpakte!
Misschien iets voor m'n verjaardag!

iemand ervaringen ermee?

SienenIvo

Berichten: 3078
Geregistreerd: 31-10-11
Woonplaats: Noord-Brabant!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 13:37

Ik ben er ook!

Ik heb het de laatste tijd druk met school enzo..

Patty14
Berichten: 6631
Geregistreerd: 08-05-05

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 13:58

Even weer een stipje!
Leuke opening :).

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 15:11

En we gaan weer snel! :D
Leuke openingspost TT!

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-06-12 15:50

LindaV schreef:
Tinkertom, ik had graag weer een opdracht bij je uitgezet voor een mooie marinierstaart. Maar helaas is mijn vriend in het ziekenhuis beland tijdens zijn finex (eindoefening). Dus nu moet hij 18 weken wachten tot hij bij het volgende blok aan kan sluiten. Dus over een weekje of 18 hoor je me weer. Hahah.



dat is minder dan voor hem....maar ik hoor het wel hoor :-)

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 15:55

leuk leuk..weer een nieuw deel.
Leuk gedaan TinkerTom.

maar ff herhaal ik mijn vraag uit vorige deel.. Iemand recept voor toefjes op cc's die niet zo zoet zijn?
Mensenlief wat een zoetehap zo'n toefje met boter en poedersuiker.... hoorde maar zo mijn glazuur springen :)

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 16:00

Heb je botercreme 1:1 gebruikt voor een toef := ? Ieuwl :') !

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-06-12 16:02

Zoet zal het met de meeste toeven wel zijn hoor...

Ik gebruik meestal als toef BC met Banketbakkersroom

Dorus

Berichten: 13233
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 16:03

Ik maak een toef altijd met botercreme van de mix van FunCakes, vind het wel meevallen met zoet. Ik zou ook niet weten waar je anders een toef mee kan maken :o

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 16:09

Rinske schreef:
Heb je botercreme 1:1 gebruikt voor een toef := ? Ieuwl :') !


neee :') verhouding was minder... zat verse aardbeien doorheen. Maar was nog veeeeel te zoet

Fnanne

Berichten: 14272
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Iesselmuud'n

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 16:09

Mmmm... Net voor het eerst een mix van Funcakes gebruikt voor een chocoladebiscuit... Maar dat gaat nog niet zo best; moest veel langer in de oven dan op de verpakking stond, en hij zakt nu helemaal in :=
Gebeurde niet met het recept van DLT (standaard biscuit...) Wat doe ik fout??
(de smaak is wel prima overigens :+ )

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 16:10

Fnanne... ik doe altijd lagere temperatuur die langzaam per 10 minuten op loopt.

Bonny1997

Berichten: 301
Geregistreerd: 22-02-08
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 16:45

Mooie opening TT !

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-06-12 16:50

Fnanne schreef:
Mmmm... Net voor het eerst een mix van Funcakes gebruikt voor een chocoladebiscuit... Maar dat gaat nog niet zo best; moest veel langer in de oven dan op de verpakking stond, en hij zakt nu helemaal in :=
Gebeurde niet met het recept van DLT (standaard biscuit...) Wat doe ik fout??
(de smaak is wel prima overigens :+ )



Ik had ook altijd problemen met de chocobiscuit...
Je kunt ook heel makkelijk naturel biscuit nemen en mixen zoals je gewend ben, en daarna voorzichtig cacao poeder erdoor spatelen...zelfde effect ;-)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 17:13

Chocobiscuit moet minstens 10 minuten langer in de oven en rijst ook minder, moet dus ook een grotere hoeveelheid zijn voor dezelfde grootte van normale biscuit.

Per ei: 82,5gr mix + 19ml water.

eline10

Berichten: 2317
Geregistreerd: 26-12-10
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 17:18

Mooie openingspost!

SpikkelFire

Berichten: 6696
Geregistreerd: 14-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 17:32

SabM schreef:
leuk leuk..weer een nieuw deel.
Leuk gedaan TinkerTom.

maar ff herhaal ik mijn vraag uit vorige deel.. Iemand recept voor toefjes op cc's die niet zo zoet zijn?
Mensenlief wat een zoetehap zo'n toefje met boter en poedersuiker.... hoorde maar zo mijn glazuur springen :)

Je kan ook een roomkaastopping maken. :)

ArankaM

Berichten: 1483
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-12 17:41

Geweldig topics zijn dit altijd!!
Vorige week zelf maar eens geprobeerd om een taart versierd met marsepein te maken. Het was een schoolopdracht, we moesten iets maken/schrijven/filmen wat te maken had met ons leven: een ego-document.
De leraar vond het een orgineel idee, maar verder niet echt diepgaand :o Nou ja ik heb mijn best gedaan.
Het resultaat:
Afbeelding
Buiten het paard om, vond ik hem nog best goed gelukt voor de eerste keer!