Taarten decoreren XXII

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 18:57

Rinske schreef:
Ganache koud laten worden in de koelkast? Why? Die kun je gewoon afgedekt op het aanrecht laten staan, anders wordt ie veel te hard, dan kun je er toch niks meer mee :P ?

Even au bain marie opwarmen, goed doorroeren en hij doet het weer.
Heb die van mij gisteravond gemaakt, vandaag gebruikt en morgen weer gebruiken. Staat nu dus ook in de koelkast.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 18:59

Marisje76 schreef:
een groot voordeel van ganache vind ik dat je geen dijkjes hoeft te spuiten

Ik spuit de dijkjes van diezelfde ganache. Heb een paar weken geleden geen dijkjes gespoten(toen met die hitte) en daar was ik toch niet zo blij mee. Met dijkjes werkt voor mij toch fijner. :+

sharonalover
Berichten: 2692
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: ergens op een plekje van de wereld

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 19:07

Bedankt voor het antwoord :) dat wordt dus klopfix halen :) En dan lekkere slagroomvullingen maken :D

Booooo
Berichten: 6528
Geregistreerd: 26-03-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 19:14

Ik was jullie kwijt :D

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 19:17

Dan toch nog even een beginnersvraag, klopfix is een must bij ganache? Heb nl. chocola en slagroom gehaald maar geen klopfix :o

Ga zo mijn eerste biscuit bakken, ben benieuwd :o

Mieke93

Berichten: 495
Geregistreerd: 11-09-10

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 19:23

chocolade en slagroom lukt ook hoor, ik heb nog nooit klopfix gebruikt eigenlijk ;D

Carolien007
Berichten: 5413
Geregistreerd: 28-03-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 19:26

Ik heb nog ganache van vandaag over, kun. Je dat ook bewaren?

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 19:45


S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 20:21

Tromgeroffel!


-O-
Afbeelding
Haha helaas, het bodempje is net niet helemaal gaar en hij is wat vastgeplakt ondanks invetten... Ik dacht dat invetten met Crisco wel kon? Naja, vriendlief gaat in ieder geval even bakspray halen :o

Nou op naar de 2de poging! :D

ClaudiaHS

Berichten: 8064
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 20:26

Oh! Zonde!

Edit:

Kinke, degene die de PME cursus geeft in Deventer is de eigenaresse van De Cake Corner?
Edwine als ik het goed verstaan heb. :P

Kinke

Berichten: 20576
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 20:51

ok, thanks! Da's inderdaad de eigenaresse.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 21:04

MssMaris schreef:
Dan toch nog even een beginnersvraag, klopfix is een must bij ganache? Heb nl. chocola en slagroom gehaald maar geen klopfix :o

Je haalt dingen door elkaar :P . Bij vulling van slagroom moet je klopfix door de slagroom doen.
Bij ganache is dat niet nodig, want dat wordt van zichzelf hard.

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 21:13

:o Oh hihi, sorry! Ik probeer echt eerst dingen op te zoeken :o

Ik ben blij *\o/* *\o/* *\o/* *\o/* haha hoe blij kan een mens zijn met een 2de poging :D

Afbeelding

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 21:30

Gevonden!

@ Tinkertom: respect voor je OP en je laatste taart! Wat is die leuk :)

@ Kinke: weet je nog die link die je stuurde van die boxed set hydrangea?.. Ik vond m zo leuk, besteld, hij is binnen en is helemaal geweldig :D
Nu nog even tijd vinden om er mee aan de slag te gaan.
Mooie taart had je nog gemaakt!

Ik zag de reactie voor een toef op cupcakes.. Ik gebruik vaak buttercream icing, is miiiiieeeeren zoet maar wordt altijd goed ontvangen :D.
En ik vind botercreme trouwens helemaal lekker :D.
Merk nu pas het verschil trouwens tussen een handmixer en een goede keukenmachine.. Wat ben ik er blij mee! Een aanrader voor de actief (taarten) bakker!

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 22:00

Rinske schreef:
KozieZ schreef:
Geen idee over de ganache, maar waarom zet je een taart met botercrème een paar uur in de koelkast???

Boter is zacht op kamertemperatuur, en wordt harder als het koud is. Dat betekent dat wanneer je je taart hebt afgesmeerd, je deze even een paar uur in de koelkast moet zetten, zodat de boter uithardt. Haal de taart uit de koelkast, maak je paletmes warm (niet nat!) en ga nog een keer langs de randen en bovenkant van je taart. Zodra je dat hebt gedaan de taart weer ff in de koelkast zetten, zodat eventueel licht warm geworden boter weer koud wordt.
Je taart is nu koud en strak, en veeeeeeel mooier en makkelijker te bekleden :) !


Ah daar het verschil... Ik gebruik mijn botercrème niet helemaal op kamertemperatuur :D Ik laat hem al wat kouder worden, voordat ik de taart afsmeer. Vind dat hele dunne niet zo prettig :) Daarom hoeft hij dan daarna minder lang in de koelkast. Mijn botercrème is dan ook altijd hard en dat met het paletmes doe ik ook altijd :)

Kinke

Berichten: 20576
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 22:05

Linda, da's toevallig, heb die uitsteker vandaag eventjes getest. Bloemetjes met modelling chocolate gemaakt. Let niet op de hobbels en bobbels van de cakejes...er kwam iemand naar m'n nieuwe merrie kijken...en ik had de oven nog aan. Ingestorte cakejes dus :)
Afbeelding

meggiemeg

Berichten: 12253
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 22:15

Zie een fleurige striktaart en een mooi paardje voorbij komen! Strik staat nog op mijn verlanglijstje om te maken.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 22:52

Het zijn hele leuke bloemetjes kinke!!
Je kan ook zo mooi varieren met kleuren :)

Patty14
Berichten: 6631
Geregistreerd: 08-05-05

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-12 23:04

Mooie taarten weer!

Ik ga morgen een m&m taart maken. Die IngridB in het vorige topic plaatste. Heb vandaag al het biscuitdeeg en de botercreme gemaakt. Scheelt me morgen weer. Als die af is plaats ik wel een foto.

meggiemeg

Berichten: 12253
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-12 07:48

[quote="Kinke"]Linda, da's toevallig, heb die uitsteker vandaag eventjes getest. Bloemetjes met modelling chocolate gemaakt. Let niet op de hobbels en bobbels van de cakejes...er kwam iemand naar m'n nieuwe merrie kijken...en ik had de oven nog aan. Ingestorte cakejes dus :)http://www.mijnalbum.nl/Foto-VVPKLRY4.jpg[quote]

Hoe gaat het met haar? Nog altijd ogen op steeltjes?
Hoe gaan ze samen?

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-12 08:57

Hoeveel chocolade en hoeveel slagroom moet je gebruiken voor Ganache?

Wat een prachtige dingen komen er alweer voorbij zeg!

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-12 08:59

1:1 voor pure chocalde en 3(chocolade):1 (slagroom) voor melk- en witte chocolade

en heeft iemand voor mij nog 1x het recept van die modeling chocolate :o sorry kan mn bestandje niet meer vinden :+

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-12 09:00


ikkebenmar

Berichten: 876
Geregistreerd: 20-01-04
Woonplaats: een heel klein dorpje

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-12 09:51

Ganache wil ik ook wel eens proberen :)
Ik maak alleen niet zoveel taarten, deze week weer eens een taartje gemaakt voor mijn schoonzusje die net bevallen is.
Met vruchtjes en banketbakkersroom:

Afbeelding

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-12 09:53

Kinke schreef:
Linda, da's toevallig, heb die uitsteker vandaag eventjes getest. Bloemetjes met modelling chocolate gemaakt. Let niet op de hobbels en bobbels van de cakejes...er kwam iemand naar m'n nieuwe merrie kijken...en ik had de oven nog aan. Ingestorte cakejes dus :)
[ig]http://www.mijnalbum.nl/Foto-VVPKLRY4.jpg[/img]


Ohhh Kinke! Ik heb gisteren hier in Antwerpen echt TE leuke vintage cupcake-vormpjes gekocht! Die bloemetjes die jij zo hebt gemaakt passen perfect bij die vormpjes!!! Ik heb ook die bloemetjes, alleen dan de kersenbloesem, dat past ook best vind ik :P Denk dat ik jouw goede idee een keer ga jatten :P (beter goed gejat dan slecht bedacht toch? :P )

Taarten voor dit weekend ga ik ook met ganache afsmeren! Dat moet je ook opkloppen toch als het afgekoeld is?

Ik heb me suf zitten brainstormen op mijn taart van dit weekend :D Het moet voor 30 pers zijn maar met m'n stervorm eronder kom ik maar op 2 lagen (die ster is voor 20 pers) denk dat ik alsnog een kleine erop doe zodat het 3 lagen wordt! Heb echt zo'n leuk idee met een madeliefje... Hoop dat het uitvoerbaar is _O-