Dat olijfolie niet goed is om in te bakken dat weet ik. Kokosolie schijnt het beste te zijn? Ik dacht dat het beter was om in zonnebloemolie te bakken (wat ik nu doe) dan in olijfolie, maar volgens mij klopt dit niet? Ik ben gaan zoeken naar rookpunten van verschillende oliën, die heb ik hier gevonden: http://nl.wikipedia.org/wiki/RookpuntNou ging ik in mijn keukenkastje kijken of mijn zonnebloemolie (Euroshopper) geraffineerd is of niet maar dat staat niet op de fles. Maar voor het rookpunt schijnt dit dus nogal uit te maken. Op bovenstaande Wikipediapagina hebben ze het zelfs over half geraffineerde zonnebloemolie?
Ik ga liever niet over op kokosolie vanwege de smaak en ik ben allergisch voor pinda's dus arachideolie durf ik niet te gebruiken. Nu zat ik te kijken naar mais(kiem)olie, maar hoe weet ik dan of die wel of niet geraffineerd is? En kan iemand mij vertellen of mijn zonnebloemolie wel of niet geraffineerd is?
Dus daarvoor hoef je 't niet te laten.
Makkelijk aan te komen bij de meeste natuurvoedingswinkels. En geurloos/smaakloos of mét smaak/geur te krijgen, net wat je wil.
)