Taarten decoreren XX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-02-12 16:07

*************************************************************

Nieuwelingen LET OP!
Leuk dat jullie ook willen gaan bakken! Er is ontzettend veel te leren op het gebied van taarten dus hebben wij een zo overzichtelijk mogelijke lijst gemaakt. Lees deze post dus eerst goed door voor je vragen gaat stellen. :)

*************************************************************

Voorgaande delen:
Deel 1: [VT] [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.
Deel 2: [VT] Taarten Decoreren II
Deel 3: [VT] Taarten Decoreren III
Deel 4: [VT] Taarten Decoreren IV
Deel 5: [VT] Taarten Decoreren V
Deel 6: [VT] Taarten Decoreren VI
Deel 7: [VT] Taarten Decoreren VII
Deel 8: [VT] Taarten Decoreren VIII
Deel 9: [VT] Taarten Decoreren IX
Deel 10: [VT] Taarten Decoreren X
Deel 11: [VT] Taarten decoreren XI
Deel 12: [VT] Taarten decoreren XII
Deel 13: [VT] Taarten Decoreren XIII
Deel 14: [VT] Taarten decoreren XIV
Deel 15: [VT] Taarten decoreren XV
Deel 16: [VT] Taarten decoreren XVI
Deel 17: [VT] Taarten Decoreren XVII
Deel 18: [VT] Taarten Decoreren XVIII
Deel 19: [VT] Taarten decoreren XIX

*************************************************************

FAQ

Ik wil beginnen met het decoreren van taarten welke basisartikelen moet ik aanschaffen?
- Bakvorm
- Biscuitmix
- Marsepein of fondant
- Crisco of poedersuiker voor het uitrollen. (mijn absolute tip is crisco)
- Enkele gelkleurstoffen bijv. van wilton
- Roller
- Taartzaag of eventueel een goed gekarteld broodmes.
- Paletmes
- Eventueel: leuke uitstekers, smaakstof van patidess voor je vulling , een smoother voor gladde afwerking van je bekleding etc.

Waar kan ik mijn spulletjes bestellen?
- http://www.deleukstetaartenshop.nl
- http://www.taartendecoratie.nl
- http://www.ellenscreativecakes.nl
- http://www.liescakeshop.nl
- Op http://taart.jouwpagina.nl vind je nog meer handige links op taartgebied en links naar webshops of winkels bij jou in de buurt.

Hoeveel mix, eieren etc. heb ik nodig voor mijn bakvorm?
- http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
- http://www.deleukstetaartenshop.nl/maat ... vormen.pdf

Hoe lang moet ik mixen?
- In ieder geval 12 minuten op de hoogste stand (mijn advies 20 minuten) daarna nog 2 minuten op de laagste stand rustig door laten mixen.

Hoelang moet het in de oven en op hoeveel graden?
- Met temperatuuropbouw: 10 minuten op 150, 10 minuten op 165, resttijd op 180
- Hetelucht: 175 a 180 graden
- Kijk voor de juiste baktijd op; http://www.deleukstetaartenshop.nl/tabellen daar staan baktijden per bakvorm vermeld.
- Voor een boltaartje van 12cm ongeveer 30 minuten baktijd aanhouden

De baktijd is verstreken maar hoe weet ik of mijn biscuit klaar is?
- Even met een satéprikker of een andere prikker in het midden van je taart prikken, komt deze er schoon uit? Je biscuit is klaar! Zit er nog beslag aan je prikker? Baktijd verlengen.

Mijn biscuit komt niet omhoog hoe kan dat?
- Heb je de eieren wel op kamertemperatuur? Evt. van te voren in een bakje warm water leggen. Andere mogelijkheid; Niet lang genoeg gemixt. Andere optie; beslagkom was te koud. Óf je oventemperatuur klopt niet, koop in dat geval een oventhermometer voor de juiste temperatuur.

Hoe kleur ik marsepein/fondant?
- In geval van een potje kleutstof; Haal met behulp van een cocktailprikker een beetje kleurstof uit je potje, veeg je cocktailprikker af aan je marsepein/fondant, goed doorkneden. In het geval van een knijpflesje: Druppeltje uitknijpen op je marsepein/fondant, goed doorkneden. Voor een diepere kleur meer kleurstof toevoegen. Moeite met het doorkneden? Doe je marsepein enkele seconden in de magnetron en hij wordt soepeler om te kneden.
- Het best kun je marsepein 1 a 2 dagen voor dat je het nodig hebt kleuren, dit is omdat het vaak nog dieper doorkleurd.

Waarmee kan ik mijn taart afsmeren?
- Botercréme van de mix
- Botercreme 1:1 (100 gram ongezouten roomboter mengen met 100 gram poedersuiker)
- Chocopasta

Hoe rol ik marsepein/fondant uit?
- Smeer je ondergrond goed in met crisco of poedersuiker tegen het plakken. En rollen maar! Handig is om uit te rollen op bijv. een tafelzijl of bureauonderlegger.

Ik wil graag iets boetseren of iets stevigs maken dat uithard hoe doe ik dat?
- Boetseren kan met o.a. marspein, fondant, en andere suikerpastas. Wil je iets stevigs wat niet inzakt of iets dat uithard? Kies dan voor fondant en voeg hier een klein beetje tylose aan toe. (te koop in de webshop) Let op!!!: Funcakes fondant hard niet uit. Tylose toevoegen aan marsepein is zinloos.

Ik ga naar de Ikea, welke bakspulletjes kan ik van daar meenemen?
- Blandaschaaltjes RVS. Voor het maken van o.a. boltaartjes.
- Cupcaketheedoeken of schort
- Bureauonderlegger voor het uitrollen van marsepein
- Leuke bakvormen
- Houten draaiplateau
- Taartonderzetters

Hoe bewaar ik marsepein?
- Luchtdicht op een donkere plaats, bijvoorbeeld in vershoudfolie.

Kan ik mijn biscuit invriezen?
- Ja dit kan! Veel mensen vinden de biscuit zelfs lekkerder als deze ingevroren is geweest, in de vriezer is een ongevulde/onbeklede biscuit zeker 3 maanden houdbaar.

Zijn er nog andere recepten voor biscuit, vullingen etc?
- Cakes, biscuit etc vind je hier
- Recepten voor lekkere vullingen vind je hier
- Lekkere combinaties van vullingen vind je hier

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Raadpleeg dan eerst de volgende links;
- http://www.deleukstetaarten.nl
- http://www.deleukstetaarten.nl/forum
- http://www.deleukstetaarten.nl/faq
- http://www.google.nl

Overige leuke sites voor alle Bokkerbakkers:
http://www.deleukstetaarten.nl
http://www.deleukstetaarten.nl/forum Het forum voor taart en decoratie!
http://stores.shop.ebay.nl/Baking-Frenzy__W0QQ_armrsZ1
http://www.infotaartje.nl/
http://www.maakjetaart.nl/home.php
http://www.sweetycake.nl/home/1
http://www.felicitaartjes.nl/
http://www.taartendecoratie.nl/
http://www.legateau.nl/
http://www.dekofun.nl/http://www.lotterose.nl/index.php
http://taart.jouwpagina.nl (linkt naar allerlei sites)

Alles goed doorgelezen maar het antwoord op je vraag echt niet kunnen vinden?
Vraag het dan hier in het topic, wij zijn altijd bereid om te helpen.


*************************************************************

Handig!

Waar het allemaal mee begon; een How-To van een marsepeinen boltaartje!

[VT] [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

*************************************************************

Bakkende Bokkers die workshops geven:

Monique1985 (http://www.moniquestaartencreaties.nl)
magnificent (http://www.taarttechnieken.nl)
Chantaltje23 (http://www.wix.com/chantaltje23/bonniestaarten
Rinske (http://www.vanrinske.nl)
Mayo (http://www.yourcake.nl)

Bakkende Bokkers die in opdracht werken

Friesland:
*wereld--> Terschelling Jap's Taarten
*Liezel1-->Leeuwarden

Groningen:
*Jaffel--> Stadskanaal Taart en Design

Drenthe:
*Jaffel-->Emmen Taart en Design
* Woldhoeve --> CreaSTea

Overijssel:
*SaNNeS88-->Holten
*Jaime_ --> Enschede J'aime la tarte
*Annemiekbram--> Weerselo
*MamaMiesje--> Enschede Taarten Mies
*Kinke--> Olst Taarten van Marina

Flevoland:
-

Gelderland:
*Meikemarieke--> Doetinchem-Winterswijk
*ENOMIS --> Betuwe
*Monique1985 --> Nunspeet Monique's taarten creaties

Noord-Holland:
-

Utrecht:
*Mayo--> De Meern Your Cake

Zuid-Holland:
*liloenstitch--> Den Haag
*RoxyVip--> omgeving Schoonhoven (Zuid-Holland, grens Utrecht)
*Prakkie --> alblasserdam eo en in rotterdam eo. Bake & Cake
*dancertje --> Gouda/Woerden Cake van Hof

Zeeland:
*Lisette03-->regio Zuidhollandse eilanden, West-brabant, Essen Belgie.

Noord-Brabant:
*LetsgoKelly--> Tilburg, Poppel, Asten (in het weekend)
*Ashleey_--> Veldhoven Taartjes van Ashley
*Tinkertom--> Fijnaart http://www.winatys-taarten.nl
*Lindas2 ---> Omgeving Oosterhout http://www.lekkersvanlinda.webs.com
*Rinske --> Tilburg/'s-Hertogenbosch http://www.vanrinske.nl


Limburg:
*astriidj-->Venlo (en Maastricht)
*ENOMIS --> Maastricht

*************************************************************

Er is in het vorige topic natuurlijk weer heel wat afgebakken, hierbij een compilatie van taarten!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Veel bakplezier! :)

xNK

Berichten: 3037
Geregistreerd: 28-08-11

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:13

'Heuj nieuw topic :D

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:14

Leuk! Mijn taartje zit ertussen :D

Op naar de volgende 100!

Vanavond weer Wilton cursus. We gaan de narcis en roos spuiten. Heb er weer zin in! (heb er iedere keer zin in gelukkig ;))

DmNqUe

Berichten: 2979
Geregistreerd: 12-06-06
Woonplaats: Druten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:14

leuk het nieuwe topic en mijn taartje zit ertussen :D !!!
ben benieuwd naar de 1e nieuwe creaties in het topic

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:16

Dank je wel Rinske.
Ik zal straks weer even op je site kijken.

Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:20

En... een nieuw topic!
Zal eens kijken of ik mijn 2 taartjes kan uploaden...

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-02-12 16:25

Zo, heb hem op de website gezet, ik heb er op het moment maar 1 dus wie het eerst kom, wie het eerst maalt := . Ik kan er wel aankomen, maar dan zijn ze er volgende week pas. Mocht daar interesse voor zijn, dan laat het maar weten :) .

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:27

Ik heb er ook nog een paar staan... eens even kijken...

cupcakes
roze met wit:
Afbeelding

blauw met wit, ijssterren
Afbeelding

Taartje 15cm met hartjes in 3 kleuren roze
Afbeelding

Het glimmertje op de hartjestaart, is de weerkaatsing van de lamp erboven. Beetje jammer, lijkt nu net een nat plekje of zo.

Anoniem

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:32

Prachtige opening heb je er van gemaakt Rinske! :j +:)+

corinne1981

Berichten: 2604
Geregistreerd: 11-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:32

Hallo allemaal,
hier een stille meelezer. Wil vanaf nu graag met jullie kwebbelen over deze fantastische hobby, als jullie dat goedvinden!
Ik maak sinds mei taartjes, en doe dit inmiddels ook in opdracht. Hier zie je wat taartjes die ik tot nu toe gemaakt heb: http://s28.photobucket.com/albums/c208/ ... sen/Taart/

Ik heb me inmiddels ook gewaagd aan de cakepops, maar daar zit ik nog wel eens mee te stoeien. Krijg de balletjes nog niet altijd mooi rond en ik worstel nog met de verhoudingen cake/vulling. Laatst was de chocolade ook wat gescheurd na het stollen... iemand tips?

Groetjes Corinne.

SienenIvo

Berichten: 3078
Geregistreerd: 31-10-11
Woonplaats: Noord-Brabant!

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:35

Hoe maken jullie suikerpasta vast op een cupcake of taart??

Met water of...

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:36

Rinske schreef:
Zo, heb hem op de website gezet, ik heb er op het moment maar 1 dus wie het eerst kom, wie het eerst maalt := . Ik kan er wel aankomen, maar dan zijn ze er volgende week pas. Mocht daar interesse voor zijn, dan laat het maar weten :) .

Zojuist besteld *\o/*

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:37

Vraagje; Heeft een van jullie de Colette weleens gemaakt?4

Anoniem

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:45

Fijn een nieuw topic!

Ik lees weer voornamelijk mee maar wil binnenkort zelf ook weer wat bakken!

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:48

Mooi gedaan Rinske!
Diva, de colettte staat nog op mijn verlanglijstje, vind ik zo geweldig mooi :)

Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:48

Hier dan mijn taartjes.

Mijn aller eerste taart, ik had alleen te weinig fondant dus heb alleen de bovenkant kunnen doen haha
Biscuit afgesmeerd met 1:1 botercreme gevuld met bokkepootjes-room en aardbeienvulling, niet zo'n goede combi achteraf gezien hahaha
Afbeelding
Afbeelding

En van mijn 2e taartje heb ik geen foto's, die was echt super goed gelukt, strak in de fondant enzo, helemaal cool! Gevuld met chocoladeslagroom (zelfgemaakt).

En hier mijn 3e taartje gemaakt van biscuit, afgesmeerd met botercreme welke niet helemaal lekker was gelukt helaas maarjah, volgende x beter... Gevuld met kletskoppenroom, errug lekker al zeg ik het zelf! Zelf fondant gemaakt van marshmellows, maar man wat wordt dat een kliederboel zeg! Helaas kreeg ik alleen mijn fondant niet helemaal strak eromheen... :( Dus dat was wel jammer.....Ik heb nog geen uitstekertjes enzo dus vandaar dat de letter niet heel mooi zijn haha. Vond mijn zelf gemaakte fondant wel lekkerder als die uit de winkel alleen was het zo'n troep om het te maken..... Dilemma....
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Ga er van het weekend weer 1 maken, zit nog even te denken over een lekker frisse vulling want ik vind het door die fondant al snel allemaal te zoet worden... dus wie heef tnog lekkere ideeen zodat het geheel niet zo zoet wordt?

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:53

Kinke schreef:
Mooi gedaan Rinske!
Diva, de colettte staat nog op mijn verlanglijstje, vind ik zo geweldig mooi :)

Ik ook!
En het leuke daarvan is dat ik 'm (of is het 'haar' ?) ga maken!!!!
Suuz komt bij mij thuis een workshop geven, zondag 11 maart.
Heb er zo verschrikkelijk veel zin in.
Ben benieuwt of er mensen zijn die deze taart al een gemaakt hebben.

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:55

ohhh...ik is niet jaloers!!!! ;)
Ik zou vorig jaar een workshop van haar doen in Deventer, had me al opgegeven maar toen moest ik werken :(

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:57

Crista; Lemoncurd is lekker fris/zuur.
Heb dat gister gebruikt bij de It giet oan taart.
Lemoncurd op de ene laag en tiramusu/kersen slagroom, bestrooit met pure hagelslag, op de andere laag.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 16:59

OHHHH.....das echt héééél jammer!!
Twee weken geleden heb ik de Swirly Barok geleerd.
Mennnn....wat een werk!!
Maar wat mooi om te maken en te weten hoe die ingewikkelde dingen moeten ;-)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 17:01

Mijn Swirly....
Afbeelding
Rond een uurtje of tien begonnen en pas tegen 18 uur klaar maar dan heb je ook wat. :D

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 17:01

Swirly heb ik ook gedaan vorig jaar, zo te zien hebben we dezelfde kleuren gebruikt :)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 17:04

Hahahaha...echt?
Moet zeggen dat de kleuren hier niet helemaal tot zijn recht komen hoor.
In het 'echie' heeft ie meer kleur.

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 17:05

Afbeelding

Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-12 17:06

Iemand al eens lemoncurd gemaakt maar dan met sinaasappel ipv citroen? dus zeg maar orangecurd haha

Citroen vind ik zooooooooo vies namelijk....