Nieuwelingen LET OP!
Leuk dat jullie ook willen gaan bakken! Er is ontzettend veel te leren op het gebied van taarten dus hebben wij een zo overzichtelijk mogelijke lijst gemaakt. Lees deze post dus eerst goed door voor je vragen gaat stellen.

*************************************************************
Voorgaande delen:
Deel 1: [VT] [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.
Deel 2: [VT] Taarten Decoreren II
Deel 3: [VT] Taarten Decoreren III
Deel 4: [VT] Taarten Decoreren IV
Deel 5: [VT] Taarten Decoreren V
Deel 6: [VT] Taarten Decoreren VI
Deel 7: [VT] Taarten Decoreren VII
Deel 8: [VT] Taarten Decoreren VIII
Deel 9: [VT] Taarten Decoreren IX
Deel 10: [VT] Taarten Decoreren X
Deel 11: [VT] Taarten decoreren XI
Deel 12: [VT] Taarten decoreren XII
Deel 13: [VT] Taarten Decoreren XIII
Deel 14: [VT] Taarten decoreren XIV
Deel 15: [VT] Taarten decoreren XV
Deel 16: [VT] Taarten decoreren XVI
Deel 17: [VT] Taarten Decoreren XVII
Deel 18: [VT] Taarten Decoreren XVIII
Deel 19: [VT] Taarten decoreren XIX
*************************************************************
FAQ
Ik wil beginnen met het decoreren van taarten welke basisartikelen moet ik aanschaffen?
- Bakvorm
- Biscuitmix
- Marsepein of fondant
- Crisco of poedersuiker voor het uitrollen. (mijn absolute tip is crisco)
- Enkele gelkleurstoffen bijv. van wilton
- Roller
- Taartzaag of eventueel een goed gekarteld broodmes.
- Paletmes
- Eventueel: leuke uitstekers, smaakstof van patidess voor je vulling , een smoother voor gladde afwerking van je bekleding etc.
Waar kan ik mijn spulletjes bestellen?
- http://www.deleukstetaartenshop.nl
- http://www.taartendecoratie.nl
- http://www.ellenscreativecakes.nl
- http://www.liescakeshop.nl
- Op http://taart.jouwpagina.nl vind je nog meer handige links op taartgebied en links naar webshops of winkels bij jou in de buurt.
Hoeveel mix, eieren etc. heb ik nodig voor mijn bakvorm?
- http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
- http://www.deleukstetaartenshop.nl/maat ... vormen.pdf
Hoe lang moet ik mixen?
- In ieder geval 12 minuten op de hoogste stand (mijn advies 20 minuten) daarna nog 2 minuten op de laagste stand rustig door laten mixen.
Hoelang moet het in de oven en op hoeveel graden?
- Met temperatuuropbouw: 10 minuten op 150, 10 minuten op 165, resttijd op 180
- Hetelucht: 175 a 180 graden
- Kijk voor de juiste baktijd op; http://www.deleukstetaartenshop.nl/tabellen daar staan baktijden per bakvorm vermeld.
- Voor een boltaartje van 12cm ongeveer 30 minuten baktijd aanhouden
De baktijd is verstreken maar hoe weet ik of mijn biscuit klaar is?
- Even met een satéprikker of een andere prikker in het midden van je taart prikken, komt deze er schoon uit? Je biscuit is klaar! Zit er nog beslag aan je prikker? Baktijd verlengen.
Mijn biscuit komt niet omhoog hoe kan dat?
- Heb je de eieren wel op kamertemperatuur? Evt. van te voren in een bakje warm water leggen. Andere mogelijkheid; Niet lang genoeg gemixt. Andere optie; beslagkom was te koud. Óf je oventemperatuur klopt niet, koop in dat geval een oventhermometer voor de juiste temperatuur.
Hoe kleur ik marsepein/fondant?
- In geval van een potje kleutstof; Haal met behulp van een cocktailprikker een beetje kleurstof uit je potje, veeg je cocktailprikker af aan je marsepein/fondant, goed doorkneden. In het geval van een knijpflesje: Druppeltje uitknijpen op je marsepein/fondant, goed doorkneden. Voor een diepere kleur meer kleurstof toevoegen. Moeite met het doorkneden? Doe je marsepein enkele seconden in de magnetron en hij wordt soepeler om te kneden.
- Het best kun je marsepein 1 a 2 dagen voor dat je het nodig hebt kleuren, dit is omdat het vaak nog dieper doorkleurd.
Waarmee kan ik mijn taart afsmeren?
- Botercréme van de mix
- Botercreme 1:1 (100 gram ongezouten roomboter mengen met 100 gram poedersuiker)
- Chocopasta
Hoe rol ik marsepein/fondant uit?
- Smeer je ondergrond goed in met crisco of poedersuiker tegen het plakken. En rollen maar! Handig is om uit te rollen op bijv. een tafelzijl of bureauonderlegger.
Ik wil graag iets boetseren of iets stevigs maken dat uithard hoe doe ik dat?
- Boetseren kan met o.a. marspein, fondant, en andere suikerpastas. Wil je iets stevigs wat niet inzakt of iets dat uithard? Kies dan voor fondant en voeg hier een klein beetje tylose aan toe. (te koop in de webshop) Let op!!!: Funcakes fondant hard niet uit. Tylose toevoegen aan marsepein is zinloos.
Ik ga naar de Ikea, welke bakspulletjes kan ik van daar meenemen?
- Blandaschaaltjes RVS. Voor het maken van o.a. boltaartjes.
- Cupcaketheedoeken of schort
- Bureauonderlegger voor het uitrollen van marsepein
- Leuke bakvormen
- Houten draaiplateau
- Taartonderzetters
Hoe bewaar ik marsepein?
- Luchtdicht op een donkere plaats, bijvoorbeeld in vershoudfolie.
Kan ik mijn biscuit invriezen?
- Ja dit kan! Veel mensen vinden de biscuit zelfs lekkerder als deze ingevroren is geweest, in de vriezer is een ongevulde/onbeklede biscuit zeker 3 maanden houdbaar.
Zijn er nog andere recepten voor biscuit, vullingen etc?
- Cakes, biscuit etc vind je hier
- Recepten voor lekkere vullingen vind je hier
- Lekkere combinaties van vullingen vind je hier
Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Raadpleeg dan eerst de volgende links;
- http://www.deleukstetaarten.nl
- http://www.deleukstetaarten.nl/forum
- http://www.deleukstetaarten.nl/faq
- http://www.google.nl
Overige leuke sites voor alle Bokkerbakkers:
http://www.deleukstetaarten.nl
http://www.deleukstetaarten.nl/forum Het forum voor taart en decoratie!
http://stores.shop.ebay.nl/Baking-Frenzy__W0QQ_armrsZ1
http://www.infotaartje.nl/
http://www.maakjetaart.nl/home.php
http://www.sweetycake.nl/home/1
http://www.felicitaartjes.nl/
http://www.taartendecoratie.nl/
http://www.legateau.nl/
http://www.dekofun.nl/http://www.lotterose.nl/index.php
http://taart.jouwpagina.nl (linkt naar allerlei sites)
Alles goed doorgelezen maar het antwoord op je vraag echt niet kunnen vinden?
Vraag het dan hier in het topic, wij zijn altijd bereid om te helpen.
*************************************************************
Handig!
Waar het allemaal mee begon; een How-To van een marsepeinen boltaartje!
[VT] [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.
*************************************************************
Bakkende Bokkers die workshops geven:
Monique1985 (http://www.moniquestaartencreaties.nl)
magnificent (http://www.taarttechnieken.nl)
Chantaltje23 (http://www.wix.com/chantaltje23/bonniestaarten
Rinske (http://www.vanrinske.nl)
Mayo (http://www.yourcake.nl)
Bakkende Bokkers die in opdracht werken
Friesland:
*wereld--> Terschelling Jap's Taarten
*Liezel1-->Leeuwarden
Groningen:
*Jaffel--> Stadskanaal Taart en Design
Drenthe:
*Jaffel-->Emmen Taart en Design
* Woldhoeve --> CreaSTea
Overijssel:
*SaNNeS88-->Holten
*Jaime_ --> Enschede J'aime la tarte
*Annemiekbram--> Weerselo
*MamaMiesje--> Enschede Taarten Mies
*Kinke--> Olst Taarten van Marina
Flevoland:
-
Gelderland:
*Meikemarieke--> Doetinchem-Winterswijk
*ENOMIS --> Betuwe
*Monique1985 --> Nunspeet Monique's taarten creaties
Noord-Holland:
-
Utrecht:
*Mayo--> De Meern Your Cake
Zuid-Holland:
*liloenstitch--> Den Haag
*RoxyVip--> omgeving Schoonhoven (Zuid-Holland, grens Utrecht)
*Prakkie --> alblasserdam eo en in rotterdam eo. Bake & Cake
*dancertje --> Gouda/Woerden Cake van Hof
Zeeland:
*Lisette03-->regio Zuidhollandse eilanden, West-brabant, Essen Belgie.
Noord-Brabant:
*LetsgoKelly--> Tilburg, Poppel, Asten (in het weekend)
*Ashleey_--> Veldhoven Taartjes van Ashley
*Tinkertom--> Fijnaart http://www.winatys-taarten.nl
*Lindas2 ---> Omgeving Oosterhout http://www.lekkersvanlinda.webs.com
*Rinske --> Tilburg/'s-Hertogenbosch http://www.vanrinske.nl
Limburg:
*astriidj-->Venlo (en Maastricht)
*ENOMIS --> Maastricht
*************************************************************
Er is in het vorige topic natuurlijk weer heel wat afgebakken, hierbij een compilatie van taarten!





Veel bakplezier!
