Helaas wel zwaar ongezond.

Shoppinglist:
Voor de chocoladecake:
- 175 g boter
- 200g lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 140 g zelfrijzende bakmeel
- 50 g cacaopoeder
Voor de rocky road:
- 300 g donkere chocolade, grof gehakt
- 3 el golden syrup
- 12 marshmallows, gehalveerd
- 85 g Maltesers
- 85 g rozijnen
- 50 g walnoten, gehalveerd
Ik zelf houd niet zo van rozijnen, dus deze laat ik eruit, of vervang ze door koekkruimels, M&M's of iets anders goddelijks.

1. Voor de chocoladecake: verwarm de oven voor op 180′ C boven-en onderwarmte.
Vet een vierkante vorm van 20 cm in en bekleed beide zijden met bakpapier.
2. Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje op laag vuur en laat het daarna 5 minuten afkoelen.
Klop de suiker, eieren, bloem en cacao erdoor. Lepel het beslag in de vorm en maak de bovenkant glad met een spatel.
Bak de cake 35 minuten of totdat een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen in de vorm.
3. Maak de rocky road: smelt de boter, chocolade en golden syrup au bain marie.
Laat de gesmolten massa 15 minuten afkoelen, doe dan de marsmallows, Maltesers, rozijnen en de walnoten erbij en meng met de chocolade.
Verdeel alles over de cake en spreid het uit met een spatel. Laat het op een koele plaats opstijven.
Verwijder uit het blik en snijd in 16 vierkanten.

Eet smakelijk!
