Hij is van Jamie Oliver. Duurt wel vrij lang om te maken, totaal zo'n 5-6 uur, maar je bent er niet constant mee bezig.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 zakje vanillesuiker
- 120 gr boter
- 100 gr poedersuiker
- 1 snufje zout
- 250 gr bloem
- 1/2 stuk citroenrasp of citroensap
- 2 stuks eierdooiers
- 2 el melk
- 2 blikken gecondenseerde melk
- 4 appels
Voorbereiding
Zet de dichte blikjes gecondenseerde melk in een hoge pan onder water.
Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en houd het water met het deksel op de pan 3 uur aan de kook.
Het is heel belangrijk dat je de pan regelmatig controleert, hij mag in geen geval droog koken, omdat de blikjes dan uit elkaar knallen.
Haal de blikjes uit het water en laat ze afkoelen.
Bereidingswijze
Nu moet je eerst het deeg gaan maken.
Meng de boter, de poedersuiker en het zout en wrijf er de bloem, eventueel de vanille, de citroenschil en de eidooiers door. Je kunt het met je vingertoppen mengen of in een keukenmachine.
Wanneer het mengsel eruitziet als broodkruim, kan de melk erbij.
Kneed het mengsel met liefde tot je een mooie bal deeg hebt, bestuif die met een beetje bloem en vorm er een lange worst van. Kneed het deeg vooral niet te lang, dan wordt het te elastisch en taai en niet vlokkig en bros na het bakken, wat wel de bedoeling is.
Verpak het deeg in keukenfolie en leg het minstens een uur in de koelkast.
Haal het er dan uit en bekleed daar een taartvorm met een doorsnede van 28 centimeter mee.
Zet de vorm 10 minuten in de oven op 180 graden.
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen, snijd de appelparten in dunne plakjes en haal ze door de poedersuiker.
Haal de deegbodem uit de oven en smeer de karamel uit beide blikjes gecondenseerde melk erop.

Leg de appels erop.
Zet de taart ongeveer 40 minuten onder in de voorverwarmde oven tot je een krokante bodem hebt met een laag pruttelende toffee op de appels.
En uiteindelijk komt daar een onwijs lekkere taart uit de oven!

Eet smakelijk!