Aan Kler de eer om de ingredienten voor januari te bedenken.
In dit topic kunnen de ervaringen mbt tot het uitproberen van het testrecept worden gemeld. Dit kan gedurende ongeveer 3 weken, tot en met 16 januari. Maximaal 2 foto's per uittester van het resultaat.
Geef een eindoordeel/rapportcijfer op een schaal van 0-10, waarbij je één cijfer voor de uitvoering mag geven en één voor de smaak.
De testrecept-topics deel 1 en 2:
[VT] Testrecept december: deel 1, recepten opgeven
[VT] Testrecept december; deel 2, de poll
Het recept:
Citaat:Zuurkool en stoofpeertjes uit de oven
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. oventijd
Bevat p.p. 470 kcal, 32 g eiwit, 19 g vet, 42 g koolhydraten
Ingredienten:
800 g vastkokende aardappelen
30 g boter
2 uien, gesnipperd
300 g kipfilet, in reepjes (of voor vega variant vervangen door vegetarische nepvleesreepjes)
1 el kerriepoeder
500 g zuurkool
1 pot gestoofde halve peertjes (350 ml), uitgelekt
150 gr oude kaas 48+, geraspt
Ovenschaal, 25x30 cm of 26 cm doorsnee
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook 10 min. in water met zout. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de ui 4 min. Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak 4 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de kip en de ui over de ovenschaal.
2. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de kip. Snijd de peer in plakjes en verdeel erover. Giet de aardappelen af, laat iets afkoelen en leg ze dakpansgewijs op de peer. Bestrooi met de kaas en bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!