Aan _Noor de eer om de ingredienten voor november te bedenken.
In dit topic kunnen de ervaringen mbt tot het uitproberen van het testrecept worden gemeld. Dit kan gedurende ongeveer 3 weken, tot en met 16 november. Maximaal 2 foto's per uittester van het resultaat.
Geef een eindoordeel/rapportcijfer op een schaal van 0-10, waarbij je één cijfer voor de uitvoering mag geven en één voor de smaak.
De testrecept-topics deel 1 en 2:
[VT] Testrecept oktober: deel 1, opgeven recepten
[VT] Stemtopic testrecept oktober
Het recept:
Citaat:Hartige taart met champignons, feta en spinazie
Ingrediënten
100g boter
3 teentjes knoflook, gehakt
1 kleine ui, gehakt
275g diepvries spinazie, ontdooid en goed uitgelekt
100g champignons, in stukjes
200g feta, verkruimeld
200g milde cheddar kaas, geraspt
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
kant-en-klaar deeg voor hartige taart voor een 23cm vorm
4 eieren, losgeklopt
250ml melk
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Bekleed een taartvorm met het deeg, snij overtollig deeg weg en knijp de randjes aan.
2.Smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui in boter tot het lichtbruin van kleur is, ongeveer 7 minuten. Roer de spinazie en champignons erdoor en sauteer tot het meeste vocht van de groenten is verdampt. Voeg feta en de helft van de cheddar toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de taartvorm.
3.Klop met een garde de eieren en melk in een middelgrote kom op. Breng op smaak met zout en peper. Schenk dit over de taart, zodat het eimengsel goed vermengt met het spinazie mengsel.
4.Zet de taart 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de resterende cheddar en bak de taart verder af in nog eens 35 tot 40 minuten, tot het midden stevig is. Laat 10 minuten staan alvorens te serveren.
Eet smakelijk!