


voor zijn 4-jes:
2 eetl sesam olie
3 stelen celerie, blad verwijderd, in reepjes gesneden
1 grote ui, fijn gesneden
1 groene paprika, in reepjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 gele paprika, in reepjes gesneden
3 tenen knoflook, fijn gesneden
2 rode pepertjes, zaadjes eruit en in reepjes snijden
1 stukje verse gember (walnoot grootte), zonder schil, fijn gesneden
1 theel Kurkuma
1 theel paprikapoeder
350 gr basmati rijst
3/4 liter kruidenbouillon
4 gepelde tomaten (kruisje op kont, 1 min in kokend water en pellen), in stukjes gesneden
zout en peper
1. verhit de olie en bak de celerie en ui totdat ze bruin zijn (niet verbrand). Voeg de paprika toe en bak todat ze wat zacht worden. Voeg dan de knoflook, pepertjes, gember, kurkuma en paprikapoeder toe en bak voor 1 minuut.
2. Voeg de rijst toe en roer het goed door het groetenmengsel. Voeg de bouillon toe totdat de rijst net onder staat. Roer even door en laat pruttelen voor ong 15 minuten. Blijf af en toe controleren of je niet wat meer bouillon toe moet voegen. Als de rijst gaar is (proberen!) is de Jambalaya klaar. Je kunt naar smaak nog zout en peper toevoegen.


