Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
blackpegasus schreef:Gevulde mexicaanse paprika;s:
Haal van (rode) paprika;s het bovenkantje eraf en hol ze uit.
Rul (runder)gehakt in de koekepan en maak op smaak met tacokruiden. Voeg er een gesnipperd uitje, gehakte knoflook naar smaak en maiskorrels toe en vul daar de parika;s mee. Op het laatst wat geraspte kaas erover en zo;n 20 min. in de oven grillen tot de kaas gesmolten is. heerlijk met bijv. rijst.
Emytje schreef:Ik ga vanavond deze maken, ondanks dat ik geen zuurkool lust. Misschien wel op deze manier en anders worden het boterhammen.
blackpegasus schreef:Gevulde mexicaanse paprika;s:
Haal van (rode) paprika;s het bovenkantje eraf en hol ze uit.
Rul (runder)gehakt in de koekepan en maak op smaak met tacokruiden. Voeg er een gesnipperd uitje, gehakte knoflook naar smaak en maiskorrels toe en vul daar de parika;s mee. Op het laatst wat geraspte kaas erover en zo;n 20 min. in de oven grillen tot de kaas gesmolten is. heerlijk met bijv. rijst.
F_Orumster schreef:Smoor djawa (indonesisch), 4pers
- 1kg rundvlees
- 4 uien
- 2 tenen knoflook (of meer naar smaak)
- 1 kop ketjap
- nootmuskaat
- bruine basterdsuiker
- water
- evt laos
Vlees in stukjes snijden en aanbraden.
Uien en knoflook toevoegen.
Dan nootmuskaat, suiker en ketjap toevoegen.
Water toevoegen totdat het net niet onder water staat.
Ongeveer 3 uur sudderen.
Serveren met boontjes en rijst.