
Ze zijn heelijk!
Tip; voeg iets meer zelfrijzend bakmeel toe, ze blijven vrij klein en compact als je het recept gebruikt.
Volgens mij zijn ze verantwoord, er zit namelijk nauwelijks vet in (2 el olie) en geen toegevoegde suikers. Het zoete komt door de appelmoes en rozijnen.
Eet smakelijk.

Yummyinmytummy.nl schreef:Ingrediënten
1 ei.
2 eetlepels olie.
200 gram appelmoes.
200 gram bloem.
2 theelepels bakpoeder.
1 theelepel kaneel .
1 theelepel speculaaskruiden (eventueel).
100 gram rozijnen.
2 eetlepels melk.
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Was de rozijnen.
3. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de speculaaskruiden.
4. Meng in een andere kom de appelmoes, het ei, de melk en de olie. Klop even kort met de garde.
5. Voeg de natte ingrediënten (het appelmoesmengsel) toe aan de kom met droge ingrediënten.
6. Spatel door elkaar (maar stop meteen zodra het geheel gemengd is).
7. Voeg de rozijnen toe. Spatel losjes door elkaar.
8. Vul een muffinvorm met papieren bakjes. Schep het beslag erin. Het handigste is, als je allemaal muffins van ongeveer dezelfde grootte wil, om eerst overal één lepel in te doen en vervolgens de rest te verdelen.
9. Zet de muffins in de voorverwarmde oven voor 20 – 25 minuten