Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Mootje schreef:Van een bokker geleend:
TACO-GEHAKTSCHOTEL
350 gram gehakt
taco kruiden (haal ik bij de toko)
1 zak panklare gesneden andijvie
1 zak tortilla chips nacho cheese smaak
1 zakje geraspte kaas
1 bakje crème fraiche
1 ovenschaal
De gehakt rul bakken zonder boter of olie in de pan. Taco kruiden erdoor doen, mag best veel, 1 eetlepel. Als de gehakt goed gaar is, zoveel mogelijk vocht uit de pan halen, en dan de creme fraiche erbij dien, even doorroeren en warm laten worden.
In de ovenschaal de bodem en wanden bedekken met hele driehoeken tortilla chips. Gehaktmengsel erover doen, en daaroverheen de andijvie leggen (gewoon rechtstreeks uit de zak!). Beetje aanduwen, zoveel mogelijk erin doen, andijvie slinkt. Daaroverheen nog stukjes tortilla chips en dan afdekken met geraspte kaas. 15 minuten in de oven op 180 graden, en eet smakelijk!
Chubby schreef:Ik gebruik overigens rauwe andijvi in de stamp, dan blijft 'ie lekker knapperig!