Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-04-10 19:54

Zonet heb ik weer wat pizelli naar binnen gewerkt en ik realiseerde me voor de zoveelste keer dat het toch echt wel verschrikkelijk lekker is. :~ En zulks lekkers moet natuurlijk gedeeld worden! Niet veel mensen lijken het te kennen, maar dit overheerlijke gerecht is zeker een aanrader. Tussen de middag of als avondeten, dat mag je zelf invullen; het is op elk moment van de dag verrukkelijk!
Het komt er op neer dat het brood met doperwten, tomatensaus en smeerkaas is (klinkt misschien vreemd, maar echt heel lekker!)

Mijn moeder heeft jaren terug in een Italiaans restaurant gewerkt en daar komt het idee vandaan, ze maakten daar pizelli tussen de middag als lunch. Wij eten het meestal als avondeten. Het is heel simpel en snel te maken, of je 't nu in je eentje maakt of voor meer personen.
Helaas weet ik niet precies hoeveel van wat er in moet - wij maken 't altijd voor 4 personen, gewoon wat op de gok en wat we overhouden gebruiken we ergens anders voor of eten we later op.

Benodigdheden:

- doperwten (diepvries)
- tomatensaus (evt. met stukjes groente/kruiden)
- uien
- teentjes knoflook
- smeerkaas (bakjes van Eru Goudkuipje)
- focaccia brood (afbak), evt. turks brood of ciabatta, al dan niet gekruid

Bereidingswijze:

Doe de doperwten in een pan. Voeg de tomatensaus erbij (niet al te veel, het moet geen soep worden, meer doperwten dan saus dus) en warm dit op. Snij ondertussen de uien in ringen/stukjes, pers de knoflookteentjes (aantal teentjes naar eigen smaak) en bak ze op in een pan met wat olie. Doe de opgebakken ui/knoflook bij de doperwten.
Snijd het brood horizontaal doormidden. Doe de smeerkaas erop (naar eigen smaak, maar wij doen altijd een flinke laag - voor 1 kant brood gebruiken we twee bakjes smeerkaas. Er mag echt best wel veel op, zodat het lekker kan smelten).
Volg voor het afbakken de aanwijzingen op zoals ze op de verpakking van het brood staan (als je de oven moet voorverwarmen moet je 'm natuurlijk al eerder aanzetten).
Verdeel de opgewarmde doperwten in saus over het brood en bak het geheel af in de oven. Voeg daarna nog wat peper toe naar smaak, en klaar is je pizelli!

Veel smulplezier! :9

Mocht je saus/doperwten over hebben: maak er de volgende dag gewoon soep van! Doe nog wat extra saus erbij, leng de boel evt. aan en doe er nog wat groente in (of wat je er ook maar in wilt hebben). Brood over? Ook heerlijk bij de soep!

Miriam91

Berichten: 2974
Geregistreerd: 28-07-05
Woonplaats: In de boerderie

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-10 19:56

Klinkt uhm... apart? :x
Maar lijkt me wel leuk om te proberen :D

Sabinee__

Berichten: 6548
Geregistreerd: 01-08-05

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-10 19:58

Wauw, klinkt echt apart, maar wel het proberen waard :D .

Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-04-10 19:58

Ja, het klinkt zeker apart! Als je het zo hoort klinkt het volgens mij ook helemaal niet zo lekker... maar iedereen die ik ken is spontaan om als ze het proeven!
Heb 't wel eens op verjaardagen gemaakt, eerst staan ze wat sceptisch te kijken maar even later willen ze alleen maar meer... :D

Het is ook heel simpel en snel klaar, maar toch heel lekker. :)

Blinnii

Berichten: 4154
Geregistreerd: 18-02-07
Woonplaats: Wassenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-10 20:02

Hmm.. klinkt inderdaad apart, maar ik ga het wel een keertje uitproberen Bente! :)

opisop_shop

Berichten: 15608
Geregistreerd: 19-11-08
Woonplaats: Oostenrijk:)

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-10 20:09

hihihi klinkt maf ;) maar zal misschien wel smaken :D

Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-04-10 20:28

Ik zeg, gewoon proberen! :D

Yonker

Berichten: 13649
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-10 20:46

Klinkt idd apart.
Ga dit recept eens opslaan. Ben altijd wel gek van Italiaanse recepten dus :D

xNursiex

Berichten: 1387
Geregistreerd: 14-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-10 20:48

Klinkt als iets wat ik wil gaan proberen :D
Weet nu of ik mijn huisgenote enthousiast krijg, maar anders kan het altijd thuis nog

Eleandra

Berichten: 6614
Geregistreerd: 27-06-06
Woonplaats: Venlo en Saint Lucia

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-10 22:22

Weet je misschien een alternatief voor smeerkaas? Ben namelijk nogal een moeilijke met kaas, zou normale gouda ook lekker zijn?

Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-04-10 22:24

Hm, het 'hoort' wel echt met smeerkaas. Ik denk niet dat gewone kaas lekker is, dat smelt nooit goed genoeg. Dat blijft te hard (en te taai) vrees ik.
Lust je geen Bel Paese-smeerkaas dan? Die is ook heerlijk en wat harder. Die gebruikten ze in 't restaurant altijd. ;) Daar is alleen wel wat moeilijker aan te komen denk ik, maar ze zijn heerlijk. Hebben een heel andere smaak dan de Goudkuipjes.

Lielle

Berichten: 66428
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-10 12:30

Ik vind smeerkaas ook echt niet lekker :n maar boursin oid lijkt me een aardig alternatief.

Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-04-10 12:32

Dat vind ik dan weer niet te eten, geen idee of het een goede combinatie zou zijn. Je zou het kunnen proberen natuurlijk.

Lienek

Berichten: 4107
Geregistreerd: 11-07-06
Woonplaats: Waipawa, Nieuw Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-10 12:32

Het klinkt trouwens echt onwijs lekker! ga ik binnenkort echt even proberen :D

Lielle

Berichten: 66428
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-10 12:33

ik denk dat dat wel combineert. Toevallig heb ik laatst iets vergelijkbaars geprobeerd, maar daarvan was de saus te dun en werd het brood dus ontzettend zompig.

Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-04-10 12:35

Nou, ik houd het bij smeerkaas maar misschien als je van boursin houdt dat dit een goede oplossing is.

Je moet inderdaad geen dunne saus hebben, maar wij hebben nog nooit gehad dat 't zompig werd. Nu hebben wij meestal van die saus met kruiden/stukjes groente er doorheen, die is vaak al wat dikker. :)

Lielle

Berichten: 66428
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-10 12:44

ik ga het eens proberen, ik laat weten hoe het lukt, want het klinkt wel lekker.

vikki

Berichten: 14320
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-10 13:18

Wanneer kom je voor me koken Fif? :D

Eleandra

Berichten: 6614
Geregistreerd: 27-06-06
Woonplaats: Venlo en Saint Lucia

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-10 14:10

Ik ga over mijn nek van bijna al het zuivel, kaas, boter, melk, gatver. :') Alleen gouda vind ik gesmolten dan nog wel lekker. Kwark ed. is dan weer vies, maar dat is weer heel wat anders.

Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-04-10 16:28

Tsja, dan moet je zo'n gerecht maar niet proberen denk ik. ;) Ik dorst het niet te zeggen of het met gouda ook lekker is, maar ik denk het niet... dat smelt een stuk minder. Wie weet is 't wel te eten, maar zo zonde dat het zo hard is.

@ Viks: haha, ik wil het best een keer voor je maken hoor. :')

vikki

Berichten: 14320
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-10 19:07

Dat zou heel fijn zijn Fif...ik ben inmiddels nl het record broodjes ei eten aan het verbreken geloof ik... :=

Stinkmodder

Berichten: 7981
Geregistreerd: 24-08-02
Woonplaats: NL

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-10 20:24

Hahaha, nooit geweten dat het in elkaar geflanste gerecht van mij in Aussie (overgebleven ingrediënten :P) een Italiaans gerecht is! Alleen dan hadden we het zonder smeerkaas... Dat klinkt ook wel lekker, ga ik eens proberen. :)

Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-04-10 20:07

@ Viks: als ik weer wat meer tijd heb (na de examens) dan kom ik wel een keer koken. :P

Kristie

Berichten: 15027
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Al pendelend tussen hier en daar...

Re: Pizelli - simpel maar heerlijk als lunch/avondeten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-10 20:30

Maar als je de smeerkaas in de oven doet wordt het dan niet één grote smeltende bende? Kun je niet beter eerst het brood in de oven doen en daarna de smeerkaas? Ik ben gek op smeerkaas, daar niet van, vroeg het me gewoon af

tamary

Berichten: 30333
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-10 20:39

Fiffill schreef:
Hm, het 'hoort' wel echt met smeerkaas. Ik denk niet dat gewone kaas lekker is, dat smelt nooit goed genoeg. Dat blijft te hard (en te taai) vrees ik.
Lust je geen Bel Paese-smeerkaas dan? Die is ook heerlijk en wat harder. Die gebruikten ze in 't restaurant altijd. ;) Daar is alleen wel wat moeilijker aan te komen denk ik, maar ze zijn heerlijk. Hebben een heel andere smaak dan de Goudkuipjes.

Mozarella kaas wel een optie? Of mascarpone.
Gewone kaas wordt inderdaad hard als het bovenop ligt, uitloopt of uitsteekt, goed verstoppen onder het doperwten/saus mengsel moet het goed gaan. Zie ik bij tosti's ook, wat ertussenuit loopt wordt hard, de rest niet.