
Het komt er op neer dat het brood met doperwten, tomatensaus en smeerkaas is (klinkt misschien vreemd, maar echt heel lekker!)
Mijn moeder heeft jaren terug in een Italiaans restaurant gewerkt en daar komt het idee vandaan, ze maakten daar pizelli tussen de middag als lunch. Wij eten het meestal als avondeten. Het is heel simpel en snel te maken, of je 't nu in je eentje maakt of voor meer personen.
Helaas weet ik niet precies hoeveel van wat er in moet - wij maken 't altijd voor 4 personen, gewoon wat op de gok en wat we overhouden gebruiken we ergens anders voor of eten we later op.
Benodigdheden:
- doperwten (diepvries)
- tomatensaus (evt. met stukjes groente/kruiden)
- uien
- teentjes knoflook
- smeerkaas (bakjes van Eru Goudkuipje)
- focaccia brood (afbak), evt. turks brood of ciabatta, al dan niet gekruid
Bereidingswijze:
Doe de doperwten in een pan. Voeg de tomatensaus erbij (niet al te veel, het moet geen soep worden, meer doperwten dan saus dus) en warm dit op. Snij ondertussen de uien in ringen/stukjes, pers de knoflookteentjes (aantal teentjes naar eigen smaak) en bak ze op in een pan met wat olie. Doe de opgebakken ui/knoflook bij de doperwten.
Snijd het brood horizontaal doormidden. Doe de smeerkaas erop (naar eigen smaak, maar wij doen altijd een flinke laag - voor 1 kant brood gebruiken we twee bakjes smeerkaas. Er mag echt best wel veel op, zodat het lekker kan smelten).
Volg voor het afbakken de aanwijzingen op zoals ze op de verpakking van het brood staan (als je de oven moet voorverwarmen moet je 'm natuurlijk al eerder aanzetten).
Verdeel de opgewarmde doperwten in saus over het brood en bak het geheel af in de oven. Voeg daarna nog wat peper toe naar smaak, en klaar is je pizelli!
Veel smulplezier!

Mocht je saus/doperwten over hebben: maak er de volgende dag gewoon soep van! Doe nog wat extra saus erbij, leng de boel evt. aan en doe er nog wat groente in (of wat je er ook maar in wilt hebben). Brood over? Ook heerlijk bij de soep!