Taarten Decoreren IV

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lielle

Berichten: 66266
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:15

Het niet helemaal van hetzelfde niveau is, maar jullie dit vast ook kunnen waarderen:


Afbeelding
Afbeelding

Zelfgemaakte kerstchocolaatjes

hyppolyte

Berichten: 5912
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:16

Ja dan houdt he op, ach ja, slagroom is ook lekker, je kunt er eventueel ook een paar zakjes vanillesuiker in mikken als je dat thuis hebt liggen, is ook lekker. Ik denk dat afsmeren op zich wel zou kunnen, omdat slagroom natuurlijk nogal vet is en niet waterig, maar ik weet het niet 100% zeker. misschien even een testje doen door wat slagroom op marsepein te leggen en kijken of het wegsmelt (de marsepein dus)? Kwestie van proberen dus

Yup, chocolade kunnen wij altijd waarderen, lekker en leuk, wat wil je nog meer :j :~

@justahorse, jij hebt wel een hele geniale woonplaats voor in dit topic _O-
Eethen (NB)
Laatst bijgewerkt door hyppolyte op 25-01-10 14:18, in het totaal 1 keer bewerkt

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:17

Als iemand ooit perse iets moet hebben van makro of de sligro, kan ik dat altijd meebrengen en verzenden :j ben in bezit van beide pasjes

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:18

RoxyVip schreef:
Mayo schreef:
Bekertje slagroom uit het koelschap bij de supermarkt. Staat erop hoe het moet :D Zakje klopfix toevoegen (staat bij de zakjes vanillesuiker etc). Koelkast, klaar :)


Is 1 bekertje van 250 ml genoeg voor taart van diameter 24 cm?

:j Zeker wel, ik heb het gebruikt om tobleronemousse te maken en dat was voor een taart van 20x20 en ik had nog iets over, dus dat red je wel :)

hyppolyte

Berichten: 5912
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:20

Citaat:
Als iemand ooit perse iets moet hebben van makro of de sligro, kan ik dat altijd meebrengen en verzenden ben in bezit van beide pasjes

wilde ik ook nog voorstellen, maar om nou slagroom te verzenden vond ik niet zo heel handig. Het zou wel kunnen, maar het is toch etenswaar. Nu is het buiten wel goed weer om het koel te houden, maar het komt toch ook binnen te staan enzo.

Ik kan trouwens wel met de meeting volgende week wat spul meenemen, voor degenen die daar zijn, als iemand dat zou willen. Dan moet ik 's ochtends even die spullen bij de sligro/makro halen. Die flessen slagroom zijn toch 1,5 maand houdbaar ofzo. Qua prijs zal het trouwens niet echt megaveel schelen denk ik.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:23

Anc schreef:
Vraagje voor de Grolsh-taart:

Je had de letters uitgesneden?
Hoe heb je dat in hemelsnaam zo goed en zo in de Grolsh-stijl voor elkaar gekregen?

Ik gok op het logo vergroten, uitprinten en dan de letters uitknippen en als sjabloon gebruiken :) Tenminste zo heb ik het met m'n Heineken taart gedaan.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:25

Lielle wat leuk! Hoe heb je ze gemaakt? :)

justahorse

Berichten: 3017
Geregistreerd: 05-06-04
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:25

[quote="hyppolyte"
@justahorse, jij hebt wel een hele geniale woonplaats voor in dit topic _O-
Eethen (NB)[/quote]


Ja idd.

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:27

Anc schreef:
Vraagje voor de Grolsh-taart:

Je had de letters uitgesneden?
Hoe heb je dat in hemelsnaam zo goed en zo in de Grolsh-stijl voor elkaar gekregen?



Ik heb inderdaad het logo gegoogled, uitvergroot en geprint, dan uitgeknipt, op de marsepein liggen en snijden maar met een scherp mesje! Daarna heb ik nog glazuur donkergroen gekleurd en daarmee heb ik met een kwastje de schaduwen geschilderd op het logo :) Ik heb wel foto's van hoe ik het allemaal gemaakt heb, maar daar moet je dan nog ff op wachten!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:31

Foto's zouden super zijn en ik hoef de taart pas in maart te maken :')

Lielle

Berichten: 66266
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:32

Mayo schreef:
Lielle wat leuk! Hoe heb je ze gemaakt? :)

ik had vormpjes van hard plastic en gekleurde chocolate chips (groen, en twee soorten lichtbruin) meegenomen uit Amerika. Dan de chips smelten, en met een tandenstoker de accenten op het sneeuwmanhoofd ingevuld. Even hard laten worden en dan vullen met een andere kleur chocolade. De niet glimmende chocolaatjes heb ik op dezelfde manier gedaan, maar dan in een siliconenvorm van de Blokker.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:34

Wat leuk zeg!

hyppolyte

Berichten: 5912
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:40

zal wel een suffe vraag zijn, maar waarom glimmen die andere eigenlijk niet?

Lielle

Berichten: 66266
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 14:44

ik vermoed door de materiaal van de vorm. Dat was van dat beetje poreuze siliconen spul, de glimmende komen uit een hard plastic, zoiets als die blisterverpakkingen zeg maar.

ghisje
Berichten: 538
Geregistreerd: 05-06-03
Woonplaats: op de grens van het land

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 15:15

heb een vraagje tussendoor, volgende week is mijn moeder jarig en wil ik een stapeltaartje maken. Is het echt nodig om de taart te verstevigen, of is het als ik alle 2of3 de lagen bekleed met marsepein voldoende?
Maakte regelmatig 1 laags taarten, maar stapeltaartjes heb ik nog geen ervaring mee.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 15:15

Stapeltaarten moet je wel stutten (de onderste taart), anders gaat het geheel verzakken :)

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 15:16

wat voor boter gebruiken jullie voor botercreme, margarine of roomboter? en hoe zacht moet de boter zijn, had namelijk de vorige keer heel veel moeite met mixen, boter was denk ik 2u uit de koelkasrt

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 15:18

Ik gebruik ongezouten roomboter, dat vind ik het lekkerste (en minste botersmaak) om BC van te maken.

Ik snij het blok boter in blokjes en gooi het in een bakje op het aanrecht, uurtje later verwerk ik het :)

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 15:20

oke, want de vorige keer kon mn mixer het niet aan, begon te roken en er kwamen vonkjes uit :=

ghisje
Berichten: 538
Geregistreerd: 05-06-03
Woonplaats: op de grens van het land

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 15:22

oke, dan ga ik stutten, heb al chocosticks in huis gehaald kan ik die mooi gebruiken. Zou zonde zijn als het geheel instort

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 15:33

Kartonnetje ertussen is handig ook ;) Dus stutten, kartonnetje er bovenop dat iƩts kleiner is dan je boventaartje en dan het boventaartje erop.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 15:33

SaNNeS88 schreef:
oke, want de vorige keer kon mn mixer het niet aan, begon te roken en er kwamen vonkjes uit :=

:= Klinkt wel spectaculair :+

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 15:34

:))

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 16:27

Verona ik zou idd wel vanielle suiker in de slagroom doen! Anders is het zo zuur! En je kan er wel mee afsmeren hoor als je er maar klopfix doorhebt!

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-10 16:51

Zo...m'n eerste online bestelling is geplaatst en ik kom net weer van de ikea met de taartzaag, uitstekers, onderzetters en 2 rvs bolvormpjes :)

Vincentlover, ik wil ook wel graag zo'n stap voor stap beschrijving :j