koken maar caloriën ?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
HorsesWoman
Berichten: 2535
Geregistreerd: 05-01-08

koken maar caloriën ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-09 12:32

Hallo.

sorry als het hier niet goed staat.
Maar mijn vraag is,
als je iets verhit / rosterd, zonder olie/boter of wat dan ook er aan toe te voegen,
blijven de caloriën, vetten, Kcal toch het zelfde?

mvg
Sanne. :o

DDW1190

Berichten: 4838
Geregistreerd: 26-03-09

Re: koken maar caloriën ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:33

ik denk het wel, maar wat zou je willen koken dan?

Apple

Berichten: 76509
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:33

Dat zal eerder minder worden aangezien dan de eigen vetten uit het product komen.

verootjoo
Berichten: 37386
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:34

nee volgens mij niet.
Kaas bv krijgt meer calorieën als het gesmolten is, dacht ik.

HorsesWoman
Berichten: 2535
Geregistreerd: 05-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-09 12:34

uum, oke.
Het gaat om worteltjes. :+

malih

Berichten: 4668
Geregistreerd: 04-11-07
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:35

bij spek wel...atans, kan me niet voorstellen dat als je al het vet er uit bakt, er nog even veel calorieen in zitten.

malih

Berichten: 4668
Geregistreerd: 04-11-07
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:35

HorsesWoman schreef:
uum, oke.
Het gaat om worteltjes. :+


ben je bang dat je daar dik an word dan :O ?

Eleionomae

Berichten: 19647
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:36

Ja calorieen verbrand je niet door het koken. Wat in het product zit aan calo's veranderd niet tijdens het bereiden :)
En met spek smelt wel het vet, maar dan moet je het al zo bakken, dat het vet niet in contact kan blijven komen met het vlees..
Laatst bijgewerkt door Eleionomae op 15-06-09 12:37, in het totaal 1 keer bewerkt

HorsesWoman
Berichten: 2535
Geregistreerd: 05-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-09 12:36

malih schreef:
bij spek wel...atans, kan me niet voorstellen dat als je al het vet er uit bakt, er nog even veel calorieen in zitten.



Maar het word iig niet meer toch? :o

HorsesWoman
Berichten: 2535
Geregistreerd: 05-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-09 12:36

Oke bedankt voor het antwoord. :o

Apple

Berichten: 76509
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:36

verootjoo schreef:
nee volgens mij niet.
Kaas bv krijgt meer calorieën als het gesmolten is, dacht ik.


Welnee. Een tosti ham/kaas heeft minder calorieen dan een dubbele boterham ham/kaas. Gewoon omdat de vetten uit de kaas lopen.

Horseswoman? Worteltjes? Die kun je toch gewoon koken? Daar heb je toch helemaal geen vet bij nodig?

Eleionomae

Berichten: 19647
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:37

Apple schreef:
verootjoo schreef:
nee volgens mij niet.
Kaas bv krijgt meer calorieën als het gesmolten is, dacht ik.


Welnee. Een tosti ham/kaas heeft minder calorieen dan een dubbele boterham ham/kaas. Gewoon omdat de vetten uit de kaas lopen.

Horseswoman? Worteltjes? Die kun je toch gewoon koken? Daar heb je toch helemaal geen vet bij nodig?



maar de vetten van je kaas komen wel in je brood terecht dus je eet alsnog even veel calorieen lijkt mij..

Apple

Berichten: 76509
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:38

Frouk schreef:
Ja calorieen verbrand je niet door het koken. Wat in het product zit aan calo's veranderd niet tijdens het bereiden :)


Als je bijvoorbeeld kippenpoten in een ovenschaal bereid zonder toegevoegde vetten dan loopt het eigen vet uit de kip vandaan, hetzelfde met lamskarbo's, speklapjes etc.etc.etc. Kijk voor de lol maar eens wat een hoeveelheid vet er dan achter blijft in de ovenschaal.

Frouk, heb jij dan nooit dat de vetten uit de kaas ook een andere kant op lopen je tostiapparaat uit? Of achterblijven in je servetje?

Annn

Berichten: 11531
Geregistreerd: 15-04-06
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:39

Meeste vetten gaan er bij mij uit, heel het tosti ijzer zit dan onder :P
Volgens mij blijft alles gewoon hetzelfde als je er niets aan toevoegt :)

Eleionomae

Berichten: 19647
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:39

haha nee, ik heb nooit last van vetten op mn bord of tosti ijzer.. Vlees is indd alleen magerder te bakken als je het vet weg kan laten vloeien. maar in een gewone pan lukt je dat niet, dan moet je al gaan grillen :)

verootjoo
Berichten: 37386
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:41

Apple schreef:
verootjoo schreef:
nee volgens mij niet.
Kaas bv krijgt meer calorieën als het gesmolten is, dacht ik.


Welnee. Een tosti ham/kaas heeft minder calorieen dan een dubbele boterham ham/kaas. Gewoon omdat de vetten uit de kaas lopen.


Ah ok. Ik heb dat ooit gehoord. Maar ik hou me er niet zo mee bezig, met calorieën eerlijk gezegd.

Apple

Berichten: 76509
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:41

Als je helemaal geen vet toe voegt dan hou je toch nog steeds vet over in de pan? Dat is dan toch vet wat je niet binnen krijgt? En wat je niet binnenkrijgt ben je ook kwijt aan calorieën.

HorsesWoman
Berichten: 2535
Geregistreerd: 05-01-08

Re: koken maar caloriën ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-09 12:45

Ik houd niet van gekookte worteltjes,
ik rooster ze altijd. :+
Maar was je vlees ofzo bakt,
dan bak je idd toch dat vet weg.
En als je kaas smelt, loopt een beetje vet er ook meestal uit.

Eleionomae

Berichten: 19647
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 12:46

Apple schreef:
Als je helemaal geen vet toe voegt dan hou je toch nog steeds vet over in de pan? Dat is dan toch vet wat je niet binnen krijgt? En wat je niet binnenkrijgt ben je ook kwijt aan calorieën.


maarja een deel van dat vet trekt toch weer in het vlees.. anders zou je vlees enorm droog worden.

Agh ik maak me er verder ook niet zo druk om :+ ik grill meestal mn vlees en als het echt heel vet is snij ik van te voren de grootste randen er al vanaf, zodat ik iig nog een klein beetje over hou voor de smaak en de structuur van mn vlees :)

HorsesWoman
Berichten: 2535
Geregistreerd: 05-01-08

Re: koken maar caloriën ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-09 12:48

Ik doe bijna al mijn eten tussen het tosti ijzer. :+

Anoniem

Re: koken maar caloriën ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 13:57

[MW] > [VT]

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-09 14:02

verootjoo schreef:
nee volgens mij niet.
Kaas bv krijgt meer calorieën als het gesmolten is, dacht ik.


complete onzin; je voegt toch niets toe aan het product? de samenstelling blijft toch gelijk, alleen de vorm niet?

batje

Berichten: 10585
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-09 16:20

benangelique schreef:
verootjoo schreef:
nee volgens mij niet.
Kaas bv krijgt meer calorieën als het gesmolten is, dacht ik.


complete onzin; je voegt toch niets toe aan het product? de samenstelling blijft toch gelijk, alleen de vorm niet?

Ik dacht ook dat het onzin is, maar de vetten uit gesmolten kaas zijn blijkbaar makkelijker op te nemen. Er zitten dus niet meer calorieen of vet in, maar je lichaam haalt er wel meer uit.

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: koken maar caloriën ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-09 22:03

dat zou wel kunnen batje. niet meer kcal dus, maar meer opname van.

F_Orumster

Berichten: 15736
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-09 14:52

HorsesWoman schreef:
Ik houd niet van gekookte worteltjes,
ik rooster ze altijd. :+
Maar was je vlees ofzo bakt,
dan bak je idd toch dat vet weg.
En als je kaas smelt, loopt een beetje vet er ook meestal uit.

ik vind gekookte wortels ook saai, maar als je ze nog even in een koeken/wokpan gooit, met wat van het kookvocht en 2el honing (voor 4 pers) en dan geroosterde sesamzaadjes erover strooien.