mootjah schreef:Jaa echt? daar heb ik echt nog nooit van gehoord! wat is dan het verschil met bak&braad boter, en boter voor op je brood en speciaal om caken mee te bakken?
Halvarine is voor op brood, niet geschikt voor cakes en bakken, bevat daar teveel water voor, waardoor het niet heet wordt (probeer maar eens ee nbiefstuk in halvarine te bakken, dan moet hij minstens 20 minuten in de pan liggen om hem te laten schroeien *spreekt uit ervaring*)
Bak en braad is vloeibaar en is inderdaad bewerkt om bijv. niet aan te bakken bij het bakken (wordt niet bruin, zoals boter en kan niet aanbranden).
Roomboter kan je ook in de pan gooien om te bakken (word dan wel bruin) of op brood doen, bevat dierlijke vetten. Kan ook in de cake.
Margarine bevat plantaardige vetten, kan ook op brood, in cakes en gebruikt worden om te bakken.
Kortom, op halvarine na kan alles in de cake
Of de brownies in dit geval.
Enneh, eet smakelijk