vloeibaar of vast?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
valine

Berichten: 1209
Geregistreerd: 13-09-05
Woonplaats: 1724

vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-05-09 10:58

Haai...

ik sta op het punt om brownies te gaan bakken,maar nu kom ik er achter dat ik de boter (margarine) vergeten ben mee te nemen uit de winkel.
Ik heb alleen maar croma en broodboter en vloeibare bakboter (voor bakken,braden en koken) in huis. Kan ik één van die 3 ook gebruiken voor het bakken van de brownies?
Op de verpakking staat: 50gr boter of 50ml vloeibare boter...

Tja,sorry,ben nou eenmaal niet zo'n keukenprincesje :D

Icecrystal

Berichten: 3495
Geregistreerd: 28-09-04
Woonplaats: Spaarndam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 10:59

Ik heb wel eens broodboter gebruikt! Kan prima!
Die vloeibare bakboter zou ik maar niet doen als ik jou was :=

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:00

ik blijf het maar een raar idee vinden maar je kunt dus wel vloeibare boter gebruiken (zeker als het ook op verpakking staat)

bij mij stond wel iets van 100 gr vast is 11 eetlepels vloeibaar.

zij

Berichten: 3390
Geregistreerd: 27-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:02

het kan idd wel, maar ik vind zelf vloeibare boter in cake minder lekker. brownies is misschien anders? en als het op de verpakking staat... waarom niet dan?

stuur je een stukje deze kant op? heb wel zin in brownies :Y) :D

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:03

Ik heb het 1x geprobeerd met vloeibaar en dat mislukte vreselijk. Weet alleen niet of het ook echt daar aan lag...
Ik gebruik altijd vast als ik iets bak.

Anoniem

Re: vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:04

Maar mocht je het met vloeibaar maken dan wil ik me overigens best opofferen om te proeven of het goed gelukt is hoor :D

geerke

Berichten: 31213
Geregistreerd: 06-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:05

gewone roomboter is beter....in vloeibare boter zitten allemaal chemische toevoegingen die het bakproces kunnen beinvloeden.

Noeps
Berichten: 17028
Geregistreerd: 19-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:06

Ja hoor vloeibare boter kan prima! Doen wij eigenlijk altijd :)

Icecrystal

Berichten: 3495
Geregistreerd: 28-09-04
Woonplaats: Spaarndam

Re: vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:09

Jaa echt? daar heb ik echt nog nooit van gehoord! wat is dan het verschil met bak&braad boter, en boter voor op je brood en speciaal om caken mee te bakken?

_pauline_
Berichten: 1612
Geregistreerd: 11-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:12

Plien91 schreef:
Ja hoor vloeibare boter kan prima! Doen wij eigenlijk altijd :)


Doe ik ook altijd. Vind ik veel handiger en het smaakt prima.

valine

Berichten: 1209
Geregistreerd: 13-09-05
Woonplaats: 1724

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-05-09 11:12

hmz... het staat ook op de verpakking van de vloeibare boter dat het ook bruikbaar is voor het bakken van cake's enzo...
ga het maar met vloeibare boter proberen...

_pauline_
Berichten: 1612
Geregistreerd: 11-08-06

Re: vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:14

Ik vind het super lekker ermee hoor. Gooi er meestal nog een scheut extra tegenaan. 'T zelfde met water, doe ik ook altijd wat meer van. Ietsjes hoor, niet te veel.

valine

Berichten: 1209
Geregistreerd: 13-09-05
Woonplaats: 1724

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-05-09 11:21

ben ik net heftig aan het mixen,,,vliegt m'n mixer in de fik |o
nouja.. het staat in de oven,ben benieuwd hoe het gaat smaken.... :~

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:29

is het serieus in fik gevlogen :oo

valine

Berichten: 1209
Geregistreerd: 13-09-05
Woonplaats: 1724

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-05-09 11:50

jep.. de rook kwam er vanaf en hij stonk behoorlijk naar smeulend plastic... ;(

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:53

Tjeee hoe oud was dat mixer wel niet?
Wel eng :\

Suzann3
Berichten: 962
Geregistreerd: 08-10-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:54

Wow. Mee uitkijken dan Valine!


Ik eet zelf liever baksels met echte roomboter, maar het hangt van je eigen voorkeur af. Dus heel veel brownies bakken en maar proeven wat je het best vind smaken ;)

zij

Berichten: 3390
Geregistreerd: 27-04-09

Re: vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 11:56

jeetje, tzit je niet mee dan... zo had ik laatst een frituurpan met vonken. die is mooi snel uit gegaan en weg gedaan :P

valine

Berichten: 1209
Geregistreerd: 13-09-05
Woonplaats: 1724

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-05-09 12:49

de mixer is pas 1 jaar oud,maar hij ligt nu in de vuilnisbak.
De brownies smaken idd lekkerder met roomboter dan met vloeibare boter,maar evengoed gaan de brownies vandaagnog op hoor (ben er al hard mee bezig) :9

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-09 14:44

oehh kun je er eentje opsturen naar mij? :D
zit er geen garantie meer op dat mixer??

Leonie
Berichten: 2046
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Wechel (Antwerpen!!)

Re: vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-09 06:58

Het is wel wat laat, maar brownies met neutrale, plantaardige olie gaat ook. Ik heb hier nog een recept voor vegan brownies (ook koemelk- en sojavrij)

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: vloeibaar of vast?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-09 20:33

Leonie, wat is data nou :+ wel vermeldden dat je een recept hebt, maar het dan niet plaatsen... foei ;)

oftewel: ik zou hel graag dat recept weten :D

Leonie
Berichten: 2046
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Wechel (Antwerpen!!)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-09 22:00

Alsjeblieft. ;)

170 g bloem
45 g cacaopoeder
¾ tl bakpoeder
150 g rietsuiker
¾ tl vanillesuiker
¼ tl zout
40 g bittere chocolade
30 g noten, naar keuze
150 ml water
50 ml koolzaadolie

Verwarm de oven voor op 175°C.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao in een diepe kom. Meng de suiker en het zout er onder.
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Hak de noten in stukjes. Doe beide samen met het water en de olie bij de droge ingrediënten en meng goed.
Bekleed de vorm met bakpapier en verdeel het browniedeeg er over. Zet het 35 à 40 minuten in het midden van de oven. Test met een tandenstoker of de binnenkant droog is, hij mag nog wel een beetje vochtig zijn.
Haal uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster. Snijd de koek in gelijke vierkantjes en serveer lauw of koud. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.

secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-09 22:14

mootjah schreef:
Jaa echt? daar heb ik echt nog nooit van gehoord! wat is dan het verschil met bak&braad boter, en boter voor op je brood en speciaal om caken mee te bakken?


Halvarine is voor op brood, niet geschikt voor cakes en bakken, bevat daar teveel water voor, waardoor het niet heet wordt (probeer maar eens ee nbiefstuk in halvarine te bakken, dan moet hij minstens 20 minuten in de pan liggen om hem te laten schroeien *spreekt uit ervaring*)
Bak en braad is vloeibaar en is inderdaad bewerkt om bijv. niet aan te bakken bij het bakken (wordt niet bruin, zoals boter en kan niet aanbranden).
Roomboter kan je ook in de pan gooien om te bakken (word dan wel bruin) of op brood doen, bevat dierlijke vetten. Kan ook in de cake.
Margarine bevat plantaardige vetten, kan ook op brood, in cakes en gebruikt worden om te bakken.

Kortom, op halvarine na kan alles in de cake ;) Of de brownies in dit geval.
Enneh, eet smakelijk ;)