Kan je een vierjarige kip nog opeten? Het zou zijn om in vol-au-vent (kippenragout) te verwerken? Of is dat nou echt te oud?
Brainless
Berichten: 30425
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen
Geplaatst: 22-05-09 20:01
Nee hoor is niet te oud. Wel zijn ze wat taaier (maar ze hebben wel meer smaak), en moet je ze wat langer laten sudderen/koken. Het lekkerste zijn ze in de soep en ragout.
Annesneisje
Berichten: 331
Geregistreerd: 25-11-07
Woonplaats: Lichtervelde, België
Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-09 20:02
Dank je, Hoe lang zou ik zo'n oude kip moeten laten opstaan, denk je (zo ongeveer)?
Weet ik niet, ik kan het morgen aan mijn oma vragen. Die kookt ze altijd.
Brainless
Berichten: 30425
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen
Geplaatst: 23-05-09 23:01
Ik heb het aan mijn oma gevraagd, en zij laat ze 45-60 min sudderen/koken (totdat het vlees loslaat van het bot).
Annesneisje
Berichten: 331
Geregistreerd: 25-11-07
Woonplaats: Lichtervelde, België
Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-09 19:36
Bedankt, ik heb de kip wel 3 uur laten koken... (ahum) en heb er kippenragout en soep van gemaakt. Helaas was mijn receptje toch dat niet en is de ragout niet zo goed gelukt. Het kippevlees zelf was een beetje droog en taai, maar wel erg lekker van smaak.
Het klopt dat aan oude scharrel kippen, die gewoon te eten krijgen, veel meer smaak zit dan aan het witte kuikenvlees wat je in de winkel koopt. Het vlees is ook donkerder.