Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird
En ik was het helemaal vergeten te vragen.. domdomdom..
Citaat:yoghurtcake !
oven voorverwarmen op 180°
cakevorm goed invetten en bestrooien met paneermeel (zeker doen ! dit is een smeuïge cake, en zonder paneermeel is die echt haast niet uit de vorm te krijgen)
men neme: 1 bakje yoghurt: gewoon witte natuuryoghurt, als je uit een grote pot neemt, schep je ongeveer 125 gram uit (= inhoud meeste kleine potjes), da's dan voor 1 cake
Hou de maat of het potje van je yoghurt, dat wordt je "maatbeker" voor alle andere ingrediënten (er wordt nl. niks gewogen)
dus je doet in een grote mengkom:
* 1 potje yoghurt
* 1,5 potje suiker
* 1 potje plantaardige olie (geschikt voor warme bereidingen en neutraal van smaak, dus best maïsolie of zonnebloemolie)
* 3 potjes zelfrijzende bloem
* 1 zakje vanillesuiker
* als je fruit toevoegt (appelschijfjes of ananasstukjes bijvoorbeeld), voeg je ook best wat bakpoeder toe
* 3 of 4 eierdooiers (3 indien groot ei, 4 voor kleine eitjes), de witten apart houden
alle ingrediënten onder mekaar roeren, eiwitten opkloppen en onder scheppen, deeg in de vorm en afbakken in een 45 à 60 min. (je moet het een beetje in de gaten houden: is de binnenkant nog erg nat als je er in prikt maar wordt de buitenkant snel bruin, dan uiteraard graden wat minder ... )
de cake blijft echt héél vers en zacht door de olie ipv boter, en is zo zelfs nog min of meer "verantwoord"
Ik heb die al honderden keren gebakken, met allerlei varianten (zeste door het deeg en citroenglazuur er op, kokos in het deeg en chocoladeglazuur bovenop, etc etc) en die is echt nog noooooit mislukt.
dus: succes en smakelijk