Ik weet niet of je van pasta houdt?
Het volgende recept valt bij mij en de mensen met wie ik het inmiddels gegeten heb, erg in de smaak, en kan eigenlijk niet mislukken!
Het heet bij ons in de wandelgangen al "snelle pasta" want het is ook nog eens zo klaar.
Je hebt nodig:
pasta (het originele recept is met fusilini, maar het kan echt met elke pasta, alleen vind ik zelf spaghetti en tagliatelle niet heel geschikt).
Beetje rozemarijn
spekjes
kerstomaatjes
rucola
(teentje knoflook).
geraspte (parmezaanse) kaas
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking, maar strooi in je kookwater wat rozemarijn.
Halveer ondertussen de tomaatjes, snijdt de rucola in stukjes van ong. 3 cm (of minder fijn, als je van langere slierten houdt, of fijner, als je daar juist niet van houdt).
Bak de spekjes uit en voeg evt. naar smaak een teentje knoflook toe.
Als de pasta bijna klaar is, laat je de tomaatjes even meewarmen met de spekjes.
Giet de pasta af, voeg een scheutje olijfolie toe, roer de spekjes en de tomaatjes door de pasta en daarna (vlak voor het serveren) de rucolo.
Breng op smaak met peper en zout.
Op het bord bestrooien met geraspte parmezaanse kaas.