Leuk en lekker recept gezocht

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
blackstar

Berichten: 3267
Geregistreerd: 03-10-04

Leuk en lekker recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-05-09 08:17

Om even met de deur in huis te vallen.

Morgen komt mijn broer eten en heeft nogal veel te vertellen. Dus onder het mom ik ben in de buurt morgen, kan ik mee-eten. Uiteraard kan dan, maar ben een beetje inspiratieloos.
Ik ben geen keukenwonder, maar wil wel iets lekkers en niet al te zwaar op de maag klaar maken.

Hebben jullie ideeen??

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-05-09 08:21


Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Leuk en lekker recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-05-09 09:22


Marije_jiplover

Berichten: 26829
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Re: Leuk en lekker recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-09 09:38

Ik weet niet of je van pasta houdt?
Het volgende recept valt bij mij en de mensen met wie ik het inmiddels gegeten heb, erg in de smaak, en kan eigenlijk niet mislukken!

Het heet bij ons in de wandelgangen al "snelle pasta" want het is ook nog eens zo klaar.

Je hebt nodig:
pasta (het originele recept is met fusilini, maar het kan echt met elke pasta, alleen vind ik zelf spaghetti en tagliatelle niet heel geschikt).
Beetje rozemarijn
spekjes
kerstomaatjes
rucola
(teentje knoflook).
geraspte (parmezaanse) kaas


Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking, maar strooi in je kookwater wat rozemarijn.
Halveer ondertussen de tomaatjes, snijdt de rucola in stukjes van ong. 3 cm (of minder fijn, als je van langere slierten houdt, of fijner, als je daar juist niet van houdt).
Bak de spekjes uit en voeg evt. naar smaak een teentje knoflook toe.
Als de pasta bijna klaar is, laat je de tomaatjes even meewarmen met de spekjes.
Giet de pasta af, voeg een scheutje olijfolie toe, roer de spekjes en de tomaatjes door de pasta en daarna (vlak voor het serveren) de rucolo.
Breng op smaak met peper en zout.
Op het bord bestrooien met geraspte parmezaanse kaas.