5 uien
pond (runder)gehakt
kleine fles ketchup
gehaktkruiden (zonder paneermeel)
ketjap manis
2 á 3 eetlepels bloem of zelfrijzend bakmeel
en pasta natuurlijk (ik neem volkoren spagetti)
(hoeveelheden zijn voor 4 á 5 personen)
Snij de uien in stukjes, fruit ze in de bakpan en laat ze daarna op een heel laag vuurtje 1,5 á 2 uur lang stoven zodat ze mooi zacht en geel worden.
Bak het gehakt rul met de gehaktkruiden. Strooi 2 á 3 eetlepels bloem erover en bak even mee. Voeg daarna de kleine fles ketchup toe en giet net zoveel water erbij (goed doorroeren) tot je een mooie zachte saus hebt. Als laatste de uien en de ketjap manis toevoegen aan de saus.
Voor een gezond tintje: lekker met een gemengde salade van ijsbergsla, komkommer en tomaat

Is alleen fruiten niet voldoende?