Lamsracks

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
HindaFree

Berichten: 3288
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: Hoogwoud (WF-N-Holland)

Lamsracks

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-09 12:08

wie weet hier een lekker recept voor?

het gaat dus om deze:Afbeelding


en niet die anderen

_Nadia_

Berichten: 2806
Geregistreerd: 06-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-09 12:17

Lekker met wat rozemarijn en knoflook in de oven tot het mooi rose is, een muntsausje erbij en smullen maar.

HindaFree

Berichten: 3288
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: Hoogwoud (WF-N-Holland)

Re: Lamsracks

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-09 12:18

klinkt lekker maar weet je ook hoe warm de oven moet enz?

_Nadia_

Berichten: 2806
Geregistreerd: 06-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-09 13:23

Ik gooi m altijd op 160 graden en dan 40 minuten. Dan is hij nog lekker rose van binnen.

Voor de muntsaus gebruik ik dit recept:
Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 2 theelepels verse muntblaadjes (heel fijngehakt)
- 1 theelepel poedersuiker (gezeefd)
- 5 cl azijn
- 5 cl mineraalwater
Bereidingswijze
Roer de gezeefde poedersuiker door de muntblaadjes en voeg geleidelijk de azijn en het water toe. Gebruik eventueel wat meer water als u de saus wat te sterk van smaak vindt. Laat de saus ongeveer 3 uur op een koele plaats trekken.

Deze saus is erg lekker bij gebraden wild of lamsvlees.

HindaFree

Berichten: 3288
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: Hoogwoud (WF-N-Holland)

Re: Lamsracks

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-09 13:25

klinkt lekker :D alleen jammer dat moeders pas om 5 uur thuis komt... dus voor die tijd geen spullen om saus te maken :(

Antheman

Berichten: 11857
Geregistreerd: 08-02-04
Woonplaats: bij de plas

Re: Lamsracks

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-09 20:10

eerst even aanbakken in de pan, en dan langzaam, op een lage temperatuur een poosje, ong 40 minuten, in de oven doen.

Jellie

Berichten: 10283
Geregistreerd: 11-07-03

Re: Lamsracks

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-09 20:19

Oh heerlijk ik heb t een tijdje terug ook gemaakt met tijm en honing.. en t hoefde maar 20 minuten in de oven. Zal eens kijken of ik t recept nog kan vinden.

Corelli

Berichten: 10042
Geregistreerd: 23-07-06
Woonplaats: Deventer

Re: Lamsracks

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-09 10:24

Echt heel mooi en lekker vlees dus vooral niet te gaar laten worden :n Mooi rose houden, zoals al gezegd is :j

Zelf eet ik het "altijd" (zo vaak eet ik het niet :+) met een honing-thijm sausje :9