Eenvoudige forel ?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Eenvoudige forel ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-02-09 18:50

Ik had al een tijdje nog een paar forellen in de vriezer die nu dus liggen te ontdooien.
Heeft iemand een idee hoe deze op een eenvoudige manier te bereiden ? Het hoeft dus geen culinair hoogstandje te worden.
Iets van in een braadpan of in folie garen in de oven ?

M_i_R

Berichten: 3625
Geregistreerd: 24-10-06
Woonplaats: Grunn

Re: Eenvoudige forel ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-09 18:53

citroenschijfjes en viskruiden/dille erin, zout en peper en dan lekker in folie in de oven .... Krijg spontaan trek, en k heb net gegeten :) Eet smakelijk!

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-02-09 18:58

Geen olie of boter er bij ? En hoe lang en heet ongeveer ?
Ik maak zelden vis klaar, vandaar.

M_i_R

Berichten: 3625
Geregistreerd: 24-10-06
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-09 19:03

Je kan het folie een beetje invetten om te voorkomen dat het huidje van de forel er aan vast blijft plakken. Ik doe ze altijd op zo'n 200 graden 20/30 minuten in de oven, afhankelijk van het formaat. Ook lekker: Scheutje witte wijn er bij-in :) Over het algemeen komt er genoeg vocht vrij om te voorkomen dat de vis aan het folie vast gaat zitten, zonder boter btw.

Antheman

Berichten: 11857
Geregistreerd: 08-02-04
Woonplaats: bij de plas

Re: Eenvoudige forel ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-09 19:06

Ik vind gebakken t lekkerst...

Daarna wat citroen en kruiden naar smaak toevoegen.

oomens

Berichten: 8812
Geregistreerd: 12-04-07
Woonplaats: 's-Gravenhage

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-09 19:11

Wij wikkelen ze vaak in met ontbijtspek, en doen ze daarna in een 'visklem' (heet dat zo?) op de barbecue. Op je bord kan er eventueel nog een beetje citroensap overheen.
Ik denk dat dit ook wel in de oven zou moeten kunnen.

P.S. Bij forel moet je trouwens de kop niet zomaar weggooien. De 'wangetjes' zijn de lekkerste stukjes van de vis en daar werd bij ons altijd ruzie om gemaakt.