Wie heeft ervaring met stevia (honingkruid)?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
soesita

Berichten: 5410
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Wie heeft ervaring met stevia (honingkruid)?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-02-09 14:45

Heeft iemand van jullie kookervaring met stevia (Stevia Rebaudiana)? Ik heb er sinds kort van gehoord en het lijkt me wel wat om het tenminste gedeeltelijk als zoetstof te gebruiken. Bijvoorbeeld in de thee en zo. Maar de dosering ervan schijnt niet zo eenvoudig te zijn.
Heeft er iemand al eens mee geexperimenteerd?

ijspeert

Berichten: 939
Geregistreerd: 09-04-03
Woonplaats: Overal ter wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-09 16:32

Ik heb stevia geprobeerd.
Het is inderdaad erg zoet.
Maar met bakken lukte het niet,kleeg niet de goede verhouding te pakken.
In de thee kan je minder dan een mespuntje gebruiken,maar ik vind je proeft het pas later dat het zoet is ,niet zoals suiker dat je lekkere zoete thee hebt.
Maar met vertraging.
Dus ik gebruik weer gewoon suiker.
Bak erg veel maar doe gewoon overal minder suiker in :o

Het is echt een zoetje waar je aan moet wennen.
Mijn kinderen vonden het niks