Puree

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ilovehorsesx

Berichten: 228
Geregistreerd: 28-01-09
Woonplaats: België

Puree

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-02-09 18:13

Wanneer je puree maakt, doe je dan boter er in of niet?

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 18:32

Ja wel doen en naderhand ook een eitje erdoorheen roeren, maakt het luchtiger en smakelijker

madeliefw

Berichten: 2699
Geregistreerd: 14-10-05

Re: Puree

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 20:00

en na dat eitje erdoorheen nog even in de oven? Of rauw ei?
Ik doe altijd klein beetje melk ipv boter en ei.

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 20:17

Gewoon rauw eitje erdoorheens slaan zodat het lekker luchtig en romig wordt, ei gaart vanzelf door de temperatuur

Brittol

Berichten: 5499
Geregistreerd: 05-01-05
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 20:18

Ik doe er ook altijd een scheut melk doorheen ipv boter of ei. Maakt het lekker romig. :j

Britt

Berichten: 19007
Geregistreerd: 18-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 20:19

Wij doen altijd klontje boter en scheutje melk, dan wordt ie ook goed :j
Die van t ei kende ik nog niet!

Claire__

Berichten: 575
Geregistreerd: 13-05-06
Woonplaats: limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 20:31

Wij doen altijd een scheut melk erin, geen boter of ei. :j

HindaFree

Berichten: 3288
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: Hoogwoud (WF-N-Holland)

Re: Puree

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 20:32

wij boter en melk maar dat van dat ei klinkt ook wel goed :)

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 20:50

Gekookte melk, boter en dat ei is echt overheerlijk..

Manou

Berichten: 3408
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 22:42

Ik heb laatst geleerd dat puree van melk erg flauw wordt en dat wat kookvocht en boter voor de smaak beter is. Het was inderdaad erg lekkere puree.

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-09 09:43

Ik doe er nooit boter in, dat vind ik aleen lekker als het roomboter is en die heb ik nooit in huis :)) . Margarine heb ik trouwens ook bijna nooit.

Als het te droog dreigt te worden doe ik er een plakje kaas doorheen, evt. van dat slankie-kaasspul, of wat halfvette crème fraîche. Boursin of iets dergelijks kan ook. Maar ik gebruik ook vaak een scheutje melk en gewoon kookvocht, eventueel op smaak gebracht met wat bouillon. Het ligt er aan waarvoor de purée bestemd is en hoe de aardappelen uitvallen.

Heel soms doe ik er wat vet van 'magere' uitgebakken spekjes doorheen, maar bij mij zit zoiets gelijk op mijn heupen :Y) , terwijl je er bij mijn ventje uiteraard nooit iets van terugziet :)) .

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-09 09:46

Gwen boter is roomboter de rest is wagensmeer :D :D

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-09 09:52

Ik vermoed dat dat qua smaak aardig in de buurt komt, ja :)) , al heb ik nooit een vergelijkend warenonderzoek gedaan. *Stelt zich voor dat ze wagensmeer in het bakje becel van vriendlief stopt*

Een ei door de purée heb ik nog nooit gedaan, dat zal ik ook eens proberen :j .

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 136394
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-09 11:34

Echwel schreef:
Gwen boter is roomboter de rest is wagensmeer :D :D


Juist. Zo is het, en niet anders :D

Ik maak de puree altijd aan met een scheutje melk en wat nootmuskaat.
Dan in een ovenschaal doen en een beetje paneermeel erop, en daarop doe ik wat hele kleine klontjes (of eigenlijk meer snippers) roomboter. Dan nog even kort onder de grill en dan heb je een mooie puree met een krokant korstje erop :)

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-09 12:19

Nootmuskaat doe ik er ook altijd doorheen, maar het is lang geleden dat ik het met paneermeel heb gedaan :)* .

Cyrilletje

Berichten: 2189
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: achterhoek

Re: Puree

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-09 13:00

Zout, peper, nootmuskaat een klein kopje kookvocht (ik kook de aardappels in water met een bouillonblokje) een grote kop warme melk en een beetje olijfolie of creme fraiche en soms wat mosterd of geraspte kaas. En dan stampen maar. :j
Wij doen hier in huis niet aan de lijn. :D ;)