Maar ik ben weleens benieuwd welke kazen nog meer lekker zijn die wij niet kennen. Dus eigenlijk de wat meer onbekendere (stink) kazen.
Brie, Camembert en dergelijke zijn niet de kazen waar ik naar zoek hoewel met de Camembert er ook nog heel veel bijzondere en lekkere soorten zijn (waaronder de boeren camembert die bijna uit elkaar valt)
Gisteren heb ik een heerlijke extra belegen kaas gegeten van een Jersey koe en die was ook nog eens biologisch. Erg lekker, erg machtig maar die komt volgende week zeker weer op tafel

Munsterkaas de Gerome, de echte stinkkaas maar zo lekker! Is ons al bekend.
Tete de Moine = wat beleger en zachter maar ook erg lekker. Maar die kennen we nu ondertussen ook wel.
Wie kan mij helpen en vooral ook je voorstel van de kaas duidelijk omschrijven? Ik weet dat het niet makkelijk is maar iemand die veel kazen eet kan dat wel, dat weet ik zeker.
Ik kom regelmatig bij de kaasboer maar ik vind het een beetje A-sociaal om in die winkels vele kazen te gaan proeven. Proeven doe ik altijd wel maar er staan meerdere klanten in die winkel.
Deze twee kaasboeren geven mij ook regelmatig advies en komen met leuke ideetjes (waaronder die Jersey biologisch kaas)De tips hoeven trouwens niet alleen maar biologische kaas zijn.
Alvast super bedankt!
Het is in ieder geval een harde Spaanse schapenkaas, qua smaak wel een beetje te vergelijken met Pecorino, maar wat minder zout. Het wordt vaak gegeten met dulce de membrillo, kweeperengelei, en vooral de combinatie van de kaas met die zoetigheid is heerlijk! 
Zydeco jij kan de kaas wel heeeeel mooi omschrijven (voor tv reclame!)
Magor doet het altijd goed, Bleu Stilton, die is het lekkerste als er ook port in zit (zetten ze de fles op z'n kop in een gat en dan trekt ie langzaam door de kaas) en Brin de Paille (vooral de koelkast gaat er lekker van ruiken) zijn zo de eerste die in me op komen.........
