gepikt van smaken verschillen, maar volgens mij erg lekker
Notentaart
Ingrediënten:
350 gram bloem
300 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
225 gram zachte boter
een scheut vloeibare honing
125 milliliter slagroom
300 gram noten, 2/3 deel gemengd, 1/3 deel walnoot
Bereidingswijze:
De bloem, de helft van de suiker, vanillesuiker, 1 ei en de boter roeren, mengen en kneden tot een mooie deegbal.
2/3 deel van het deeg uitrollen en plat maken tot een grote ronde lap.
De lap in een ingevette springvorm leggen en goed aanduwen.
Zet de springvorm tot verder gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de andere helft van de suiker in een steelpannetje.
Als de suiker gesmolten is kan de slagroom erbij, dat moet scheutje voor scheutje, want het kan erg gaan sissen en opwellen.
Dan gaan de noten erbij. Roer het geheel goed door.
Doe de noten karamelsaus in de springvorm.
Rol het laatste deel van het deeg uit en leg dit op het notenmengsel, zodat de noten niet meer zichtbaar zijn.
Kluts het ei en smeer hier de bovenkant van de taart mee in.
Dan moet de taart 40 minuten in de oven.
De taart moet een beetje afgekoeld zijn voordat 'ie in punten gesneden kan worden, want anders loopt alle karamel eruit.
Hij is erg lekker met wat slagroom.
www.net5.nl