Help! Hoe chinees ei maken?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Vedette

Berichten: 513
Geregistreerd: 01-08-05
Woonplaats: Vianen

Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-10-08 16:30

Hallo bokkers!

Als je bij de Chinees nasi besteld krijg je naast het plakje ham, ook altijd zo'n lekker gebakken(?) ei erbij. Met dat wit zo helemaal om de dooier heen.
Hebben jullie de manier om dat thuis ook te kunnen maken? Bedankt!

Nibbit

Berichten: 10665
Geregistreerd: 03-06-05

Re: Help! Hoe chinees ei?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 16:30

Volgens mij koken ze dat in water ofzo

_merel_

Berichten: 1892
Geregistreerd: 26-05-06
Woonplaats: Vosmer

Re: Help! Hoe chinees ei?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 16:31

in een pan bakken met de deksel erop! het ei niet uitspreiden maar gwoon in een hete pan laten vallen! gelijk de deksel erop en tadaa! owjah en niet om en om bakken he!

frankiej
Berichten: 4151
Geregistreerd: 02-06-07

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 16:32

idd in water koken (zonder schaal dan he)

Maaaike

Berichten: 2051
Geregistreerd: 15-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 16:33

Laatst bijgewerkt door Maaaike op 11-10-08 16:34, in het totaal 1 keer bewerkt

Fantast

Berichten: 1494
Geregistreerd: 17-04-06
Woonplaats: Bolsward

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 16:34

Ik heb bij een chinees gewerkt, en het ei word inderdaad gekookt.

inge81

Berichten: 3170
Geregistreerd: 11-07-05
Woonplaats: in d'n bergh

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 16:38

in water koken is pocheren van een ei en ziet er ongeveer zo uit

Afbeelding
Benodigdheden voor 4 stuks

4 Kakelverse eieren (maximum 6 dagen oud, anders wordt het eiwit te vloeibaar)
1/2 glas alcoholazijn
1 brede kookpot, minstens 10 cm hoog
2 kommen met koud water
Water
Bereidingswijze

Doe water in kookpot (hoeveelheid : tot een rauw ei volledig onderstaat)
Giet er de azijn bij
Laat aan de kook komen
Breek elk ei in een kopje (met oortje). (4 eieren, 4 kopjes) Uiteraard mag de dooier niet breken
Als het water kookt, met een spatel in het water roeren tot er zich een draaikolk vormt. Stop een kopje met ei tot in het kokende water en laat het ei in het midden, in dat draaikolkje, glijden.
Geef weer een draaiende beweging aan het water en zo verder tot alle eieren in het water liggen.
Snel werken is wel de boodschap
Na ongeveer 2,5 tot 3 minuten is het ei gaar genoeg. De dooier moet dus nog vloeibaar blijven. Schep met een schuimspaan de eieren nu voorzichtig over, in een kom met koud water.
Neem nu de eitjes één voor één uit de kom met koud water en snij met een bot tafelmes de overtollige sliertjes weg. Doe dit terwijl het ei in de handpalm rust.
De eieren weer in een andere kom met koud water leggen.


sommige chinezen hebben ook van die mooie kleine spiegeleieren
Afbeelding

dan moet je je ei eerst een minuutje in kokend water leggen )niet langer)

daarna gewoon bakken zoals je gewend bent. Dan loopt t ei niet zo erg uit en krijg je van die lekkere dikke gebakken eieren.

frankiej
Berichten: 4151
Geregistreerd: 02-06-07

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 16:45

die chinezen weten wel wat lekker is he

Rachel_x

Berichten: 3127
Geregistreerd: 17-03-06
Woonplaats: Arnhem

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 16:47

Ooh dat vind ik altijd zo vies he, die eieren. Jeks, liever gewoon ene gebakken eitje Tong uitsteken

Vedette

Berichten: 513
Geregistreerd: 01-08-05
Woonplaats: Vianen

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-10-08 16:57

Bedankt voor de goede tips/recepten!

Och, ik vind dat zo heerlijk! Kan me daar nu echt helemaal vol aan eten!

Maar kan dat ook in olie?

inge81

Berichten: 3170
Geregistreerd: 11-07-05
Woonplaats: in d'n bergh

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 17:07

kan wel, maar dan worden ze bruin aan de buitenkant (spreek uit ervaring)

azijn niet aan t water toevoegen geeft ook een leuk effect: pan vol eiwit Tong uitsteken

inge81

Berichten: 3170
Geregistreerd: 11-07-05
Woonplaats: in d'n bergh

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-08 17:08

o ja pocheren is moeilijk, blijf oefenen want de eerste 3 / 4 keer mislukt (tenminste reken daar maar op)

NatasjavE

Berichten: 30866
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-08 12:30

Een gepocheerd ei is een russisch ei. En is inderdaad heel lastig.

Oamaru

Berichten: 10589
Geregistreerd: 20-11-05
Woonplaats: Dubai

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-08 16:10

Klein beetje azijn in het water doen, en het water niet helemaal laten koken. Dat is de truc. Haha!

Britt90

Berichten: 1706
Geregistreerd: 13-07-06
Woonplaats: Andijk

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-08 16:12

Wat grappig dat ik dit topic net tegenkom!
Zat het me altijd al af te vragen, nu weet ik het dus ook Haha!

Ladygiroc

Berichten: 5294
Geregistreerd: 08-02-07

Re: Help! Hoe chinees ei maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-08 16:13

thuis even uitprinten...