in water koken is pocheren van een ei en ziet er ongeveer zo uit

Benodigdheden voor 4 stuks
4 Kakelverse eieren (maximum 6 dagen oud, anders wordt het eiwit te vloeibaar)
1/2 glas alcoholazijn
1 brede kookpot, minstens 10 cm hoog
2 kommen met koud water
Water
Bereidingswijze
Doe water in kookpot (hoeveelheid : tot een rauw ei volledig onderstaat)
Giet er de azijn bij
Laat aan de kook komen
Breek elk ei in een kopje (met oortje). (4 eieren, 4 kopjes) Uiteraard mag de dooier niet breken
Als het water kookt, met een spatel in het water roeren tot er zich een draaikolk vormt. Stop een kopje met ei tot in het kokende water en laat het ei in het midden, in dat draaikolkje, glijden.
Geef weer een draaiende beweging aan het water en zo verder tot alle eieren in het water liggen.
Snel werken is wel de boodschap
Na ongeveer 2,5 tot 3 minuten is het ei gaar genoeg. De dooier moet dus nog vloeibaar blijven. Schep met een schuimspaan de eieren nu voorzichtig over, in een kom met koud water.
Neem nu de eitjes één voor één uit de kom met koud water en snij met een bot tafelmes de overtollige sliertjes weg. Doe dit terwijl het ei in de handpalm rust.
De eieren weer in een andere kom met koud water leggen.
sommige chinezen hebben ook van die mooie kleine spiegeleieren

dan moet je je ei eerst een minuutje in kokend water leggen )niet langer)
daarna gewoon bakken zoals je gewend bent. Dan loopt t ei niet zo erg uit en krijg je van die lekkere dikke gebakken eieren.