Surinaams makreel erg lekker
Ingredienten (voor 1 persoon):
1 makreel
1/2 citroen
2 eetlepel bloem
1 eetlepel kruiden naar smaak (kerrie massala b.v.)
1 ui
4 teentjes knoflook
1/2 verse peper madam janet
bosje selderie
zonnebloem olie
Bereiding:
Verwijder schubben en maak huid schoon door met een mes van de staart richting kop te schrapen.
Snij de vis in moten van circa 4cm breed, spoel de moten af met vers water en laat deze uitlekken.
Knijp de citroen uit over de vismoten en laat dit circa 10 minuten intrekken, laat het geheel vervolgens uitlekken.
Meng de bloem en kruiden in een schaaltje en wentel de makreel door dit mengsel.
Bak de makreel vervolgens in circa 2cm zonnebloemolie tot ze een knapperig bruin laagje heeft.
De makreel pas omdraaien als hij vanzelf los komt van de pan (na circa 3 minuten).
Schep de bruin gebakken makreel uit de pan.
Gaar de makreel in een sausje van gefruite fijn gesneden ui, knoflook, verse peper en selderie in circa 10 minuten.