)* Olie
* Loempiavellen
* Aardappels (afhankelijk van t aantal personen, ik heb 5 briekjes gemaakt met 2 kleine aardappeltjes)
* Peterselie (naar smaak)
* Tonijn uit blik (kan ook met kip. in dat geval moet je een kippepootje zacht koken zodat je kleine stukjes kip hebt)
* uitje
* 1 ei per briek
* citroen
Verhit de olie in een wok of in een koekenpan.
Snijd de peterselie in kleine stukjes en 'bak' deze slap met een beetje water.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe het zelfde met het uitje, en kook beiden samen met een beetje water (net genoeg tot de aardappelblokjes onder staan), net zolang tot t pannetje geheel is drooggekookt. Prak dit vervolgens samen met de peterselie en tonijn tot een 'hutspotje'.
Vervolgens pak je een loempiavel, vorm van het aardappelmengsel een donutvorm precies in het midden en breek een eitje erin. Vervolgens vouw je het vel tot een 3-hoek en laat je het in de hete olie zakken. Met een vork de 3hoek dichtprikken en met een lepel beetje overgieten. Als de onderkant goudgekleurd word kun je de 3-hoek omdraaien.
Wij eten hem altijd zo dat het eitje nog wat rauw is (zo wordt het in tunesie ook gegeten) maar je kan m natuurlijk ook wat langer doorbakken tot t eitje gaar is geworden, net wat je zelf lekker vind.
Daarna laat je de briek uitlekken en besprenkel je hem met citroen.
1 tip: Begin in t midden te eten en niet in de hoeken als je eitje een beetje rauw is want dan valt alles eruit (spreek uit ervaring
) 