Ik heb wijn gemaakt van blauwe druiven, vlierbloesem, vlierbes, kers, appel, en nu heb ik pruimenwijn staan.
Ik vind het blog van wijnmaker Luc enorm handig.
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Prairy schreef:Dat is de reden dat ik nog steeds blauwe kokers om de bomen houdt, ter bescherming tegen bosmaaiers.
Ik ben weer verder aan het gaan met het verwerken van de olijfwilgbessen die ik geoogst had.
In mini potjes met stukjes appel, 1 persoons potjes voor in de yoghurt (en als sample voor als ik dingen ga laten proeven, hoeft er geen grote pot open).
Ik heb nu 1 struik geplukt, kwam 8,5 kilo af en dat werd 9 liter purée. Nog maar 4 struiken te gaan en 2x oogsten per struik
Goede ideeën en recepten zijn welkom
Ik heb nu voor in de vriesdroger met paturain en poedersuiker, alleen met poedersuiker en puur om poeder mee te maken.
Ik ga nog potjes met peer doen.
En straks sorbetijs maken of slagroom halen en daarmee ijs maken.
Prairy schreef:Ik heb puree/gelei gemaakt inderdaad. Pitjes eruit.
Volgende keer ga ik mijn sappan gebruiken ipv tomatenzeef want de puree splitst in iets wits vloeibaar en roze puree.
De komende jaren dus lekker proeven en vermeerderen!
Malenka schreef:Herkenbaar. Hier helaas ook al wat Phytophthora.
Wel ook iets heel leuks! Ik heb gisteravond een collectie van 28 vijgen rassen opgehaald.De komende jaren dus lekker proeven en vermeerderen!
[ Afbeelding ]
Malenka schreef:Er was een verzamelaar die zijn tuin kwijtraakt. Hij had meer dan 200 rassen.
Dit is mijn selectie;
Pellegrino
Cdd bianco
De la senyora
Cdd rimada
Borda barraquera
Adriatico jh
Prosciutto
Black Beauty 10
Little Miss figgy
Eau bonne
Rosselino
Ventura
Galicia Negra
Tolosa
Cosme manyo
Nerucciolo d Elba
Black Ischia
Grise St Jean
Ondata
Asali
Ronde de Bordeaux
Barran
Sucrette
Ponte tresa
Pissalluto
Del san juan gran
Chicago Hardy
La brante fdm
Marcella, super leuk!